KG: Zamrznut štrajk u "Šumadiji"

Zaposleni u kragujevačkom preduzeću "Šumadija", koje zapošljava osobe sa invaliditetom, zamrzli su danas štrajk do 20. juna.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.06.2012.

14:25

Default images

Tada bi trebalo da počnu pregovori sa novim direktorom o redovnoj isplati i namirenja zaostalih dugovanja kao i upošljavanje kapaciteta, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu metalaca.

U generalni štrajk je 5. juna stupilo oko 50 zaposlenih, među kojima oko 20 radnika sa invaliditetom, od ukupno 85 radnika u "Šumadiji".

Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Dejan Marković je rekao agenciji Beta da je skupština preduzeća postavila novog direktora Veroljuba Bradića, koji je izabran na konkursu na koji su se prijavila četiri kandidata.

"Namera je da počnemo pregovore sa novim direktorom i da vidimo na koji način može da reši naše probleme", naveo je Marković.

Bivši direktor Radoslav Jovanović je nedavno podneo ostavku i nije ispunio dogovor postignut sa sindikatima nakon štrajka u martu ove godine.

Jovanović je ukazao na loš odnos Ministarstva ekonomije prema radnicima sa invaliditetom, odnosno na kašnjenje refundacija za isplatu zarada radnicima te kategorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: