Zlatna medalja za vranjski hor

Regionalne vesti - Četvrtak 24.05.2012 - 13:32

Na XI međunarodnom horskom festivalu "Majske muzičke svečanosti" u Bijeljini, Hor Učiteljskog fakulteta u Vranju, pod dirigentskim vođstvom mr Jelene Vučkovski, osvojio je zlatnu medalju.

Festival je organizovalo bijeljinsko Kulturno-umetničko društvo "Srbadija", čiji je umetnički direktor priznati dirigent prof. dr Desanka Trakilović.
 
Na festivalu je učestvovalo više od trideset ansambala i 1.500 izvođača iz zemalja u okruženju.
 
Takmičili su se u kategorijama dečijih, ženskih, muških, kamernih i mešovitih horova.
 
Hor Učiteljskog fakulteta nastupao je u lepom i akustičnom ambijentu crkve "Sveti Georgije" i predstavio se sa četiri kompozicije iz raznih epoha i različitih autora. Kao solista nastupila je Gonca Bogoromova, uz klavirsku saradnju Vesne Zdravković, docenta na Učiteljskom fakultetu u Vranju.
 
Originalnu interpretaciju i izražajno pevanje hora Učitelj­skog fakulteta  žiri je ocenio visokom ocenom, pa im je zlatna medalja zasluženo pripala.
 
Mešoviti hor Učiteljskog fakulteta u Vranju čine studenti Fakulteta, a prerastao je iz ženskog hora "Vranjske devojke" koji je već osvajao nagrade na ovom prestižnom festivalu.
 

Ansambl trenutno broji sedamdesetak devojaka i mladića koji imaju bogato iskustvo sa mnogih koncerata organizovanih povodom raznih prigoda na Fakultetu, u gradu Vranju, i regionu.  

Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: