Prvi ugovor o sporazumnom finansijskom restrukturiranju

Bez autora
May 28 2012

Potpisivanjem ugovora o sporazumnom finansijskom restrukturiranju uspešno je završen prvi postupak sporazumnog finansijskog restrukturiranja koji je 24. maja 2012. godine vođen pred Privrednom komorom Srbije (PKS) kao institucionalnim posrednikom.Restrukturiranje korporativnih dugova kroz ponovno uređenje dužničko-poverilačkih odnosa između privrednog društva u finansijskim teškoćama i njegovih poverilaca, prvenstveno banaka, omogućava dužniku da redefiniše svoje finansijske obaveze i nastavi da uspešno posluje, a poveriocima omogućava da naplate svoja potraživanja.

Prvi ugovor o sporazumnom finansijskom restrukturiranjuPotpisivanjem ugovora o sporazumnom finansijskom restrukturiranju uspešno je završen prvi postupak sporazumnog finansijskog restrukturiranja koji je 24. maja 2012. godine vođen pred Privrednom komorom Srbije (PKS) kao institucionalnim posrednikom.

Restrukturiranje korporativnih dugova kroz ponovno uređenje dužničko-poverilačkih odnosa između privrednog društva u finansijskim teškoćama i njegovih poverilaca, prvenstveno banaka, omogućava dužniku da redefiniše svoje finansijske obaveze i nastavi da uspešno posluje, a poveriocima omogućava da naplate svoja potraživanja.

Cilj sporazumnog finansijskog restrukturiranja privrednih društava je blagovremeno prepoznavanje i rešavanje finansijskih poteškoća i stvaranje uslova za nastavak poslovanja dužnika. Ovom postupku se pristupa ako poverioci procene da je opstanak i oporavak privrednog društva u finansijskim teškoćama ekonomski opravdan i izvodljiv, odnosno da će društvo moći da nastavi da održivo posluje na duži rok, i da će poverioci moći da ostvare namirenje svojih potraživanja.

Privredni subjekti su pozvani da iskoriste mogućnost da, uz institucionalno posredovanje i podršku PKS, redefinišu svoje dužničko-poverilačke odnose i nastave da održivo posluju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik