Slovenačka "Mura" kupuje "Prvi maj" iz Pirota

Agencija za strana ulaganja potpisala sa slovenačkom kompanijom uguvor vredan oko 7 miliona evra. Ako kupovina uspe, u halama "Prvog maja" biće samo proizvodnja

  • 0

Slovenačka kompanija "Mura" potpisala je sa Agencijom za strana ulaganja ugovor o subvencijama vredan 6,65 miliona evra. "Mura" će ovaj novac moći da iskoristi ako kupi fabriku "Prvi maj" iz Pirota.

Kako je navedeno, ugovor je potpisan sa srpskom ćerkom-firmom tog slovenačkog proizvođača konfekcije. "Mura" se obavezala da će u industriju odeće "Prvi maj" iz Pirota uložiti 11 miliona evra i da će preuzeti 1.328 radnika. U SIEPA su naveli da će "Mura" dobiti podsticaje od 5.000 evra po radniku ako kupi "Prvi maj".

Pirotska fabrika zapošljava 1.500 radnika i skoro dve godine je u restrukturiranju, posle raskida ugovora o privatizaciji. Prema ranijim informacijama, "Mura" je zainteresovana za kupovinu tri proizvodne hale "Prvog maja" koje su procenjene na oko 4,2 miliona evra. Iz "Mure" su naveli da će, ako preuzimanje "Prvog maja" uspe, u Srbiji imati samo proizvodnju.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA