Preduzeće za puteve Novi Pazar put obeležilo je pet decenija postojanja i rada. Vredan jubilej je obeležen u ovdašnjoj biblioteci Dositej Obradović promocijom monografije ovog preduzeća i ostalih stručnih publikacija o izgradnji i sanaciji puteva i prikazan je petnaestominutni film o razvoju preduzeća.

Novopazarsko preduzeće za puteve u svom poluvekovnom trajanju imalo je dve prekretnice, kako je rekao direktor Izet Ljajić.

– Prva prekretnica bila je 1977. godina kada smo dobili da izgrađujemo novi put Novi Pazar – Raška, koji smo uspešno završili 1981. godine, a druga je 2004. godine kada smo privatizovani i postali deo preduzeća Putevi Užice – rekao je na svečanosti direktor Ljajić i pozvao državu da iznađe mogućnosti za izgradnju puteva u ovom kraju, gde je putna mreža u izuzetno lošem stanju.

Preduzeće za puteve Novi Pazar put održava putnu mrežu u pet opština – Kraljevo, Raška, Novi Pazar, Tutin i Sjenica, u ukupnoj dužini od 928 kilometara, od kojih je samo 42 odsto kvalitetno. Inače, ovo preduzeće je jedino uspešno privatizovano u ovom gradu. Pored kvalitetnog izvođenja radova i poštovanje rokova, karakterišu ga solidarnost, maksimalna briga o sadašnjim i bivšim radnicima. Ovaj kolektiv do sada je imao četiri direktora, sadašnji Izet Ljajić je najduže na tom mestu – tri decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari