Krediti Volksbanke za unapređenje energetske efikasnosti

Bez autora
May 29 2012

Nastavljajući uspešnu praksu finansiranja “zelenih” projekata, koju Folksbanka sprovodi već tri godine preko internog programa za “Energetsku Efikasnost”, krenula je i sa kreditima za unapređenje energetske efikasnosti iz programa subvencije uz najkonkurentniju mesečnu kamatnu stopu na tržištu. Krediti iz programa subvencije namenjeni su za finansiranje izvođenja radova i nabavku opreme kojima se unapređuju energetska svojstva objekta individulanog stanovanja u cilju poboljšanja njihovih energetskih svojstava. Korisnici ovih kredita ostvaruju dvostruku korist. Prva je, što na osnovu preduzetih mera ostvaruju značajno niže troškove za utrošenu energiju, a druga je korišćenje kreditne linije pod veoma povoljnim uslovima sa vrlo konkurentnom kamatnom stopom za finansiranje projekata.

Krediti Volksbanke za unapređenje energetske efikasnostiNastavljajući uspešnu praksu finansiranja “zelenih” projekata, koju Folksbanka sprovodi već tri godine preko internog programa za “Energetsku Efikasnost”, krenula je i sa kreditima za unapređenje energetske efikasnosti iz programa subvencije uz najkonkurentniju mesečnu kamatnu stopu na tržištu.

Krediti iz programa subvencije namenjeni su za finansiranje izvođenja radova i nabavku opreme kojima se unapređuju energetska svojstva objekta individulanog stanovanja u cilju poboljšanja njihovih energetskih svojstava i to za nabavku i postavljanje izolacije i zamenu spoljašnje stolarije, nabavku i ugradnju energetskih efikasnih peći, kotlova, nabavku i ugradnju opreme za solarne kolektore i sagorevanje biomase, kao i druge opreme kojom se unapređuje energetska efikasnost.

Korisnici ovih kredita ostvaruju dvostruku korist. Prva je, što na osnovu preduzetih mera ostvaruju značajno niže troškove za utrošenu energiju, a druga je korišćenje kreditne linije pod veoma povoljnim uslovima sa vrlo konkurentnom kamatnom stopom za finansiranje projekata.

Zahtev za kredit se podnosi na osnovu predračuna/profakture sa tačno naznačenim predmetima kupovine i troškovima ugradnje.

Kredit se ne može iskoristiti za reprogram postojećih kredita ili refinansiranje kredita u drugim bankama.

Učestvujući u programu za uštedu energije ova banka potvrđuje svoje poslovanje kao društveno odgovorna institucija koja će kao jedna od prvih banaka u Srbiji aktivno podržati finansiranje ovih i sličnih projekata za uštedu energije, koji će obezbediti održive i pozitivne dugoročne efekte na zaštitu životne sredine, odnosno povećanje energetske efikasnosti.

Više informacija o uslovima, kamatnim stopama, potrebnim dokumentima možete dobiti u svim filijalama Volksbanke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik