Vesti

2

Novi šoping mol na Autokomandi

Autor: MP

Izvor: Novosti/Novi magazin

Novi šoping mol na Autokomandi

 

Šoping mol “Delta planet” gradi Delta ril estejt, investicija je vredna 200 miliona evra, a kraj radova se očekuje za 18 meseci, odnosno u jesen 2014, pišu Novosti.

Površina tržnog centra biće 200.000 kvadrata.  Na četiri nivoa će biti smešteno 250 lokala različitih sadržaja, a investitor očekuje da će se uz već prisutne pojaviti još najmanje 50 brendova, koji će prvi put predstaviti svoju ponudu na srpskom tržištu.

Glavni ulaz u šoping mol biće iz pravca kružnog toka na Autokomandi. Na ulazu je planiran veliki trg i bašte kafića. Prema auto-putu prostiraće se LED fasada sa oko 5.000 kvadrata, koja će svojom dinamičnom strukturom i svetlosnim efektima pružati specifičan doživljaj. Vertikalno ozelenjena fasada od prirodnih materijala prema Tabanićevoj ulici, daće poseban efekat ovom prilazu šoping molu.

"Delta planet će biti građen po najsavremenijim ekološkim i tehnološkim standardima, a prvi put ćemo videti i neka nova rešenja u gradnji. Objekat će predstavljati prvi zeleni šoping mol, koji u izgradnji i kasnijoj upotrebi primenjuje najsavremenije ekološke standarde i koristi obnovljive izvore energije, uz visoku energetsku efikasnost i punu kontrolu emisije štetnih gasova”, rekao je direkto Delta ril estejta Vojislav Glavinić.

Šoping mol "Delta planet" će imati veliki hipermarket od 10.000 kvadrata, koji će biti smešten u podzemnoj etaži. Na sledeća dva nivoa nalaziće se prodavnice različitih sadržaja, a poslednji sprat rezervisan je za zabavu - spa, velnes, bioskop sa najsavremenijom ajmaks tehnologijom, navele su Novosti.

Krov objekta predstavljaće zelenu oazu površine oko 6.500 kvadrata. Inače, najmanje četiri najatraktivnija brenda pojaviće se u prodavnicama površine od 3.000 kvadrata. Centar, koji će krasiti i veliki akvarijum, imaće 2.300 parking mesta.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Radomir

Sta ce Srbiji i Beogradu jos jedan soping mol! Sta ce biti sa starosedeocima naseljenim u ovom delu.. Raselice ljude koji su godinama gradili i ziveli na ovoj lokaciji ili ih ostaviti bez krova nad glavom! Dokle vise igranja monopola, kupovine Srbije i osvajanja teritorija.. Ova drzava ozbiljno treba da se pozabavi otvaranjem ozbiljnih firmi kao sto je Ikea - firma koja ce zaposliti veliki procenat nezaposlenog srpskog naroda.. Uzgred, strancima koji ce prolaziti ovim delom su odavno dostupni svi brendovi koji ce se nalaziti u ovom soping molu i to po mnogo pristupacnijim cenama nego sto ce biti ovde, a ljudi koji budu radili ovde radice za mizerne i bedne plate kojima nece moci da pokriju ni troskove prosecne potrosacke korpe...

Che lll.

Najinteresantnije od svega je da niko nema interese da napravi jednu veliku fabriku gde bi se proizvodilo nesto sto bi moglo i da se izvozi i van zemlje. a shoping mols mogu uvek da se sazidaju. vazno je da narod ima kupovnu moc. to je potrebno srbiji.nekad je beograd imao vishe fabrika gde su gradjani zaradjivali i imali od cega da kupe ono sto im je potrebno. danas ima shoping moloba a nema para.