Četvrtak, 12.03.2009.

15:27

Vidić: "Bili smo previše nervozni"

Odbrambeni fudbaler Mančester junajteda Nemanja Vidić priznao je da su 'crveni đavoli' protiv Intera na trenutke igrali previše nervozno.

Izvor: B92, www.uefa.com

Default images

Eliminacija šampiona Italije i plasman u četvrtfinale Lige šampiona nisu bili dovoljni da zadovolje reprezentativca Srbije. Vidić, strelac prvog gola na "Old Trafordu" u pobedi od 2:0, kaže da je Mančester igrao bolje u prvom meču, u Milanu, nakon što je Inter u revanšu promašio nekoliko odličnih prilika za gol u gostima, koji je mogao da bude presudan.

"Posle prvog gola igrali smo nervozno, jer smo znali koliko je bitno da ne primimo gol. Inter je imao dve dobre šanse u prvom poluvremenu, koje nisu iskoristili. Menadžer nam nije rekao da igramo defanzivno, ali smo znali da, ukoliko primimo gol, da će biti veoma teško, jer Italijani znaju da igraju na rezultat. Mislim da smo igrali bolje u Milanu, jer im tamo nismo dozvolili nijednu priliku", rekao je Vidić, koji je protiv Intera postigao čak šesti gol ove sezone u svim takmičenjima.

Vidić je već u 4. minutu doveo Mančester u vođstvo, a konačan rezultat postavio je Kristijano Ronaldo, u 49. minutu. Između dva pogotka bolje šanse imao je Inter, što je posle meča priznao i Rio Ferdinand.

"U ovakvim mečevima ponekad vam treba i sreća, ali kada dobijete priliku na drugoj strani morate da je iskoristite, a to smo i učinili. Nismo igrali preterano dobro, ali mislim da nemamo razlog da se bilo koga plašimo. Od Božića smo ostvarili mnogo pobeda i one su nam donele veliko samopouzdanje. Sada smo u trenutku kada možda i ne igramo dobro, ali zato pobeđujemo zahvaljujući ogromnoj želji i odlučnosti", izjavio je Ferdinand.

Odbrambeni tandem Vidić - Ferdinand je ključan faktor Mančesterovog uspeha ove sezone, ocenjeno je na sajtu "uefa.com", koji podseća da je Junajted u sredu produžio seriju bez poraza u Ligi šampiona na 21 utakmicu, a ove sezone u čak 6 navrata su sačuvali mrežu, više nego bilo koji drugi tim u takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: