PROVERENA GLASINA: Guglov 7-inčni tablet stiže u julu

Tržište tableta malih dimenzija raste: ako pored ovog Guglovog i Epl izbaci i Ajped Mini, to će ozbiljno ugroziti dominaciju Amazonovog Kindl Fajera, ali i Samsungovog Galaksi Tab 2 koji je nedavno ušao u prodaju

  • 0

Guglov 7-inčni tablet je na putu, tvrde poslednji izveštaji: i možda će izaći na tržište već u julu, tvrdi "DigiTimes". Broj komada koji će biti proizveden u startu je 600 hiljada, a počeće da se isporučuju velikoprodajama već narednog meseca.

Asus je očekivani proizvođač ovog uređaja.

Ukupna proizvodnja u 2012. će verovatno biti oko dva miliona jedinica, ali detalji nisu poznati: spekuliše se o Android 4.0 platformi koju će pokretati kvad-kor čip.

Ako se ovo potvrdi kao tačno, a pored njega na tržište izađe 7,85-inčni Ajped Mini o kome takođe postoje glasine, to će značiti da se prvoklasni proizvođači sve više okreću tabletima malih dimenzija.

Amazon je već najmoćniji igrač na ovom tržištu sa svojim 7-inčnim Kindl Fajerom, a i Samsung je nedavno počeo da prodaje 7-inčni Galaksi Tab 2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA