Četvrtak, 17.05.2012.

13:01

Udovičić odredio igrače za OI

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Udovičić saopštio je širi spisak igrača za Olimpijske igre, na kojem se nalazi 20 kandidata.

Izvor: JT

Default images

U odnosu na spisak za Evropsko prvenstvo u Holandiji, na kojem je naša selekcija osvojila zlato, nema većih izmena.

Pripreme počinju 21.maja na Tašmajdanu ali na njima neće biti Udovičića, Prlainovića, Pijetlovića, Filipovića, Nikića i Rađena, koji će se timu priključiti kasnije.

Na spisku su:
golmani: Soro (Partizan Rajfajzen), G. Pijetlović (Crvena zvezda), B. Mitrović (Debrecin), Živojinović (Partizan).
centri: Nikić (Kamolji), D. Pijetlović (Pro Reko), P. Filipović (Partizan Rajfajzen), Eškert (Beograd).
bekovi: Udovičić (Mladost), Aleksić (Solnok), Rađen (Ios), Matović (Vojvodina).
desna strana: Gocić (Solnok), F. Filipović (Pro Reko), L. Šaponjić (Partizan Rajfajzen), Mandić (Partizan Rajfajzen).
leva strana: Prlainović (Pro Reko), Mitrović (Partizan Rajfajzen), Ćuk (Partizan Rajfajzen), A.Šaponjić (Berkli).

Učesnici ’fajnal fora’ će odmarati do 1. juna. Nikić ima obaveze u Kamoljiju, a Rađen se oporavlja od povrede prsta. Pripreme u junu će početi testiranjem u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije“, rekao je Udovičić.

Program priprema je razrađen u detalje. Za 8. juni je predviđen „Dan vaterpola“ u Košutnjaku na bazenu Zavoda. Od 12. do 22. juna će se ekipa biti u Kranju, a potom slede provere na turnirima u Kosenci, od 26. juna do 1. jula, i Portugaleteu, od 5. do 8.jula. Predviđen je i zajednički rad sa Italijom u Subotici i Grcima u Atini.

Planirali smo da krenemo sa manjim brojem igrača, ali su nas povrede naterale da taj broj bude na početku 20. Spiskove ćemo kratiti posle Kranja i Portugaletea“, naglasio je Udovičić.

U stručnom štabu će biti i Dejan Savić, koji će posle turnira u Italiji nastaviti rad sa selekcijom mlađih kategorija, i psiholog Marija Andrijić-Haimani. Stari članovi stručnog štaba su treneri Dejan Stanojević, Vladimir Pavlović i Miloš Ćirić, dr Nebojša Jeremić, fizioterapeut Goran Golubović i tim menadžer Marko Stefanović.

Odredili smo program. Imali smo nameru da formiramo i B selekciju sa igračima koji neće biti na pripremama i sa vaterpolstima koji će posle Kranja i Portugaletea napustiti ekipu. Nažalost, nije bilo moguće napraviti za njih adekvatan program, a i finansije nisu takve da bismo mogli da uradimo sve što želimo. Idemo po starom modelu, cilj su što bolje pripreme i zdravlje igrača“, rekao je Udovičić.

Naši vaterpolisti u London putuju 24. jula, a prvi meč očekuje ih pet dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: