Sreda, 30.05.2012.

13:48

Sipali deterdžent u muzičku fontanu

Nepoznate osobe sipale su deterdžent u muzičku fontanu koja se nalazi u Tašmajdanskom parku. U toku je ispiranje i sanacija te fontane.

Izvor: Tanjug

Default images

Ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" su po prijavi izašle na teren i utvrdile stepen oštećenja elektro i mašinske opreme.

"U toku je ispiranje i sanacija jedne od najlepših beogradskih fontana, zbog čega ona neće raditi do daljeg", navodi se u saopštenju.

Beogradske fontane, kako se dodaje, već nekoliko puta su bile zaustavljane, kako bi se sprečilo njihovo oštećenje zbog neodgovornog i nesavesnog ponašanja pojedinih sugrađana.

Već prvog dana po puštanju u rad, kako se ističe, bila je ugrožena fontana "Mika Alas" na Dorćolu, a posle nekoliko dana i fontana u blizini bioskopa "Fontana" na Novom Beogradu.

"Bez obzira što nije bilo većih oštećenja, bilo je neophodno duže angažovanje zaposlenih iz Beogradskog vodovoda na ponovnom pranju, ispiranju i punjenju fontana", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je prilikom obnove Tašmajdanskog parka postavljena nova, muzička fontana sa ciljem da se park, koji se nalazi u srcu grada, pretvori u prijatnu oazu za igru i odmor za sve sugrađane i decu.

"U cilju zaštite društvenog dobra u blizini fontane, grad je postavio video kamere kako bi celokupan prostor 24 časa bio pod kontrolom i video nadzorom. U zaštitu beogradskih fontana uključena je i komunalna policija grada koja će u okviru svojih nadležnosti učiniti sve kako bi se gradske fontane zaštitile od neodgovornih osoba i bahatog ponašanja pojedinh sugrađana", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

9 h

Podeli: