Capital.ba

FBiH: Hitno modernizovati rudnike

14.03.2009. / 21:32

rudnik1SARAJEVO, Nesreća u Rudniku Stranjani kod Zenice, u kojoj je jedan rudar poginuo, a 14 lakše ili teže povrijeđeno, još jedno je tragično upozorenje da je neophodno pod hitno preduzeti odgovarajuće mjere na modernizaciji rudnika u Federaciji BiH, što je preduslov za bezbjedan rad rudara, saopšteno je iz “Elektroprivrede BiH”.

“U tom urgentnom poslu, značajan doprinos daće i `Elektroprivreda BiH`, a menadžment ove kompanije ubrzaće realizaciju odluka o pripajanju rudnika ovoj kompaniji, čime će biti stvoreni svi preduslovi za modernizaciju rudnika, bezbjednije uslove rada, kao i poboljšanje socijalnog situacije rudara”, ističe se u saopštenju.

Povodom današnje tragedije u zeničkom rudniku, zaposleni u u federalnoj Elektroprivredi izražavaju, kako se navodi, visok stepen solidarnosti sa porodicama nastradalih rudara i rudarima i spremni su pružiti pomoć u skladu sa mogućnostima kompanije.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!