Info

Utorak, 29.05.2012.

13:39

URS: Nećemo da budemo privezak

Srbiji treba ozbiljna i efikasna vlada s novom politikom, a ne repriza prethodne vlade, ocenjeno iz URS-a. Iz te stranke poručuju i da neće biti privezak.

Izvor: Beta

Default images

"Za Regione je nevažno ko će biti treći (partner u vladi DS i SPS-PUPS-JS), već je najvažnije da li su kreatori vlade posle izbora shvatili da Srbija želi ozbiljne promene i da li su spremni da timski rade na reformama i izvlačenju zemlje iz krize. Građani nikome nisu dali apsolutnu vlast, te niko nema pravo da se tako ponaša", rečeno je agenciji Beta u URS.

U URS su naveli da, ukoliko DS i SPS-PUPS-JS žele da nastave politiku Mirka Cvetkovića i vrate Srbiju u situaciju u kojoj je bila pre 5. oktobra, bolje da ih u takvu vladu ne zovu.

"Unapred kažemo da ćemo biti opozicija takvoj vladi", naveli su u URS.

Kako je rečeno, URS ne zanimaju funkcije, već isključivo program i ozbiljnost vlade i URS ne odustaje od svog programa i "petooktobraskih
tekovina".

Ako kreatori nove vlade nemaju sluha za to i žele da nastave po starom, "za naše ideje ćemo se boriti kao opozicija", poručio je
URS.

"Nismo napravili Regione i ušli u parlament da bismo bili nečiji privesak u vladi, a još manje saučesnik u nekoj novoj nesposobnoj vladi koja će pogaziti petooktobraske principe. Zemlja je u veoma teškoj ekonomskoj situaciji, sa katastrofalnom situacijom u javnim finansijama", smatraju u URS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: