Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas bi s liderom Demokratske stranke Borisom Tadićem trebalo da razgovara o formiranju nove vladajuće većine u Narodnoj skupštini i formiranju vlade.



Tadić će se potom, kako je juče potvrđeno, sastati i s liderima koalicije SPS-PUPS-JS Ivicom Dačićem, Jovanom Krkobabićm i Draganom Markovićem.

Ranije je najavljeno da bi vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić danas trebalo da razgovara s liderom SPS Ivicom Dačićem.

Nikolić će se danas sastati i s predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović, kako bi bio postignut dogovor o zakazivanju sednice parlamenta na kojoj bi položio zakletvu, čime će početi njegov petogodišnji mandat na mestu predsednika Republike.

Slavica Đukić Dejanović, koja je i v.d. predsednika Republike, izjavila je da će konstitutivna sednica novog saziva Narodne skupštine, kao i sednica na kojoj će Tomislav Nikolić biti inaugurisan, verovatno biti održane istog dana – 30. ili 31. maja.

„Moraćemo da imamo dve sednice, jednu na kojoj ćemo da verifikujemo mandate poslanika koju ja samo zakazujem, a njome predsedava najstariji poslanik, a onda ćemo zakazati posebnu sednicu radi polaganja zakletve Tomislava Nikolića“, rekla je novinarima Đukić Dejanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari