Vesti

1

Dačić ostaje uz DS

Autor: AS

Izvor: Press/Novi magazin

Dačić ostaje uz DS

Ivica Dačić ostaje privržen stavu da neće rušiti dogovor sa DS-om i da je sada sve na demokratama, saznaje Press.

Dan nakon predsedničkih izbora po političkim kuloarima su kružile razne spekulacije od toga da će Dačić prići naprednjacima i obrazovati vladu sa Tomislavom Nikolićem, te da vrh DS-a ozbiljno razmatra mogućnost da nakon Tadićevog poraza ode u opoziciju.

Funkcioner PUPS-a Momo Čolaković očekuje da će koalicija koju predvode socijalisti ostati jedinstvena u procesu formiranja vlade.

„Zalažem se za jedinstvo koalicije, jer sa 44 poslanika snažnije možemo da utičemo na formiranje vlade nego sa 25, 12 ili sedam pojedinačnih poslanika“, rekao je Čolaković, i najavio da će se ovih dana sresti lideri SPS-PUPS-JS kako bi se dogovorili o jedinstvenom nastupu, a potom će se o postizbornoj koaliciji, pre svega, razgovarati sa DS-om.

I drugi partner u toj koaliciji, Palmina Jedinstvena Srbija, najavila je da će se, bez obzira na rezultate predsedničkih izbora, nastaviti razgovori saveza SPS-PUPS-JS i koalicije okupljene oko DS-a o formiranju vlade.

„Ne možemo da menjamo rezultate izbora, oni su takvi kakvi su, građani su izašli na izbore i dali su glas onome kome su mislili da treba“, rekao je potpredsednik JS Petar Petrović.

„Želimo Nikoliću da čestitamo i poželimo uspešan rad na mestu predsednika Srbije, ali što se tiče pregovora oko vlade mislim da tu neće biti nekih većih problema i da će se nastaviti započeti razgovori između lidera koalicije SPS-PUPS-JS i DS-a i još nekog ko bude prihvatio program naše koalicije“, rekao je Petrović.

Potpredsednik DS-a Bojan Pajtić izjavio je da je sigurno da će vladu Srbije formirati demokrate i socijalisti sa još nekim partnerima. On je ukazao na to da je sada najvažnije da se formira vlada Srbije i dodao da je za vojvođanske demokrate sekundarno pitanje ko će biti republički premijer.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

N

Pa izgleda SNS ne da da se javna preduzeća,fakulteti,škole,energetika,donacije,državna preduzeća upropašćuju.