Đukić Dejanović: SPS je i dalje za dogovor sa DS-om

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije kaže da ta partija čeka na poteze DS-a i SNS-a, ali tvrdi da niko nije ucenjivao demokrate

  • 0

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Ðukić Dejanović kaže da socijalisti, po pitanju sastavljanja nove vlade, čekaju na poteze Demokratske stranke i Srpske napredne stranke. Ona je dodala da, što se tiče SPS-a, svi prethodni dogovori sa demokratama ostaju.

Ðukić Dejanović je posle sednice Predsedništva stranke rekla da je za socijaliste značajno da se zna istina, da SPS nije promenila stav, da ne ucenjuju građane i da svi prethodni dogovori ostaju.

- Demokratska stranka i SNS su oni na čije poteze čekamo i na čije ćemo poteze reagovati - naglasila je Ðukić Dejanović.

Ona je dodala da će u nedelju, na sednici Glavnog odbora stranke, biti analizirani izborni rezultati i politička situacija u zemlji posle završenih izbora na svim nivoima. Ona je dodala da neće biti dogovora o personalnim rešenjima, podsetivši da je SPS treća stranka po snazi.

Govoreći o sednici parlamenta na kojoj će predsednik Srbije Tomislav Nikolić položiti zakletvu, Ðukić Dejanović, koja je i predsednica parlamenta, ponovila je da će se u ponedeljak sastati sa Nikolićem. Ona je, međutim, kazala da je iz medija saznala da Nikolić želi da ta sednice bude održana pre 1. juna, ali je dodala da je Nikolićev zahtev, možda, državnički i da će se o tome razgovarati.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA