Bokserom napao druga iz razreda

Jedan dvanaestogodišnji učenik Osnovne škole "Petefi Šandor" završio je u bolnici nakon što ga je drugar iz razreda napao bokserom.

Jedan dvanaestogodišnji učenik Osnovne škole "Petefi Šandor",  završio je u bolnici nakon što ga je drugar iz razreda napao bokserom.

Povređeni učenik je posle nastave krenuo kući, a napadač je prvo počeo da ga vređa nakon čega je izvadio bokser i udario ga u glavu. Majka povređenog dvanaestogodišnjaka, najavila je da će tužiti školu, zato što je ovo već treći put kako njenog sina napada isti đak, a škola nije ništa učinila da se nasilje spreči.

"Ne znam zašto, ali taj dečak stalno napada moje dete i ovo je treći put da je avršio u bolnici. U četvrtom razredu ga je udario u vrat na času fizičkog, a u martu ove godine ponovo je nasrnuo na njega, gurnuo ga je i moj sin je povredio kolena i ruku", rekla je majka za Blic i dodala da je isti dečak njenom sinu pre dve nedelje probušio gumu na biciklu.

Direktor škole, Zoltan Arđelan, rekao je da nije upoznat sa ovim ni sa prethodnim incidentima, ali da će u slučaju da se utvrdi da je nasilja bilo, napadač biti kažnjen.

  • 02.06.2012 09:24
    proveriti pa suditi
    najveća greška dečaka kome se sudi je što je posedova bokser. valjda mu je dozlogrdilo da ga ovaj maltretira, ali nije opravdanje.
    napadnuti dečak je napadač, lažov i folirant, a njegova mama još veči!
    u konkretnom slučaju ima puno svedoka među kojima je i njihova učiteljica i svi su svedočili u korist ''napadača''.
    treba ispitatai ceo slučaj pa tek onda suditi!
  • sekretar škole

    01.06.2012 10:19
    deca PREzaštićena
    Ja radim u osnovnoj školi i, verujte mi, dobro sam upoznat sa situaciom. Najlakše je kriviti direktora, pedagoga i nastavnika za nešto što se desi detetu u školi a zanemarivati širi kontekst.
    Najteža sankcija koja može biti izrečena učeniku je premeštanje u drugu OŠ ali uz saglasnost te škole i roditelja učenika. Ocena iz vladanja ulazi u prosek ali to njih uopšte ne tangira. Školi su u potpunosti vezane ruke, učenik može da ometa čas do mile volje a nastavnik ne sme ni da ga izbaci sa časa. Obratiće se roditelju i odeljenskom starešini, ovaj će zajedno sa pedagogom obaviti razgovor sa njim i to evidentirati. Učenik nastavlja sa istim ponašanjem (uzput ne dolazi redovno na nastavu, malo se potuče, psuje, preti isl), protiv njega se pokreće vaspitno-disciplinski postupak (ako je u pitanju teža povreda obaveza). U prisustvu roditelja, ako se utvrdi odgovornost, učenik se oglašava krivim. Sledi mu jedna od vaspitno-disciplinskih mera propisana zakonom a koja može (samo može a ne mora) dovesti do smanjenje ocene iz vladanja. Učeniku je do ocene stalo kao do lanskog snega. Sada vidite da je ovo samo mrtvo slovo na papiru, Škola nema realne instrumente da nekog učenika privoli da se ponaša u skladu sa pravilima. Vrhunac je kada roditelji deteta koje tuče drugu decu, preti nastavnicima, izostaje sa nastave i sl. TUŽE školu jer ugrožava prava njihovog sinčića. Verujte da se ovo zaista desilo!!! E kad sam ja išao u školu nije bilo ni pedofilije ni nasilja po školama ali je nastavnik mogao mnogo primerenije da reaguje. Sada vi koji ste za liberalnu zaštitu dečijih prava lupajte minuse ali ovo je realna situacija i biće samo još gora. Prepisali smo zakone iz zemalja gde je društvo totalno drugačije uređeno pa đe nam osnovne škole vrlo brzo ličiti na one iz filmova o Bronx-u.
  • sivi dom

    01.06.2012 08:14
    mogla bi jedna repriza serije "sivi dom" umesto "babe...bele ladje" i slicnih idiotarija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija