Srbija

Četvrtak, 17.05.2012.

14:45

Azerbejdžan ulaže u luku Kovin?

Robna razmena Srbije i Azerbejdžana u prva tri meseca 2012. godine bila 4,346 miliona dolara, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Izvor: Beta

Default images

Međutim, bez obzira što je za prva tri meseca ove godine ostvarena mnogo veće robna razmena nego u toku cele 2011, potpredsednica PKS-a Vidosava Džagić kaže da trgovinu Srbije i Azerbejdžana karakterišu malim obim robne razmene i da ona ne zadovoljava ni potrebe ni mogućnosti dve strane.

Džagićeva je dodala da su oblasti u kojima je moguće poboljšati ekonomsku saradnju i povećati izvoz na tržište Azerbejdžana prehrambena industrija, sadni i semenski materijal, lekovi i medicinska oprema. "Azerbejdžanske kompanije zainteresovane su i za kupovinu srpskog nameštaja, podnih obloga, mašina i uređaja za poljoprivrednu proizvodnju. Bolje poslovanje je moguće i u okviru hemijske industrije, ali i turizma", kazala je potpredsednica PKS-a.

Ona je istakla da se na Poslovnom forumu Azerbejdžan - Srbija koji se održao u okviru 18. Međunarodne izložbe prehrane i ambalaže "Vorldfud" upoznali sa nekim projektima u Srbiji u koje bi mogli da ulože novac, kao što su luka Kovin na Dunavu, čija je vrednost, prema studiji izvodljivosti, procenjena na 550 miliona evra.

U saopštenju PKS-a se naglašava da je prema podacima Medjunarodnog monetarnog fonda, Azerbejdžan jedna od najboljih zemalja za biznis i najbogatija država u regionu Južnog Kavkaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: