Svet

Nedelja, 03.06.2012.

10:12

Folksvagen rešio da osvoji Kinu

Nemački proizvođač automobila Folksvagen objavio je da svoju strategiju okreće proširenju prodaje u Kini.

Izvor: Tanjug

Default images

Nadzorni odbor te kompanije je odobrio formiranje novog saveta direktora koji će upravljati svim poslovima te grupacije u Kini.

Grupacija Folksvagen, koja uključuje marke, kao što su "folksvagen", "audi", "porše škoda" i "bentli", ukazala je da je promena strategije "odraz značaja Kine kao najvećeg svetskog tržišta automobila".

Folksvagen je prošle godine u Kini prodao 2,3 miliona vozila, što je doprinelo operativnom profitu grupacije od 2,6 milijardi evra.

Kina je najmnogoljudija zemlja na svetu (preko 1,35 milijarde stanovnika) i jedna od najprostijih sa teritorijom na približno 9,6 miliona kvadratnih kilometara.

Kina je takođe druga najveća nacionalna privreda u svetu (posle Sjedinjenih Američkih Država).

Procenjuje se da je ukupan domaći proizvod (BDP) Kine, meren paritetom kupovne moćui (prilagođen za tržišne cene, PPP) u 2011. izneo gotovo 11,3 biliona dolara, ili po glavi stanovnika 8.382.

Nominalni BDP Kine je prošle procenjen na blizu 7.3 biliona ili 5.413 dolara per kapita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

6 h

Podeli: