Kultura

Četvrtak, 17.05.2012.

18:59

Matjas Šunarts – novo lice Holivuda

Tek je drugi dan, a Kanski festival je već otkrio "novo lice" kome svi predviđaju veliku karijeru u Holivudu.

Izvor: Tanjug

Default images

Reč je o 34-godišnjem belgijskom glumcu Matjasu Šunartsu (Matthias Schoenaerts) koji je dobio gromoglasan aplauz i izvanredne kritike za ulogu opasnog momka u francuskoj drami Žaka Odijara "Rđa i kost" (De rouille et d'os).

Šunarts nije nepoznat glumac - dosad je igrao u više od 20 filmova, uključujući "Bullhead" koji je ove godine bio nominovan za Oskara u kategoriji stranog filma.

Većina novinara i kritičara u Kanu je, međutim, prvi put danas videla belgijskog rmpaliju na pres konferenciji povodom prikazivanja filma "Rđa i kost".

Odmah po završetku projekcije, Šunartsa su saletali pitanjem da li razmišlja o karijeri u Holivudu.

"Čudno je to, ali koliko prošle nedelje zvali su me za 34. nastavak Ramba, a odgovorio sam im da pristajem pod uslovom da igram i u 35. i 36. nastavku", rekao je on u šali.

"U Americi se mnogo toga dešava, ali imam vremena, ne žuri mi se. Valjda sam još mlad", kazao je on.

U filmu "Rđa i kost", adaptaciji naslovne priče istoimene zbirke kanadskog pisca Krega Dejvidsona, Šunarts glumi centralnog lika Alija, grubijana koji upoznaje Stefani, ženu koja je ostala paralizovana nakon nesreće na poslu, a koju igra oskarovka Marion Kotijar.

Francuska glumica je svog partnera u filmu uporedila sa Leonardom Dikapriom i Danijelom Dej Luisom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: