Ovogodišnju sezonu Pozorišta Atelje 212 obeležili su brojni značajni uspesi, ali jedan od najlepših dogodio se ovog vikenda, kada je prodata stohiljadita ulaznica! Stohiljaditi gledalac dobiće vredne poklone od Ateljea 212, a pozorište se na ovaj način zahvaljuje svojoj vernoj publici!


Ne samo da smo u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji uspeli da izvedemo čak šest premijera, nego smo našim aktivnostima povećali ukupan broj publike. Bila je ovo rekordna godina po broju gledalaca, izdali smo 12.000 karata više nego prošle sezone, što samo pokazuje koliko repertoar Ateljea 212 zaista odgovara na zahteve i potrebe današnje publike, jer je vratio nekadašnji duh Ateljea, aktivan odnos prema vremenu, sjajnu glumačku igru i predstave koje se tiču gledalaca.

Tokom ove sezone odigrali smo preko 450 predstava, 53 puta bili na gostovanjima i osvojili čak 26 nagrada na najznačajnijim pozorišnim festivalima u zemlji i regionu!

Sopstvenim sredstvima organizovali smo treći festival pozorišne igre „Mucijevi dani“, koji je svojim programom i sadržajem, značajnim pozorišnim stvaraocima i gostima, objedinio region na najbolji mogući način. Pred prepunim salama tokom sedam festivalskih dana igrale su se predstave iz Beograda, Zagreba, Sarajeva, Splita, Kruševca, Maribora i Smedereva, a Atelje 212 je bio domaćin preko 200 gostiju iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Kroz pet humanitarnih predstava u akciji „Za našu decu“, koju smo tokom sezone radili zajedno sa Studiom B, pronašli smo način da pomognemo i kupimo neophodne medicinske aparate koji nedostaju Institutu za majku i dete u Beogradu i Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tišovoj.

Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Beograda i gradonačelnika Beograda organizovali smo akciju „Naš grad – naše pozorište“. Četiri puta mesečno tokom aprila, maja i juna, penzioneri sa svih beogradskih opština mogu da kupe karte za naše matine predstave po 212 dinara!

Svaka predstava Ateljea 212 je događaj koji prevazilazi okvire Beograda i Srbije. Provokativne teme, način igre i kritički odnos prema stvarnosti i ulozi umetnosti i pozorišta u njoj, pokreću i provociraju publiku i najširu javnost. Atelje 212 je ponovo postalo živo pozorište čiji značaj je danas prepoznat na prostoru cele bivše Jugoslavije.

Nadamo se da ćemo kao i do sada, na zadovoljstvo i radost naše publike i svih nas uspeti da i dalje budemo ono što i jesmo – mesto na kome Vas čekaju najbolje predstave!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari