Izbori 2012: RIK odbio prigovor SNS, Nikolić sutra o izlasku

Agencije / Novosti online

12. 05. 2012. u 07:43

SNS predala policiji glasačke listiće za koje tvrdi da su dokaz izborne krađe. RIK odbacio prigovor Nikolića, štampanje listića sutra

Postizborna dešavanja i aktivnosti kandidata za drugi krug predsedničkih izbora koji će biti održan 20. maja pratite sa nama iz minuta u minut.

22:06 GOATI: ZA REGULARNOST IZBORA VAŽNI ZAPISNICI

Direktor "Transparentnosti Srbija" Vladimir Goati izjavio je večeras da su za regularnost izbora najvažniji zapisnici sa biračkih mesta koje potpisuju članovi svih stranaka koje su učestvovale u izbornom procesu.

Goati je izjavio Tanjugu i da za sve stranke koje učestvuju u izbornom procesu postoji nekoliko odbrambenih mehanizama, a koje se upravo ogledaju u članovima stalnih i proširenih sastava biračkih odbora koji kontrolišu glasanje i potpisuju zapisnike.

On smatra, aludirajući na džak sa glasačkim listićima koje su predstavnici Srpske napredne starnake pokazali novinarima, i da "izručenih par stotina glasačkih listića" ne mogu uticati na regularnost izbora.

19:54 NIKOLIĆEVO IME SVAKAKO OSTAJE NA LISTIĆU

AKO Nikolić odluči da ne ide u drugi krug, to ne znači da neće biti glasanja. Zakon o izboru predsednika ne ostavlja mogućnost da predsednički kandidat povuče kandidaturu između prvog i drugog kruga nakon utvrđivanja liste, osim kada jedan od kandidata izgubi biračko pravo, i u tom slučaju se izborni postupak ponavlja.

Predlagač kandidata može, prema tom zakonu, povući predlog do dana utvrđivanja liste kandidata za izbor predsednika, a tu listu je RIK utvrdila 10. maja. Nikolićevo ime ostalo bi, dakle, na listiću i kada bi se on povukao.

18:18 PROTESTNA ŠETNJA DVERI

Nezadovoljne pristalice Srpske napredne stranke i Pokreta "Dveri" prošetale su popodne centralnim gradskim ulicama iz protesta zbog navodne krađe na izborima, koji su u Srbiji na svim nivoima održani 6. maja.

Oni su prošetali od Trga Republike, prošli pored zgrade u kojoj se nalazi Republička izborna komisija, do Doma narodne skupštine u Bulevaru Kralja Aleksandra, sedišta Gradskog odbora Demokratske stranke i vratili se na centralni beogradski trg.

Učesnici protestne šetnje su se potom razilšli, a šetnja je prošla bez incidenata.

RIK: ODBIJEN PRIGOVOR SNS, ŠTAMPANJE LISTIĆA SUTRA

Republička izborna komisija odbacila je kao neosnovan prigovor predsedničkog kandidata SNS Tomislava Nikolića kojim je traženo poništavanje izbora na svim nivoima u Srbiji i saopštila da štampanje izbornih listića za drugi krug predsedničkih izbora počinje sutra.

Sekretar RIK Veljko Odalović rekao je novinarima posle sednice da su protekli izbori bili u potpunosti regularni, konačni rezultati izbora proglašeni u četvrtak i da je utvrđena lista kandidata za predsedničke izbore koji ulaze u drugi krug.

"Sutra počinje štampanje listića za drugi krug predsedničkih izbora i mi obavljamo sve pripreme da se glasanje sprovede sasvim regularno, da dva predsednička kandidata, koja su dobila najviše glasova u prvom krugu, budu na listi i da građanima stvorimo mogućnost da se slobodno izjasne", rekao je Odalović.

RIK je sa 11 glasova za i tri glasa protiv odbacio prigovor Nikolića uz obrazloženje da nije pružen nikakav dokaz o tome da je pronađen izborni materijal na ulici, kako to tvrde naprednjaci.


16:26 TADIĆ: PROVERIĆEMO SVAKI REZULTAT

Kandidat za predsednika Srbije Boris Tadić izjavio je da niko nema pravo da zbog nezadovoljstva izbornim rezultatom preti i naružuje sliku Srbije u svetu, a naprednjacima je poručio da se primire i da će svaki rezultat na izborima biti proveren.

"Niko nema pravo da zbog nezadovoljstva izbornim rezultatom naružuje sliku Srbije u svetu. Primirite se, proverićemo svaki rezultat na ovim izborima, jer je to važno za našu zemlju. Idemo dalje kao zemlja, demokratija, građani i različiti narodi ujedinjeni u potrebi za dobrim. Ja od toga neću odustati i zbog toga mi je namera da pobedim na ovim izborima na fer i demokratski način", poručio je Tadić.

16:12 NIKOLIĆ OBIŠAO NOVI SAD, KAĆ I MANASTIR KOVILJ

Kandidat za predsednika Srbije i lider SNS-a Tomislav Nikolić obišao je danas Novi Sad, opštinu Kać i manastir Kovilj gde je razgovarao sa igumanom Porfirijem koji je i predsednik Saveta Republičke radiodifuzne agencije.

Nikolić i Porfirije nisu davali izjave nakon razgovora.

U razgovoru sa najstarijim Novosađanima ranije danas u Radničkom domu, Nikolić je rekao da će sutra u unutrašnjosti Srbije biti organizovani protesti zbog, kako kaže, izborne krađe, a da će najverovatnije u sredu biti održan veliki, miran protest u Beogradu. "Protest mora da bude miran i uporan i da donese rezultat, ali rezultat neće biti pobeda, ako se to završi divljanjem," rekao je Nikolić i dodao da su oni koji su sada na vlasti, "preuzeli vlast posle nemira, pa vidite kako vladaju".

16:00 JEREMIĆ: NAJAVA PROTESTA - POKUŠAJ DESTABILIZACIJE
Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je danas da je najava protesta SNS zbog izbornih rezultata, pokušaj da se destabiluzuju političke i bezbednosne prilike u zemlji.

Prema njegovim rečima, to može imati teške posledice po evropske integeracije Srbije, bezvizni režim, privlačenje stranih investicija i sveukupni ugled zemlje u svetu. On je, komentarišući najavenaprednjaka o protestima zbog navodne izborne krađe, rekao novinarima u Adi da "takvi pokušaji destabilizacije zemlje mogu doneti teške spoljnopolitičke posledice".


15:58 SVM TRAŽI PONIŠTAVANJE LOKALNIH IZBORA U SUBOTICI

Savez vojvođanskih Mađara saopštio je da je podneo krivičnu prijavu i zatražio poništavanje rezultata lokalnih izbora u Subotici posle uvida u birački materijal, dok je Liga socijaldemokrata Vojvodine najavila da će protiv predsednika SVM-a Ištvana Pastora u ponedeljak podneti krivičnu prijavu.

Iako su glasali za proglašenje rezutata na republičkom i pokrajinskom nivou, SVM i dalje smatra da su rezultati i tok lokalnih izbora sumnjivi. Kako je danas saopšteno iz SVM-a, ova stranka podnela je krivičnu prijavu "vezano za lokalne izbore u Subotici, koji su održani 6. maja" a u saopštenju nije precizirano protiv koga je podneta prijava.

13:51 DODIK: NAJAVE PROTESTA SNS LOŠA PORUKA

Predsednik RS izjavio je danas da najava protesta SNS zbog navodnih izbornih neregularnosti nije dobra poruka za Srbiju, i poručio da bi bilo dobro da Tomislav Nikolić prihvati demokratsku i fer borbu i učestvuje u drugom krugu izbora 20. maja.

"Izbori u Srbiji provedeni su u fer i poštenoj atmosferi, što su potvrdile relevantne međunardne institucije posmatrača i gotovo sve parlamentarne partije", rekao je Dodik u Trebinju. "Koliko mogu da komentarišem, SNS nije uložila prigovore na legalnost i legitimitet izbora u rokovima predviđenim za to, i zato mislim da to nije dobra poruka za Srbiju", rekao je Dodik.

13:15 JOVANOVIĆ: NIKOLIĆ DA PRIZNA REZULTAT

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da ne postoji nijedan ozbiljan dokaz o izbornoj krađi i pozvao građane da izađu na glasanje u drugom krugu predsedničkih izbora, a lidera SNS Tomislava Nikolića da prizna rezultat.

"Bilo je grešaka i nepravilnosti, ne samo u jednom izbornom danu, ali tražiti u tome alibi za neuspeh je strašno neodgovorno. Sada nam je potrebna politička odgovornost, pre svega Nikolića i Tadića", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Tadić i Nikolić su dužni da u narednih sedam dana prevaziđu podele i rovove koji su ponovo iskopani u Srbiji. On je, posle razgovora sa građanima u Studentskom parku, rekao da je Srbija prepuna gneva, a da je njegov uzrok "ludilo koje smo preživeli poslednjih 20 godina".

12:14 RIK: IZBORI REGULARNI, NEMA PONIŠTAVANJA

Predsednik Republičke izborne komisije Predrag Grgić izjavio je da su opšti izbori u Srbiji, održani 6. maja, bili u potpunosti regularni i da nema nikakvog razloga za njihovo poništavanje i najavio da će se o prigovoru SNS razmatrati na današnjoj sednici.

"Izbori su organizovani i sprovedeni po svim zakonskim procedurama. Svi uloženi prigovori koje je republička izborna komisija primila su odbačeni kao neblagovremeni ili neosnovani i nema nijednog razloga da oni budu poništeni. A o prigovoru SNS razmatraće se na današnjoj sednici kao što je to prethodno učinjeno i sa svim ostalim prigovorima", rekao je Grgić.

11:54 SNS PREDALA POLICIJI LISTIĆE

Srpska napredna stranka predala je danas policiji glasačke listiće za koje tvrdi da su dokaz izborne krađe.

Izborni materijal u sedištu SNS preuzelo je nekoliko policajaca.

11:53 PONAVLJANJE IZBORA U SMEDEREVU

Ponovljeni izbori za odbornike Skupštine grada Smedereva biće održani sutra na 11 od ukupno 78 biračkih mesta.

Od ukupno 14 izbornih materijala o kojima je raspravljala Gradska izborna komisija, tri prigovora radikala su odbijena zato što "nisu pronadjene bitne mane koje mogu da utiču na sam proces", a izbori su poništeni na 11 biračkih mesta zbog utvrdjenih nepravilnosti.

11:40 NIKOLIĆ SUTRA ODLUČUJE O DRUGOM KRUGU

Srpska napredna stranka sutra će odlučiti da li će njihov kandidat Tomislav Nikolić nastaviti trku za predsednika Srbije, odnosno da li će učestvovati u drugom krugu tih izbora, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da naprednjaci pre konačne odluke žele da čuju "glas naroda", odnosno šta grđaani o tome misle.

"Dat je nalog svim predsednicima opštinskih i gradskih odobra da saslušaju 'glas naroda', i od raspoloženja građana će zavisiti i odluka o izlasku ili neizlasku na izbore 20. maja", rekao je Nikolić.

11:26 TADIĆ: POZIVAM NA MIR, INSTITUCIJE DA PROVERE REZULTATE IZBORA

Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić izjavio je danas da pretnje protestima zbog navodnih izbornih neregularnosti zapravo jesu poziv na destabilizaciju dražave, čime se umanjuju šanse za privlačenje investicija i otvaranje radnih mesta.

"Svako mora da bude odgovoran za svoje postupke i sigurnost građana. Ja tome neću doprineti ni na koji način, i pozivam na mir. Osnovni red je da sve institucije rade svoj posao, proveravaju rezultate izbora, a učesnici u izborima treba da doprinose dobroj situaciji i atmosferi", rekao je Tadić

11:10 NIKOLIĆ: IZBORI NEZAKONITI, OD SUTRA PROTESTI

Srpska napredna stranka ne priznaje rezultate izbora, smatra ih nezakonitim i od sutra počinje mirne, nenasilne proteste širom Srbije, saopšteno je danas iz SNS posle sednice Predsedništva stranke.

Lider SNS Tomislav Nikolić rekao je novinarima da stranka ima "mnogo dokaza da su izbori bili nezakoniti" i da ne priznaje rezultate izbora koje objavila Republička izborna komisija.


10:50 VUČIĆ: IMAMO NOVE DOKAZE

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da bi danas oko 11:30 trebalo da dođe policija, kojoj će predstavnici SNS predati materijal, za koji tvrde da dokazuje da je bilo izborne krađe.

Imamo i nove dokaze, rekao je Vučić novinarima u sedištu stranke, gde se održava sednica Predsedništva SNS na kojoj će se doneti odluka o daljim koracima.

10:38 STOLTENBERG: STABILNA SRBIJA DOPRINOSI STABILNOSTI EU

Premijer Kraljevine Norveške Jens Stoltenberg izjavio je da je Srbija danas modernija i stabilnija zemlja, koja je puno napredovala na evropskom putu i ocenio da će sasvim sigurno pre Norveške ući u EU.

Stoltenberg, koji se danas u Beogradu sastao za kandidatom za predsednika Srbije Borisom Tadićem, čestitao je Tadiću na dostignućima koje je Srbija postigla poslednjih godina i istakao da je taj napredak važan za ceo region i Evropu.

"Srbija je ključna zemlja u regionu i stabilnost Srbije predstavlja veliki doprinos stabilnosti regiona, a samim tim i EU", poručio je norveški premijer.

On je čestitao Srbiji na dobijanju statusa kandidata i naglasio da se Srbija ubrzano pomera na putu integracija i produbljivanja saradnje sa komšijama u EU i Norveškoj.

07:58 VEJVODA: TEŠKO JE POVEROVATI U OPTUŽBE O KRAĐI IZBORA

Teško je, s ozbirom na prisustvo i ocene međunarodnih i domaćih posmatrača, poverovati u optužbe o ozbiljnijim nepravilnostima na nedeljnim izborima u Srbiji, ocenio jeza "Glas Amerike" potpredsednik nemačkog Maršalovog fonda Ivan Vejvoda, dodajući da će poslednju reč dati Republička izborna komisija.

Ograđujući se da je "teško odavde iz Vašingtona tačno ceniti šta se događa", Vejvoda je rekao da je "veoma neobično da se ovakva stvar poteže četvrtog dana posle izbora".

"Pogotovo u Srbiji gde su od 2000. naovamo izbori ocenjeni veoma visoko od strane OEBS-a u Beču, od svih relevantnih međunarodnih ustanova, a najvažnije - od samih naših nevladinih organizacija, poput CeSID-a, koje zaista to prate, jer imaju one koji nadgledaju izbore svih ovih godina, tako da je teško poverovati da je bilo ozbiljnih nepravilnosti", smatra Vejvoda.

07:43 VUKOVIĆ: CeSID NEMA SAZNANJA O KRAĐI LISTIĆA

Predstavnik Centra za slobodne izbore i demokratiju Đorđe Vuković izjavio jeda CeSID nema saznanja o većim izbornim nepravilnostima, odnosno navodnoj krađi glasačkih listića na koju ukazuje Srpska napredna stranka.

"Prema svim kontaktima koje smo imali, između ostalog i sa strankama koje govore da je bilo krađe, mi zaista nismo videli elemente izborne krađe", kazao je Vuković.

On je rekao da ukoliko se to zaista desilo, onda onaj ko to tvrdi treba i da kaže kako se desilo.

Prema njegovom mišljenju, reč je o jednom od ključnih nastupa predsedničkog kandidata SNS Tomislava Nikolića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (217)

Vojislav

12.05.2012. 11:07

Nisam ocekivao, ali u SRS su ispali mnogo dostojanstveniji u porazu koji je kod njih pri tome jos i kaastrofalan. Pokecu dgovornosti u svojoj stranci i to je to. Suprotno njima veciti gubitnici i dalje ne mogu da se pomire da u narodu jednstavno nemaju dovoljno pristalica i okrivljuju sve i svakoga osim njih samih. Uskoro ce kao i Velja Ilic da kazu da ih je narod razocarao, ali svoj problem opet nece resiti nego ce i dalje da pkusavaju i poksavaju troseci narodne are iz budzeta. Aman vise...

milos

12.05.2012. 14:54

@Vojislav - I Vojvoda Toma dok je jos bio Vojvoda znao je dostojanstveno priznati poraz. Od kako je postao srpski obor knez vise ne zna di bije! Ne zna vise covek u sta da se kune, potpuno je izgubio kompas.

Čedomir Činić

12.05.2012. 11:11

Situacija ce biti dramaticna kad se ustanovi da rezim nije raspolozen za podizanje standarda u narodu, a to je osnova za socijalne nemire.

Ciciban

12.05.2012. 14:44

@Čedomir Činić - Ako ćemo po tvome, do sada su nemiri već trebali da izbiju

SOKO @@

12.05.2012. 11:21

Juce na tv studija B covek iz cesida je rekao:Pored brojaca glasova nalazilo se 5-6 puta vise ljudi,bukvalno niko za nikog nije znao ko je ko,i zasta su tu!

nikola

12.05.2012. 11:31

dacic je iskusan u kradji izbora... ja bi poceo od njega... jako je sumnjivo da je njegova stranka osvojila 16% na izborima

mira

12.05.2012. 11:41

Da li je bilo kradje , ne znam, neka utvrdi istraga.Ali znam da ovi izbori nisu ni fer ni demokratski - pritisci i podmicivanja od strane vlasti, medijska satanizacija Nikolica i privilegovan status Tadica, tzv. analiticari i agencije koji su uticali na birace. Zasto se vladajuca koalicija nije odrekla dela kampanje i taj novac upotrebila u pametnije svrhe, a biracima rekla - mi cemo se opet skupiti zajedno, SNS nema sanse, pa birajte.Ja sam za bojkot drugog kruga, neka osvoje 100%.

Lyme Borreliose

12.05.2012. 11:42

insekt krpelj, protiv njega nema tereapija, jedino fizicki da se izvuce.

Džoni Walker

12.05.2012. 11:48

Mirno, dostojanstveno i demokratski je bilo i paljenje Skupštine, koju uzgred budi rečeno ni Nemci nisu palili, a mirni protesti su destabilizacija države,zar ne građanine Tadiću.

Mišljenovići

12.05.2012. 14:46

@Džoni Walker - Nemoj tako.....ono što se radilo 2000dite je pokušaj da se smeni očajno loša vlast!Ovo što sada imamo je mnogo ogre od toga

dejan

12.05.2012. 11:55

Ako se povuces i odes iz politike bices castan! Nama sta bude bice, ali ti bi trebalo da ne ides u drugi krug! Dokazi da ti je stalo do postenja a narod neka vidi sta ce i kako ce narednih 4 godine!

Milovan

12.05.2012. 11:56

Stoltenberg govori da stabilna Srbija doprinosi stabilnosti EU, pa EU bi biladaleko stabilnija sa njegovom Norveskom u clanstvu ali to nikada nece biti jernarod Norveske zna da bi s clanstvom ekonomski puno gubio.

zbunjeni

12.05.2012. 11:56

e tomo tomo...uvek si se bojao vlasti....i dok si u radikalima bio...kralj si u tome da potpalis jadni narod....a kad se primaknu izbori sve radis samo da ne pobedis....

rafailo

12.05.2012. 12:00

Ponovo kažem nadležni organi da ispitaju slučaj, pa ko je kriv ili jedni ili drugi da se najstrožije kazne, ovo je krivično delo.

Danilo

12.05.2012. 16:30

@rafailo - Koji drzavni organi,oni kojima upravlja DS... Srbijo zemljo vladajucih lopova

Miomir Maksimcev

12.05.2012. 16:59

@rafailo - "Nadlezni organi" su ukljuceni u kradju. Ne mogu oni sprovoditi istragu. To je kao kada biste od zavisnika trazili da napravi plan za odvikavanje od droge ili alkohola.

branko bajin

12.05.2012. 12:00

G-din Nikolic i kompanija trebalibi da budu osudjeni za tu klevetu protivu drzave i ustava , to nema nigde u svetu kao kod nas sve ide na silu ako se dokaze da je laz trebali bi rukovodioci SNS da odlezu u zatvor i zabrani da vode politiku

Drago

12.05.2012. 12:06

Tako su se kleli i u svoju rodjenu decu da nisu glasali iz onog Bodruma,pa su na kraju priznali sve javno,sramota je vise da bilo sta pricaju,a ovaj narod samo neka cuti i nek podrzava ove teske folirante,ispada da sam narod je veliki folirant i licemer,kuku ga nama sa nasim narodom,i od naseg naroda.

Mile

12.05.2012. 14:48

@Drago - Jeste... U pravu si... Kad te devojka nece, to je zato sto je glupa i ruzna i nema pojma o zivotu. Ne zna ona kakav si ti frajer i baja... I ode ona sa nekim folirantom, sonjom i bezveznjakom... Ma nije problem u tebi problem je u devojkama... Treba ih promeniti...

gavran

12.05.2012. 12:11

ovo mu je ispravna odluka - jedino ako u svom stilu ne zabrlja pa ipak izadje na izbore - ispasce u tom slucaju totalna budala

CipiRipi

12.05.2012. 12:11

Koliko je težak i trnovit put od naprednog radikala do radikalnog naprednjaka?

Čedomir Činić

12.05.2012. 12:33

Covek koji nema korene u drzavi u kojo zivi, nema potrebu a ni osecaj za ljude i drzavu. Nacijom mora da rukovodi covek koju je korenima vezan za naciju, a da je pravedan prema svim narodnim grupama.

gla naroda jeste ..radite svoj poao gospodine nikolicu

12.05.2012. 12:36

nije u redu da se unapred ogradjujete "voljom naroda' ..ili im kazite NE ili se borite za ve one koji u u vama videli resenje za probleme drustva...i vasi protivnici se pozivaju na volju naroda i na "podrsku gradjana" nemojte slediti njihov demagoki stil koji placamo svojim zivotima.

nesko

12.05.2012. 12:38

Ako ne priznajes rezultate, onda brate nemoj u drugi krug, zovi sve na ulicu kao 2000. demokrate i bez prepucavanja vise. Ili vam mozda Miskovic i Beko kazu Tadicu i Nikolicu dosta bre ili uzimamo lovu nazad ! Isti ste vi , jedan vam je gazda. Narode moj izgubljeni pa za koga glasas ?

twilight

12.05.2012. 12:44

cijela ta priča oko tih 'listića' i 'ne pije baš vodu', potpuno sam neutralna, meni su i tadić i nikolić na isti fazon kako god okreneš, ali molim te, pronaći tamo neki džak pun listića, i to ko ga je pronašao nego vučić.... ili neko drugi pa ga je prvo doneo vučiću... sve su to igre i igrice, ipak i tomi i tadiću kampanju vode amerikanci i francuzi

kkfmp2344

12.05.2012. 12:45

Jel to onaj isti Toma iz 90-ih, kada je srednjoskolce i studente nazivao fasistima ustasama nato zlikovcima i nato placenicima?ili je to onaj Toma koji se zalagao sa savez- Srbija Irak i Severna K.?ili je to onaj Toma koji je crtao granicu Karlovac-Ogulin-Virovitica ...ili je ipak ovo neki cetvrti Toma?

Ciciban

12.05.2012. 12:46

Zbog samog naroda smatram da bi bilo bolje da izađe Nikolić na izbore jer u suprotnom bi Tadića mogli da pobede beli listići!!!Ili možda čak i oni nevažeći

vukic

12.05.2012. 13:11

Vejvoda valjda toliko zna da se krivicno delo prijavljuje kada se za njega sazna a onaj ko vrsi to delo se stara da se za njega nikada ne sazna. I on iz NY zaista sve zna a sto ne pitate nekog naseg coveka a ne samo one kojin su na strani Tadica?

kaja

12.05.2012. 13:13

Ne mogu da verujem. Svi su se usemili. Izjava Tadica, nemoj da protestvujete jer destabilizujete drzavu, jer nece biti radnih mesta,.... a sta to znaci mi mozemo da krademo, nema veze, a vi ako se bunite, ostacete bez posla.....

Zorz

12.05.2012. 15:08

@kaja - Ajde procitaj jos jednom njegovu izjavu, ali lepo polako, pa onda daj komentar.

Jednostavan život

12.05.2012. 17:34

@kaja - Pa on je i rekao....ali je rekao jedini!Ovi ostali svi ćute i prave se ,,toše,,!

Ratko,Banjaluka

12.05.2012. 13:27

Boris poziva na mir,plasi se da se ne desi 5 oktobar.Tako su i oni nasilno dosli na vlast,samo sad je druga situacija.Glasovi su pokradeni,nije moguce da srpski narod opet bira one koi su ih doveli na ivicu propasti.

Zorz

12.05.2012. 15:07

@Ratko,Banjaluka - Kakav je to komentar "nasilno" donose vlast? Jel to zato sto je SNS dobio vecinu ali zna da ne moze da napravi vladu? Pa ajde razmislite malo svi. Covek dobije vecinu i zali se da je pokraden?! A nemoze da osnuje vecinu jer ga niko nece, a zasto ga niko nece to mi svi dobro znamo. I da nema DS sutra, ne bih glasao za nekoga ko je nekoc pricao i radio stvari koje niko od nas nije voleo. Njihova losa procena je razlog gde su, a o apsolutnoj vecini nema govora, a oni su opet imali lose informacije.

Goran

12.05.2012. 15:18

@Ratko,Banjaluka - Sve je tako kad ti to tako tumačiš. Ja sam glasao da prethodna vlast nastavi posao uređivanja Srbije i da ga završi zajedno sa evropskim narodima. I još nešto, malo te plaćaju za tvoje pisanije po ovim forumima.

MatijaBG LDP/DS

12.05.2012. 17:10

@Ratko,Banjaluka - Zorz,cemu polemika sa bosanskim Srbinom koji nema prava glasa u Srbiji?

Liza

12.05.2012. 13:29

Već mi se povraća od gluposti koje iz dana u dan iznose Vučić i Nikolić ,samo mi se čini da hoće zemlju da uvedu u nemire ,toliko o njihovoj privrženosti Srbiji i Ulasku i EU,sve postaje lakrdija A juče na TV postaše i režiseri lošeg krimi filma "Neko im javio ,da na nekom mestu se nalaze listići"Bože dokle će da vređaju inteligenciju ovog naroda u svojoj borbi za fotelje i samo za vlast.

Bruka

12.05.2012. 15:05

@Liza - I meni se povraća, ali od prevara sadašnje vlasti. Pobedili su "časno", krađom, paketima, parama. Bravo!

Vojislav

12.05.2012. 16:24

@Liza - U pravu si. Interesuje ih da ponovo dodju na vlast po svaku cenu cak i da izazovu nemire u nasoj Srbiji. Srecom, malo je onih koji ce ih, osim ovako pismeno, podrzati jer znaju da njihovi prijatelji, komsije, ljudi. Prodavnicama... ne misle da je SNS pokraden nego da jednostavno nema dovoljno biraca. Pravi srpski domacini ne kukaju i ne traze stalno dezurne krivce nego se pogledaju u ogledalo i preuzmu odgovornost. Ovo mi lici na cuveni strajk gladju koji je trajao 2 dana.

Čedomir Činić

12.05.2012. 13:40

Problem nastaje kad narod nema opciju da se upozna miroljubivu politiku i istinu.Jedna je stvar kad se neko bori za istinu i zakon koji omogucava napredaku drzavi, a ne zakon za uskracivanje prava narodu. Po bolnicama lekari se bore protiv opakih bolest, tako mora i politicari da se bore protiv bolesnih u politici.

Nikoleta

12.05.2012. 13:50

Sramota! Sramota je kako neko ne moze da podnese poraz iako je na to trebao vec da se navikne, nego pokusava da napravi nestabilnost u zemlji iako od toga nece imati nikakve koristi jer jednostavno nema dovoljno biraca koji glasaju za njega. Radikali mi nisu do danas bili nista simpaticniji ali sada menjam misljenje jer su oni svoj poraz koji je mnogo gori primili mnogo racionalnije i traze krivce u svojim redovima a ne u navodnoj kradji izbora.

XXL

12.05.2012. 16:59

@Nikoleta - koji poraz,pa oni su i na proslim izborima i na ovim imali veci procenat glasaca.A to sto se onda udruze ostale stranke sa tadicem i naprave vecinu to je druga stvar.Prvo se pljuju pa se udruzuju.

sale RIO

12.05.2012. 13:51

Neka preda izbore i tako nema sta da ponudi !!! Taj da mi bude predsednik? Divan primer. Covek sa falsifikovanom diplomom, covek koji je sa Milosevicem prodao Srbe u Hrvatskoj ne prihvativsi plan Z4.

Lavica

12.05.2012. 13:56

Ako je istina ono sto tvrde naprednjaci kao i jos neke stranke da su izbori 6. maja masovno pokradeni, ucesce Tome Nikolica u drugom krugu predsednickih izbora legalizovao bi tu kradju a njega oznacilo kao beskupuloznog coveka kome je samo stalo do vlasti, po svaku cenu!

Dusan

12.05.2012. 13:57

I ja pozivam na mir i poštovanje izborne volje. Vladu nećete oformiti pre nego što budete održali izbore. To nikada nije bilo, pa neće ni sada. Sretan put u istoriju.

Jerina

12.05.2012. 13:57

Pa, SNS bi bilo bolje da malo "pročešlja" svoje kandidate za liste (koji su se ponašali bahato tokom kampanje i odbili neodlučne glasače), pa da u njima traži razlog za neuspeh, ako smatra da je doživela neuspeh na izborima.

Miomir Maksimcev

12.05.2012. 14:11

Zar Dacicevoj policiji da predate dokaze? Kako mozete biti toliko naivni?

Vlada

13.05.2012. 02:18

@Miomir Maksimcev - Pa druge u ovoj drzavi nema, ili ste vi iz SNS-a, i pre izbora spremili "jurisne odrede"??!

parezan

12.05.2012. 14:12

Secam se i onoga streika gladju......pa i predhodnih izbora posle kojih je Nikolic uvek pravio cirkus nadajuci se boljem retingu . Ali seljak ostaje seljak i to narod kaznjava.........

Takomi bog

12.05.2012. 14:42

SOKO @@! Toliko muka a imate coveka koji ima vise spijunskih kamera nego ljudi u drzavi. Pitaj sefa bezbednosti on zna i moze da potvrdi ko je ko , ja odavde vidim sta se desava u Srboji kroz njegove kamere.

nemanja

12.05.2012. 14:43

Gopodine Nikolicu nema drugog kruga dok ne utvrdimo da li je Tadic uopste usao u drugi krug!!!!

Nenad

12.05.2012. 14:47

U Srbiji se zivi mnogo gore nego pre 5 godina kada se zivilo mnogo gore nego pre prethodnih 5...Izbori regularni bez prethone provere odakle ti djakovi glasackih listica... U Srbiji ce za narednih 10 godina biti jos 100 sela manje...Sretan put Srbijo u "svetlu"buducnos ja ti se vracati necu!!!Pozdrav iz Australije!!!

Čedomir Činić

12.05.2012. 14:51

Problem nastaje kad narod nema opciju da upozna istinu. Jedna je stvar kad se neko bori za istinu i zakon koji omogucava napredak u drzavi, a ne zakon za uskracivanje prava narodu. Po bolnicama lekari se bore protiv opakih bolest, tako mora i politicari da se bore protiv anomalija u drustvu.

milos

12.05.2012. 14:51

Poslednji trzaj politicki mrtvog Tome (ex Vojvode od zvizda pofalickog). Ovo mu je jedini nacin da svojim biracima objasni poraz. Mora da ga je Vladan Lukic naucio nesto o saopstenjima!

Spasoje

12.05.2012. 14:52

Alo gradjani sta tu ima da se prica Toma i Bota, vd PredsednikaRrepublike Srbije je zaduzen za postovanje reda i zakona a ne tu neki kandidati molim da se Slavica DJ . Dejanovic oglasi o aktuelnoj situaciji a ne neki kandidati da zbunjuju narod.Postovana gospodjo kad ste raspisali izbore onda ih i sprovedite dosta vise mastera i bivseg koji je vratio mandat!!!Neka svako radi svoj posao da ne radi motka po vecitoj opoziciji i zutici !!!

Bolji život

12.05.2012. 15:00

"On je rekao da ukoliko se to zaista desilo, onda onaj ko to tvrdi treba i da kaže kako se desilo." - Kakva država i oni što je vode, takvi i izbori. Krađa, nepravilnosti i sve što treba da bi se ostalo na vlasti.

milos

12.05.2012. 15:06

Dovodi Amerikanca koji je bio za bombardovanje SRJ, putuje po SAD, po Briselu, razgovara sa ambasadorima u zemlji. Brisel nikoga nije podrzao u izborima kao i Vasington. Izjave iz Brisela pred izbore bile su "ocekujemo saradnju sa bilo kojom Vladom" sto je razlika od prethodnih godina kada su podrzavali stranke nekadasnjeg DOS-a. I danas taj OEBS koji je organizacija sa zapada kaze da nije bilo izborne kradje, nemaju zasto lagati kad im je Toma kako kazu odlican covek za saradnju!

mačvanin ortodoksni

12.05.2012. 17:19

@milos - A ovi tvoji žuti bili protiv bombardovanja. Jel vam to žutica svima isprala mozak i o čemu ti pričaš. Kao i tvoj predsednik, važno je totrljati i lagati. Au bože kakvih još brabonjaka ima u ovoj Srbiji!

ee

12.05.2012. 15:07

Ne dizite narod dzabe, ne kaljajte ugled, da l iste vi normalni i verujete u pricu ovog coveka koji tvrdi da je ucinjena masovna kradja....e moj ljudi,ako imate dovoljno inteligencije ne dozvolite da vam ovo to isto vredja... ovo sto Nikolic radi je jos jedan njegov sramni potez... ne podrzavam ni Tadica,ali Nikolic je ovim pokazao ko je i sta je i definitivno.. Bruka, ali bruka za Srbiju.

Kole

12.05.2012. 15:10

Sta se americki poslusnik Vejvoda javlja uopste? Pa na Internetu moze da se vidi na sajtu americkog kongresa kako Vejvoda govori o Srbiji i NATO putu kojim treba da ide u svom godisnjem izvestaju Kongresu SAD. Oni se toga ne stide a da li se on toga stidi to ga jos niko nije pitao. Svaka cast ambasadoru Konuzinu kako mu je skresao.

Рашко

12.05.2012. 15:18

@ - Значи, џакови гл. листића по контејнерима нису нешто чему је потребно објашњење! Објашњење је да је све било регуларно!

Рашко

12.05.2012. 15:18

@ - Значи, џакови гл. листића по контејнерима нису нешто чему је потребно објашњење! Објашњење је да је све било регуларно!

sjovic1

12.05.2012. 15:24

Svaka čast Vecernjim novostima na objektivnom izveštavanju i necenzurisanim komentarima. U svim drugim novinama je užas od cenzure i navijanja a Boga mi i ortodoksnih laži. Ja sam za to da se ne ide u drugi krug. A ove na vlasti ako nije sramota neka formiraju Vladu nacionalnog uništenja.

Lavica

12.05.2012. 15:26

Usputno pitanje: ukoliko Toma ipak odluci da ucestvuje u drugom krugu predsednickih izbora i ukoliko pobedi Tadica, gde ce onda siromah Tadic da stanuje kada se bude iselio iz predsednicke rezidencije, buduci da se hvalio kako ne poseduje stan niti drugu imovinu?

Vlada

12.05.2012. 15:30

Sta ima da razmislja. Posle ovog sigurno gubi od Tadica! Ne islati mu se izlaziti!

Vlajko

12.05.2012. 15:31

Sedi kod kuce Tomislave. Nemas sanse ni da se priblizis Borisu. Narod je jasno pokazao na ovim izborima koju politiku podrzava. Ne ponizavaj sebe i svoje glasace ovim glupim pozorisnim predstavama.

DJUBRETARKA

12.05.2012. 15:41

Izborna volja Meri Vorlik je ponovo nategnuda i nije joj donela nikakve rezultate. Namakla je tek toliko glasova u skupstini da je ne bi razresili ucesca u diplomatiji u buducnosti uopste. U tome su joj pomogli placenici na izbornim mestima. Najveci dokaz za to je ponavljanje izbora u Smederevu gde smederevci treba da izglasaju sopstvenu porpast u ponovljenim izborima?? Nece da moze.

leon

12.05.2012. 15:54

pa ne može to tako nikoliću hoćeš nećeš,ti si umislio da ćeš sigurno pobediti tvoje podržavaoce si stavio u stanje pripravnosti i sada kada si shvatio da gubiš ti hoćeš na ulice , e za ulice je prošlo vreme, a ti gospodine pamet u glavu i poštuj ono što dobiješ na izborima, inače se mani ćorava posla.....

Suad

12.05.2012. 15:59

Nikolicu vreme ti je da odes u penziju i da cuvas unucice pa valjda u SNS ima neko bolji od tebe i Vucica...........

Dragan

12.05.2012. 16:05

Zaista je nedokucivo i neshvatljivo da je ojadjeni narod mogao da ponovo izglasa ovu grupu petooktobarskih hohstaplera koja je potpuno unistila zemlju i narod dovela na rub prezivljavanja. Sve ove ocigledne zloupotrebe tokom glasanja trebalo bi da ispita mesovita komisija najhitnije moguce.

Sandra

12.05.2012. 16:11

Ljudi ne maltretirajte nas vise! Za koga sam ja glasala nije ni vazno ali meni i mom komsiluku koji je glasao za razlicite opcije je vec muka od stalnog kukanja Tome Nikolica i Vucka kako im je ucinjena nepravda. Uvek su im drugi krivi i uvek nesto nije u redu. Ljudi, imate birackomtelo koje vas podrzava, ali to jednostavno nije dovoljno da se vratite na vlast i gotovo. Primite poraz dostojanstveno i osvrnite se oko sebe. Ljudi ne zive idealno ali ipak ne podrzavaju vas koliko bi ste vi hteli.

EU 4. rajh

12.05.2012. 16:14

Ako Nikolic ne bojkotira drugi krug izgubice! 100%, sasvim sam siguran. Nikolicu osvesti se pogledaj gde zivis mislis da je to zavrsena slobodna demokratija? Ako hoces da postanes predsednik Srbije moras da obezbedis i vojnu podrsku. A vojnici posle prevrtaja oko puca 5. oktobra naravno traze garancije. Mislim da bi trebali da pozovemo ruski posmatraci! Pre nego sto izbije gradjanski rat izmedju Srba i Evropljana!

sale RIO

12.05.2012. 16:15

Aj Nikolicu oladi malo i idi peci rakiju i kopaj svoje imanje.... Ostavi se glupiranja. umesto da kazes Tadicu OK pobedio si idemo napred, daj da vidimo kako da spasemo zemlju i narod da dovedemo investitore da ljudi dobiju posao, da kriminal nestane dosta vise prolivanja krvi po ulicama, nasilja po bankama, prodavnicama a ne ti Nikolicu hoces da protestujes da pravis picvajz izvinjavam se na izrazu ali tako je. Dosta vise i dokle vise. Rasturio si SRS sada hoces i ovo malo Srbije !!! Nece moci

strasno

12.05.2012. 16:36

Kako vidim narod bi da se bije po ulicama,ne pise se dobro.Toma huska narod da pravi nered i da lomi Srbiju zbog njegovih zelja i prohteva.Neka se bore na izborima i da ne diraju narod i huskaju omladinu da gine na ulici,pljacka,prevrce i ide u propast...Zivimo u srcu Evrope a mislimo ko na bliskom istoku.

Ana

12.05.2012. 16:37

U srpskom jeziku postoji samo jedna dobra rec za ovakvo ponasanje: kukavica. Covek ne moze da podnese da cetvrti put gubi i trazi sve moguce razloge da ne ucestvuje u drugom krugu jer sve ankete bez obzira ko ih radi predvidjaju njegov katastrofalan poraz. To sto ce da stvori malo nemira u zemlji njega ne interesuje jer ga povratak na vlast interesuje vise nego ista.

xxl

12.05.2012. 16:56

javni tuzioci na celu sa dacicem su proverili da li je bilo izborne kradje hahahahah,kadija te tuzi kadija ti sudi! KUD IDE OVA DRZAVA

Miomir Maksimcev

12.05.2012. 16:57

Kladim se da nece izaci na izbore. Nikada nista nije doveo do kraja (sem razbijanja SRS). Sve je veliko pozoriste. Svi su glumci korumpirani. Jedni su placeni da dobijaju a drugi da gube. Po nalogu iz Brisela je rasturio SRS. Strajkovao gladju pa prestao kad su creva pocela da krce. Sada ce odustati da bi osigurao da Tadic, po volji Brisela, nastavi da usrecuje srpski narod i razbija Srbiju. Halo, narode progledaj!

MatijaBG LDP/DS

12.05.2012. 16:58

Ovo je lakrdija iz dana u dan.Nikoliceva komedija na sceni srpskog pozorista poprima odlike tragikomedije.Nikolicu se nesme dozvoliti da se na ovome zavrsi.Dacic,kao jos uvek izvrsna vlast mora utvrditi ko je pokrao listice s kojim aNikolic mase ovih dana.Zaboga to je kradja.Predsednicki kandiat krade,dize revoluciju,ismeva sistem drzave,poziva na bunt,bojkot,a Dacic nista.Privedite Nikolica ili Vucica,utvrdite sve i hapsite ako se dokaze kradja.DOTUCIMO IH U NEDELJU DVADESETOG!

Kurva

12.05.2012. 17:03

Problem je što u Srbiji imamo situaciju da jedan čovek kaže da "ne želi da bude engleska kraljica" i hoće da o svemu odlučuje on. E, on sad kaže neka institucije ispitaju da li je bilo falsifikovanja dokumentacije sa izbora. Te institucije, dakle, moraju njega da pitaju da li je bilo ili nije. Kako da se čovek snađe u tome !

MatijaBG LDP/DS

12.05.2012. 17:07

Nikolicu,Nikolicu,mislis da smo glupi.samo glup covek moze verovati Nikolicu.On namerava jos od poraza u proslu nedelju da bojkotuje predsednicke izbore.Imajte na umu da se spotovi Nikolica ne objavljuju na TV/u.Dakle sve oko "kradje"koristi kao marketing za drugi krug.ovo nesme proci ovako.Privedite ga i ispitajte sve.Sramota je sta taj radi od drzave,a videli smo sta je sve u stanju zarad vlasti.Rodjenog kuma izdati,gladovati,pretiti,lizati cizme Djulijaniju i Zapadu.On zeli samo VLAST!

Zarja

12.05.2012. 17:11

U Francuskoj najzad je sa vlasti sišao Sarkozi.U Grčkoj izborni rezultati takođe nisu neočekivani.Narod prosto nije prihvatio recepte iz Brisela i Vašingtona. Kako da glasa za one koji su ga upravo i doveli do finansijskog bankrota i propasti?Jedino su u Srbiji, i pored katastrofalne politike vlade, birači i dalje pokazali poverenje vladajućoj koaliciji.Tu nešto nije u redu. Ili su Srbi rešili da izvrše samoubistvo, ili je vlada falisfikovala izbore? Citat novinara iz Nemacke.

Vožd

12.05.2012. 18:39

@Zarja - Motike u ruke pa u njive ! Tako se podiže svest o egzistenciji. A sa Tomom i Borisom.... propast zagarantovana !

Hehe

12.05.2012. 18:59

@Zarja - Posto zivim u Nemackoj, voleo bih da me prosvetlis i kazes ko je taj novinar i u kojim je to novinama objavljeno? Nikolica ovde uglavnom nazivaju nacionalistom, Seseljevim vernim sledbenikom koji bi da se ogradi od proslosti i Milosevicevim potrckom. To su najcesci komentari vezani za ovog coveka, da ne pominjem prideve uz to da je prevrtljiv i nedosledan, cak i sopstvenim idejama i uverenjima. Srbi nisu zaboravili vreme SPS -SRS vlasti, Francuzi i Grci nisu imali hiperinflaciju,rat i krv.

Pavlović

12.05.2012. 20:34

@Zarja - Poređenje je apsolutno smešno ! Porediti Olanda i Nikolića je atak na zdrav razum ! Nisu Srbiju do bankrota doveli DS i Tadić , nego svetska ekonomska kriza i posledice privredne propasti i bombardovanja iz devedesetih godina . Tomislav Nikolić je čovek devedesetih i većina stanovnika Srbije ( čak 75% ) ne veruje da njegova stranka može da reši ekonomske probleme Srbije i to je jednostavno neoboriva činjenica .

MatijaBG LDP/DS

12.05.2012. 17:27

Spotovi Tomislava Nikolica na TV/u ne postoje,dakle vise nego jasno je da Nikolic planira bojkot 20/tog maja.S druge strane,Borisu Tadicu kampanaja uopste nije potrebna.Tmica sve sto treba da Boris pobedi radi umesto njega.Tomislave,samo nastavi.Ti si nas glavni adut uvek bio,od radikala pa do danas:)))

MIKI

12.05.2012. 18:03

@MatijaBG LDP/DS - Hi MatijaBG LDP/DS , gde Ti je politička kultura? Trebamo Nove Miloševiće u Liku Dačića i Tadića? Kada ćete se naučiti demokratiji? Nikada. Naučili ste ubijati neistomoišljenike i prave Demokrate kao Đinđića...Praviti haos na Balkanu...Imate Beogradski pašaluk tamo uživajte! Pozdrav ...a ja predlažm muftiju Zukorlića za predsednika da pomiri strasti u Srbiji!

Pavlović

12.05.2012. 20:35

@MatijaBG LDP/DS - Spotovi Nikolića na TV-u ne postoje jer niko više ne želi da troši novac na večitog izbornog gubitnika .

uskok

13.05.2012. 07:53

@MatijaBG LDP/DS - Matija, matija zasto tako komentarishes? Pa lupetanje nikome nije dobro donelo. Ako tadicu ne trebaju TV spotovi, zasto je isao da muze krave, strika, plete, da izigrava promoterku, da gleda travicu kako raste, da vozi traktor.E mukice treba njemu reklama jer posle svega sto su uradili NIKO nece da glasa za njih, jedino tupani kao ti, dajauci se da ce pasti i neka mrvica sa stola koju ce moci da pokupe.

MIKI

12.05.2012. 17:54

Matija, kako možeš govoriti za Nikolića da je glup? Da li si razgovarao s njim? Da li si Ti pametan i kiji je Tvoj kriterijum ocenjivanja ko je pametan ko lud? Ja živim u Bosni, već jesmo ovde čuli iz razgovora sa funkcionerima dve stranke, da se sumnja u neregularnost. Prvo su izbacili SRS, pa Rizu Haljimija, a koji se na volšeban način, "vraća", a Tebi savet prati i druge medije osim RTS i Miloševićevske propagande!

LJUBICA

12.05.2012. 17:55

Izbori nisu regularni nego pokradeni. I svi kojima su glasovi pokradeni ne teba da daju legitimitet toj pljacki i ne treba da izadju na drugi krug izbora nego na proteste na ulice.

MIKI

12.05.2012. 19:09

@LJUBICA - Ljubice, napred za Nikolića, dosta je krađa bilo....pa može li ovo SRPSKI narod dozvolizi? Pozdrav iz Bosne ponosne Miodrag

Lajavi

12.05.2012. 19:54

@LJUBICA - Još pre 18 dana dobio sam informaciju iz Hrvatske (ej, Hrvatske) da će izbori biti pokradeni. p.s. Nikolić ne sme da da legitimitet krađi. Treba da se povuče, i iz parlamenta i iz predsedničkih izbora. Ako poslanici SNS i DSS to urade, nova skupština ne može da se konstituiše, jer po Zakonu mora da bude prisutno 2/3 poslanika, na konstit.sednici. Tako da će izbori morati da se ponove.

milos

12.05.2012. 18:00

Mislio sam da se ovaj Toma promenio ali sada vidim da je sva sreca sto je izgubio na svim izborima.... Ovaj bi nas odveo u najgoru propast jos od 2000. god. Ovim je dokazao da je nula od politicara!

Vesna

12.05.2012. 18:04

Vreme je za promenu. Svi se moramo nadjemo na ulici. Boris Tadic nas vara kao da je on omuguciti nama bolji zivot. Sta ste dosada dobili? Vize, da. A koj moze bez para i posla da putuje? Vreme je da se nasa lepa Sumadija otcepi od beograda.

zozon

13.05.2012. 08:40

@Vesna - Pokusah da se uzdrzim od Vaseg komentara, ali mi neide. Lokalpatriotizam je cudo,a Vi ste njegov pristalica. Malo nam je bilo ratova, hajde sad da se i u Srbiji zakrvimo i konacno ostvarimo prorocanstvo Tarabica "svi Srbi pod jednu sljivu". Nerazumem zastto Vam treba Srbija podeljena po zaseocima? Manji porez? Nadjite posao ima ga!Ako neko 20 godina oko sebe okuplja pristalice i neuspeva da osvoji vlast, znaci da nije politicki zreo. Vreme je da shvati da ga narod nece, jednostano nece...

Cerberaspeed12

12.05.2012. 18:05

Situcaija je kosmarna.I u jednom i drugom scenariju nam se lose pishe.Ne mogu samo da shavtim ljude koji komentarisu ovo sto se dogadja iz licnih subjektivnih uglova.Ali bre imate sitaciju u zamlji koja neobecava nista dibro ,a vi ovde pricate partiske pricice.pitao bih vas i jedne i druge .Sta je bilo kada je dos pozivao na bunt to je bilo ok je li ?.Sta je bilo kada je gospodin Jovanovic Izjavio da ne piznaje ustav Srbije.Sta je to ako nije poziv na anarhiju.A sto se tice nikolica i i njegove

Rale

12.05.2012. 18:26

DS jpokrao izbore i sad nezna kako da se izvuce iz jako nezgodne situacije....nebi me iznenadili da izazovu neke nerede da zabasure lopovluk.

Čedomir Činić

12.05.2012. 18:46

Kad ce gradjani dobiti slobodu od kriminalaca? ili bismo trebali i dalje da glasamo za koaliciju zutih koji su u stalnoj potrazi za ogranicenje svih demokratskih prava.

David Morrissey

12.05.2012. 19:08

Ja nisam pristalica Tomislava Nikolica ali mu verujem da je sa glasovima bilo manipulacije. Pa odakle mu ona vreca sa glasovima, nije bas ni on toliko naivan da je pokaze pred novinarima i da je preda MUP-u a da je pre toga nju negde ukro. Isto me navodi neka logika da je nemoguce da DS osvoji toliko glasova sta su sve radili od ekonomije preko najnizih plata u regionu do skoro priznavnja KiM. Jel je narod stvarno mogao da im da glas posle ovog?

Tanja

12.05.2012. 21:39

@David Morrissey - ahahah kako da ne ma koje manipulacije.... Njima nikad nije bilo dobro za izbore uvek im je neko krao glasove i podmetao ahahahah da li je to mozda buduci predsednik koji narod zove na demostarcije ma daj molim te.... On bi u koaliciji sa DSS i ostalim manjim i anonimus strankama koje nisu za eU i sigurno bi nas odvukli u nazad zato nek vise ne pricaju gluposti....

@kondor

12.05.2012. 19:15

Ako bude odrzan drugi krug presednickih izbora dok se ne raspetlja ovaj cvor , da li je bilo izborne kradje ili je sve regularno i otkuda naprednjacima dzak sa izbornim listicima , onda je to dokaz da je kradje bilo i da se nekome jako zuri da sve zataska . Gospodo iz DS dokazite bar svojim biracima da niste krali izbornu volju gradjana ne idite u drugi krug presednickih izbora , u suprotnom dokazujete namestaljku . Moze da dodje do velikih problema narocito u gradovima . SNS ima velike mase .

MatijaBG LDP/DS

12.05.2012. 21:22

@@kondor - Hm,bas si se nalupao budalastina.Nikolina i Aleksandra tvrde da je manipulisano sa pola miliona glasova tj.listica.Ja se samim tim pitam otkud DS na drugom mestu sa svega 23%glasova?Po tome trebala bi da osvoji 43%glasova.Drugo,bolje je da ne vidis masu koju mi mozemo da izvedemo na ulice,posebno u gradu pobedniku zute boje Beogradu.Trece,Radikali,koji imaju najvise razloga da kukaju,ne vide nista sporno.LDP je ostao ispod cenzusa i u BG i Vojvodini,pa sta sad!Nikolic ovakav je Tadiceva pobeda!

Prvoslav

13.05.2012. 01:07

@@kondor - neka neko zatvori vrata. Lupaju otvoreni prozori. Matija smešan si kao bioskop.

Nadimak

13.05.2012. 01:59

@@kondor - Ne ide to tako. Onaj ko optužuje treba da dokaže svoju tvrdnju.

milos

12.05.2012. 19:16

Ne verujem u nasilne proteste. Jednostavno gradjani Srbije su shvatili da nikad vise ne treba da krvare i da ispastaju da bi isti dosli na vlast. Gospodine Tomo niste nikakva alternativa ovoj vlasti tako da je to jedino pravo objasnjenje vaseg poraza. Price o tome da su sitne neregularnosti dovele do vaseg debakla 5 put zaredom su besmislica. Zalosno je sto u Srbiji danas nema kvalitetne opozicije!

milan

12.05.2012. 19:38

Kako bi se ocuvao mir i narod umirio najrealnije rjesenje bi bilo da se gospodin Tadic povuce iz izborne trke po treci put Sama cinjenica da teci put ide na duznost predsjednika zaredom izaziva sumnju i uznemirenje medju glasacima.

Tanja

12.05.2012. 21:36

@milan - Izvini a u kojim to glasacima gosopodin Tadic izaziva sumnje i uznemirenje, ... Molim te ne pisi gluposti i budalastine....Ne treba da bude Nikolic predsednik Srbije jer on menja misljenja svaki minut ahahahah i nije podoban za Srbiju uopste....

mira

12.05.2012. 21:56

@milan - To treci put nasi vrli mediji i ne pominju, a na svaki komentar o tome dodje - u medjuvremenu promenili Ustav.Sto znaci, ako uspeju da formiraju vladu, jedan od prioriteta ce biti promena Ustava kako bi omogucili ovom spasiocu nacije jos koji mandat.Po meni problem je nastao kada je DS krenula u prljavu kampanju, zatrovala atmosferu i ponovo napravila dve Srbije. Posle se samo dodavalo i zakuvavalo.

Deki

12.05.2012. 19:53

Nikolic me iz dana u dan uverava da on stvarno nije za predsednika!Sva sreca te nema sanse da pobedi!

MIKI

12.05.2012. 20:36

@Deki - pozdrav, znaci znas unapred ce pobediti...? to je jako fino cuti i zato postoji internet i svaka cast "novostima" mislio sam nece objaviti suprotna misljenja,,ali ti si u jednoj stranci, ja u drugoj, i dok je fer borna mozemo razgovarati! pozdrav miodrag (iz Bosne ponosne)

tomanija

12.05.2012. 20:59

@Deki - ... daleko je Srbija od Bosne pa ti ne znas sta se ovde dogadja. Nikolicu je bolje da sam odustane jer ce biti katastrofa od njegovog poraza. Izblamirao se sam skroz sa svim isvačim ... Daleko od toga da su demokrate kako valja, ali politikanti u SNS unistili su stranku. To se vidi i iz rezultata na lokalnim izborima, a ovo za vrecu glasackih listica... pa to je neko bio nesavestan i nepažljiv i vreca se nasla kod naprednjaka koji tima hoce da poniste cele izbore što je glupost.

чупа- ростов на дону

12.05.2012. 20:16

ko ste vi gospodine tomislave nikolicu gospod bog pa da resavate hocete ili necete na izbore ili ste mala devojcica pa su vas naljutili sto su vam uzeli lutku i vi zato necete na izbore

Dejan

12.05.2012. 20:17

I ja ne vidim smisao izbora koji ce ionako da budu lazirani...tek ce narod da kaze sta ima!!!

JASMINA

12.05.2012. 20:20

Znate onu pricu ,budali da pruzis prst ima da se smeje ,P;Toma kad kaze juris budale ima da jurnu .

uskok

12.05.2012. 22:29

@JASMINA - A ne samo jednom je narod jurishao na osnovu prica i lazi DS-ovaca i to 2000 godine, sada ima konkretne dokaze o kradji i ne treba niko da naredi juris. Naravno, posto smo mi demokratski nastrojeni mi NECEMO paliti Skupstinu i glasacke listice i NECEMO krasti stvari iz Skupstine, ako nisi znao postoje mirne demonstracije koje moze JEDINO napad policije da pretvori u haos.

dragan

12.05.2012. 22:45

@JASMINA - E jadan ti , kladim se da ni ti sam neznas sta si hteo da kazes ,,

Milutin

12.05.2012. 23:22

@JASMINA - Mislis na DrPoS, Jasmina, pa to je proslo! Posle tog jurisa stradala je Skupstina i spaljeni listici za glasanje, secas li se! A jurisnici su ostali na vlasti do danas. Dokle ce Tadic da krije od naroda da nije legalno tri puta se kandidovati za predsednika Srbije i da su graditelji mosta na Adi sada u zatvoru u Slovenije zbog primanja mita i korupcije!

MatijaBG LDP/DS

12.05.2012. 20:45

Koliko nam je Dacicevo samoproglasenje bilo antipaticno,ovo Nikolicevo kukumakanje je 5 puta antipaticnije od bilo cega,cak i od onog vickastog gladovanja.Kako rece natasa Jovanovic iz Radikala,strajkovao je gladju ,a ni usta mu se nisu bila osusila:)))

milos

12.05.2012. 20:47

Gradjani Srbije jedini nacin da se resi ova ludorija napravljena od strane nesposobnih licnosti je da se 20. maja masovno izadje na izbore! Time ce gradjani dati jasno misljenje o svoj ovoj izreziranoj svinjariji. Ne 50%, ne 40% vec 60%, 70% ljudi nek se izjasni, nek da glas svom kandidatu i nek dokazu gradjani Srbije da je ovo demokratska zemlja u kojoj nikakvi lideri nece izazvati sukobe i netrpeljivost! Na gradjanima Srbije je da sprece katastrofu i ludost uticajnih pojedinaca! SVI, SVI, SVI!

Nick

12.05.2012. 22:52

@milos - Prijatelju, već smo to jednom pokušali pa nije išlo. Zar ti pamćenje ne služi više od nekoliko sati ili ne želiš. Šta je tvoj problem?

tomanija

12.05.2012. 20:52

neko nije dobro čuvao izborni materijal ili je neko ukrao izborni materijal, a sve to podleže zakonskim sankcijama. Zapisnici postoje i prema njima su proglašeni rezultati, a svi ce listici i ostalo kad tad zavrsiti u kontejnerima odnosno u preradi sekunadarnih sirovina... Nikolic bilje da ne izlazi na drugi krug jer ce ga katastrofalan rezultat dotuci, a i članovi SNS-a vise ne mogu da trpe ove blamaže i sramote kojima ih izlaže.

deki smederevac

12.05.2012. 20:53

Nije bilo kradje nego placanje glasova sa parama i paketima ,>Gladni narod nije mogao da odoli.Kod nas u Smederevu javno placanje i kupovina od strane DS,Urs i LDP.Sramno ,jadno i nemoralno.

MatijaBG LDP/DS

12.05.2012. 21:54

@deki smederevac - Pricas budalarije.Meni neko da plati milion evra ne bih glasao za Nikolica.Ruka bi mi otpala.Naravno,novac bih uzeo,a na glasanju niko me ne vidi,zaokruzio bih Borisa.tako su mogli i ti ljudi.....zaista decko pricaas stabovski.Nego,pazi sta sada kazem.Nikad naprdnjaci Srbijom vladati nece.makar se mi sa crnim djavolom u koaliciju povezali!

uskok

12.05.2012. 22:26

@deki smederevac - Matija, tebi NIKO NECE da plati da glasas za SNS jer bi to porushilo ugled stranke. Ti i takvi poltroni kao ti mogu da glasaju SAMO za DS ili LDP ili URS.I slazem se sa tobom da niko drugi nece vladati Srbijom sve dok narod ne uzme motike u ruke i silom ne otera ove lopove, jer ce oni svaki put LEGALNO I DEMOKRATSKI da dodaju par stotina hiljada listica.

Veliki Štrumf

12.05.2012. 22:33

@deki smederevac - S tom razlikom što su morali a donesu dokaz o tome kako su glasali. Listić može da se slika mobilnim telefonom ili verovatnija varijanta: dobije na ulazu zaokružen listić ako vrati prazan kojije uzeo prilikom glasanja, dobije paketić.

KO LAŽE TAJ KRADE

12.05.2012. 23:14

@deki smederevac - Pravimo se naivni?? Znas ti dobro da ste im prvo dali popunjen listic (onaj iz Poljske) koji odnesu i ubace, a vama vrate prazan originalni, vi lepo 2000-10.000 din i to je to.

xxxx

13.05.2012. 03:23

@deki smederevac - kao sto svi mozemo primetiti iz izlozenih komentara i ocena, zdrava logika kaze da tadic gubi , ali , kradje i ostalo ....

Miro Markovic

12.05.2012. 21:03

Srbija danas zivi na racun doznaka od preko 6 milijardi dolara, koje im njena dijaspora salje svake godine. A Vlada, koja je kobajagi organizovala ove izbore, je namerno marginizovala Srbe iz dijaspore. Vlada ne moze da primi glasove preko poste, nego samo licno. Sramota! U inostranstvu zivi preko 3 miliona Srba, a samo je nekoliko hiljada uspelo da glasa. To je vise nego podvala. Stidite se vi iz Vlade! Ne ocekujte vise bezpovratnu pomoc, jer ste se smucili Srbima u dijaspori.

m marko

12.05.2012. 23:22

@Miro Markovic - sve je tacno sto si napisao za dijasporu mi u kanadi smo za sns ali glasanje je bilo nemoguce jer se cekalo tri sata i ludi su napustali glasanje a to je toliko jasno jer tako odgovara demokratama.nece na ovakav nacin privuci nikoga iz dijaspore da ulaze u svoju zemlju dok su oni na vlasti mnogo me podsecaju na milosevica.

filipo

13.05.2012. 09:52

@Miro Markovic - m marko@ Vlasti je u korist da ima sto vise dijaspore jer im ne pruza nista.Koliko god da dijaspora posalje rodbini, to ostaje u Srbiji i to tek tako.Osim toga dijaspora raspolaze sa drugim vidicima u vezi politike i to bi rado da iskoristi a to je vec u sukobu sa ovom vlascu.

David Morrissey

13.05.2012. 10:13

@Miro Markovic - Duleee ti ujutru mrzis samog sebe, a popodne ceo svet. Ja volim svakom Srbinu da pomognem. Ali ja misli da nidam strucnjak za tu vrstu problema koju ti imas. Izvini

Jovke

12.05.2012. 21:15

Tomo ako hoćeš da te narod podrži NE IZLAZI na izbore. Ako izadješ potvrdićeš validnost rezultata prvog kruga!

sjovic1

12.05.2012. 21:16

Ištvan Pastor traži ponavjanje glasanja u Subotici jer je pokraden. Ko nije toliko stranački slep onda mu je sve jasno. Kad se digne kuka i motika, teško nekima.

MatijaBG LDP/DS

12.05.2012. 21:57

@sjovic1 - Da,onaj isti Istvan pastor koji je podrzao Tadica u drugom krugu.Steta sto je sve madjarske opstine izgubio ubedljivo:)))

uskok

12.05.2012. 22:30

@sjovic1 - Istvan Pastor je sklopio dogovr sa DS-ovcima i sada je povukao ranije izjave o kradji. Trebalo bi da odgovara za svoje izjave, ali posto je najnovija izjava u korist DS-a naravno da nece odgovarati.

Goran

12.05.2012. 22:57

@sjovic1 - Ja sam maštao o danu kad će drugi ići da protestvuju, a ja ću sve to pratiti preko tv-a i boleće me uvo za sve. E upravo mi se ovih dana to dešava. Ti se diži i sa kukom i motikom , a ja ću da te gledam i da se smejem :-) Napred Tadić.

misa

12.05.2012. 21:36

@ - e moja braco srbi samo vi cutite.to sto radimo za 200e a sanjamo o uniji to nam je sva radost! ko god bude na vlasti blago njemu sto vise maltretira ovaj kretenski narod to cemo ga vise voleti.neznam za tadica dal nije ponosan sto je predsednik ali mene je definitivno vise blam sto sam srbin!

ilija

12.05.2012. 21:51

Sramota ko sve hoce da vlada tomo NAROD je reko svoje ti mozes da se ljutis koliko hoces ti i vucic ste bruka za SRBIJU ko politicari jos gori viste za SOJICA.,PANTICA nulo ko prafraza

David Morrissey

12.05.2012. 22:17

Ovde neki pricaju o Evropskoj uniji a nemaju pojma sta znaci biti clan EU-a. Mislite od Brisela ce dolaziti vagoni sa novcem? Od 2007 biti clan EU-a ne znaci vise nista, pa gde ce bolji dokaz kad su primili Bugarsku i Rumuniju. Poljska na primer prosipa svaki dan vise hektolitara mleka, jel mora da ga uveze iz Nemacke. A Srbi bi morali da uvezu od Nemaca maline. EU je daleko od toga sto pricaju neki politicari u Srbiji.

zoran

13.05.2012. 06:31

@David Morrissey - Pravilno Davide mi trcimo napred zatvorenih ociju svi oko nas vide sta nevalja samo mi nevidimo

Biljana

12.05.2012. 22:18

Nije dobio glasova koliko je očekivao, pa sada smislio kako da to opravda. Jadno, jadno, jadno... A ne zna se ko je gori: on ili onaj žuti.

bijadokija

12.05.2012. 22:21

kao slobi je neko dokazao da je pokrao izbore,izasao narod na ulice kad mu prekipelo, tako ce biti i sa ovima jednog dana. ceda ce nam voditi drzavu.,covek nema dan radnog staza jujuju

XXXX

13.05.2012. 03:18

@bijadokija - Da , samo ovo je fenomen, svima je prekipelo , i svi cute , danas narod prskaju hemikalijama, kao da smo insekti , ali bitno je da svi cutete

charlie13

13.05.2012. 04:04

@bijadokija - ovi nasi politicari su dno dna...nekad me sramota biti srbin...kako je moguce da narod ne shvata da su svi jedno...

uskok

12.05.2012. 22:33

A ko je ocekivao da ce RIK ili CeSID da stvarno ispitaju dokaze? Pa oni su samo produzena ruka ovog rezima. Clanovi RIK-a doniraju DS kampanji.I RIK i CeSID su NEOBAVESTENI, to sto im je SNS, Dveri, DSS nesto napisali ocigledno nije imao ko da procita.

Goran

12.05.2012. 22:54

Ko sme da se kladi da će Nikolić ipak da izađe na izbore? Ne znam koga laže? A da neće opet da lažno štrajkuje glađu?

Djavola regularno

13.05.2012. 01:05

@Beli - A, zasto je onda Toma podneo krivičnu prijavu, ako je sve regularno? Svi grakću: regularno, regularno, a ne zanima ih kakve dokaze ima SNS. Izbori ponovo!!!!!

kontraš

13.05.2012. 09:14

@Beli - Ne treba da se troši nikooko toga da li su regularni ili ne,posebno ne pet dana posle.Ko zaista hoćedadiskutuje o ovoj temi ,nekaprvo pročita zakon o izborima i kad vidi kako se broje glasovi,prestaćediskusija na tu temu.Jednostavno,birački odbori se ne razilaze dok svi članovi ,svi predstavnici stranakane POTPIŠU ZAPISNIK.Broje sto puta ako treba.Zapisnik se pravi u šest primeraka i jedino je on važan i ide u RIK.Listići posle toga nisu bitni.Zato su sada pričebezpredmetne.

Gliša

12.05.2012. 23:24

A od Kuma - džak listića.Čuvao kum par dana i kad procenio da nema šanse u drugom krugu. izneo na videlo poklon Srbiji. Svestan da su mogući nemiri i problemi... ne preza ni od čega, opasno stvorenje, njemu je Srbija nakraju liste interesa... e kume, kume, ogrezao si u želji, a Srbija,,, ma nije važna Srbija.Tako nam i treba kad neko može da veruje ovom dokazanom prevrtaču.

principi u vazni

12.05.2012. 23:35

mozete biti do milog Boga opredeljeni za demokratiju i samo u Ds videti tu snagu koja nas vodi u Evropu ali ako ljudi zive ipod granice ljudkog dotojanstba cak i kandidat Nikolic je bolje resenje od licnoti iza koje stoji amo marketinska taktika .." urlaj ko lud za to te platila CIA" ..o kom liku je rec zakljucicete sami kad vam sinovi krenu put afganitana.... tad e obratite tadicu, djilasu i sutanovcu da vam pomognu...demokratski....

Vojin

12.05.2012. 23:46

Vest nija tacna uopste i danas nisu setali pristalice Dveri nego nezadovljni gradjani koji su ogorceni izbornom kradjom!!! Da li je moguce da vam se Dveri svuda prividjaju????Dveri ce uskoro organizovati svakodnevne setnje,pa cete videti na destini hiljada nezadovoljnih ljudi!!!

jeremija KRSTIC

13.05.2012. 00:04

RIK nije ni proveravao materijal,prostim preglasavanje a članovi su iz vladajuće garniture.U RIK-u treba d sede nezavisni ljudi i da rade po zakonu.Mediji su se obrukali ,daj bože da nije do njih.

lala

13.05.2012. 09:48

@jeremija KRSTIC - Pa oni to vec unapred znaju da samo DS mora da pobedi inace odefotelja svima koji sede u RIK-u

Vojislav

13.05.2012. 10:24

@jeremija KRSTIC - U RIK-u nisu clanovi vladajuce garniture nego svaka stranka ima jednak broj clanova, sto ce reci i SNS. Takodje na svakom birackom mestu je jednak broj kontrolora iz svih stranaka pa i iz SNS. Ovo je smisljeno da bi oni koji su opet izgubili digli tenziju. Bolje bi im bilo da pocnu da igraju drustvenu igru covece ne ljuti se.

@kondor

13.05.2012. 00:18

Obavezno odstampati jedno 500000 listica vise , tako da ima za manipulaciju i kontejnere . Nemojte da to promasite i promenite buju dzakova nemoj da budu bele boje , vec crne i malo veci nego ovi za parlamentarne izbore.

Sava

13.05.2012. 00:21

Gde ćeš, Tomo, ti da budeš predsednik!? Tek što si diplomirao, treba da stekneš malo radnog iskustva, da stažiraš i sl. Ima vremena za tebe, odmori malo posle napornih studija, da ti se slegne gradivo.

Gane

13.05.2012. 00:26

Tomo slab si igrac na zalost ili srecu u prkos svemu, godine vec to govore..iza tebe politikanstva....cak je i Vuk ljuljao onaj rezim ozbiljno a ti naprosto ispade nisi pretnja....sto za jednopolarnu Srbiju nije dobro...preporucujem otvorite firmu pa sa Vucicem poslujte domacinski..imate kontakte kazete.....a tad mozda narod i prepozna pa vaskrsnete...ovako...badava....ili se povucite ..na zalost ne ide ovako !

Gavra moravac

13.05.2012. 01:10

Ovi izbori se moraju ponoviti! Ne treba Tadic da se plasi, ako je siguran u postenu pobedu.

Chupavi

13.05.2012. 01:16

Ja sam od onih ljiudi koji smatra da ko god bude na vlasti nece meni nista biti bolje (jer se nebavim politikom i nisam clan). Vazno mi je samo da nema ratova i nasilja za ostalo se snalazim . Ova optuzba za kradju glasova bi trebala da bude ozbiljna stvar, za ovkve stvari neko treba da ide u zatvor ili lopovi glasova ili narodni lazov (ako je prica izmisljena i blati svoju zemlju zarad svojih interesa) al kao i sve u nasoj zemlj, proci ce i to bez ikakvog epiloga. A ti narode...

Nada

13.05.2012. 01:16

Ovaj Vuković iz CESID-a su ubi da opere Tadića. Na svim televizijama ga ima, samo nema nikoga iz SNS da nesto kaze.

Miljko

13.05.2012. 01:25

Čim Ivo Vejvoda kaze da mu je nesto "veoma čudno", onda sam debelo siguran da se muvalo. Gde li bas njega nadjose da ih brani.

Carp1

13.05.2012. 01:34

dajte te bre ljudi, ovaj nikolic i vucic stalno glume nesto, veliki su oni glumci!!!idi tomo sad strajkuj gladju......

Oliver

13.05.2012. 04:33

Ako je sve tako regularno zasto nacionalni mediji ne puste SNS, DVeri, DSS i ostale da iznesu dokaze. Pa neka onda gradjani odluce u sta ce da veruju.

ja

13.05.2012. 10:53

@Oliver - Zato što valjaju gluposti, ali neviđene, a ovi, pak, drže do renomea.

Stanko

13.05.2012. 05:26

Boris Tadliic nije idealan kandidat za celnog coveka Srbije, ali vi gospodonemate trenutno boljega. Sigurno je, Srbija ima mnogo boljih od gospodinaTadica, ali ako se nisu kandidirali na predsednickim izborima, nemoguceje birati ih.A sto se tice "zemunske skole" daleko im lepa kuca.

satelit

13.05.2012. 06:26

Tvrdnje o kradji su odbacene dokazni materijal je odnela policija pa kad bude bilo vremena oni ce mozda pogledati te listice a mozda i nece jos nisu resili posto treba da dobiju izbore na silu

Djura

13.05.2012. 08:19

Koja sprdacina su ovi izbori?! Ako dzak listica nije dokaz, sta je? Jeli kamion listica dokaz?

R. Marković

13.05.2012. 08:19

Da je bilo krađe-bilo je. To svedoče izjave SVM-a, URS-a, LDP-a. O podmićivanju i davanju zaokruženih listića, nebih govorio, to je kod nas legalno. Ako se može kupiti poslanik, zašto nemože običan glasač (geađanin)?

Milena

13.05.2012. 08:40

Interesantan je ovaj Goati koji kaze da jedan dzak nije bitan i par stotina glasova nece promeniti izbore????? Da li mu je neko dojavio da se dzakovi svakodnevno nalaze po raznoraznim mestima Srbije: Nis,Kucevo,Zajecar...I kakav je to sibicarski rezon,gde se pravdaju lopovi?????SRAMOTA

saveta

13.05.2012. 08:42

Ovaj narod je večan, preživeo Slobodana i Miru, preživeće i ove aktuelne koji bi da traju još.

Deda

13.05.2012. 09:06

Po rečima Čedomira Jovanovića građani Srbije žive u ludilu koje je nastalo pre dvadeset godina.Dali treba da nastave da žive u ludilu i u pokradenim izborima i dalje.

Prolaznik

13.05.2012. 09:08

Neka RIK objasni samo jednu stvar. U srbiji ima 7 miliona stanovnika i 1,7 miliona malotenih lica po popisu iz 2011. Kako se onda doslo do broja 6.7 miliona sa pravom glasa, kad treba da bude 5,3 miliona, 5 % gore dole.

milos

13.05.2012. 12:52

@Prolaznik - Neka ti hrvatski rik objasni kako u zemlji od 4500000 stanovnika pravo glasa na proslim izborma imalo je 4400000!

on

13.05.2012. 23:58

@Prolaznik - Srećom, pa u ovojm Eldoradu od zemlje niko ne umire, pa se broj stanovnika sa glasačkim pravom stalno uvećava

Dejan

13.05.2012. 10:18

Od cega se pasimo? Da izgubimo vize? Da izugbimo posla? Da izgubimo nase zlato u bankama? Mi nema sta da izgubi. Idemo na ulici i pokazemo njima koliko nas stvarno ima. Oni lazu da su pobedili pa ce da vidimo koliko nas stvarno ima. Alsi samo kad izadjemo na ulici i borimo se za nasih prava !

Baltazar

13.05.2012. 17:56

Očigledno je da i RIK koji bi trebalo da budu nezavisno telo, ustvari radi u službu vladajućih. Zar glas naroda nije bitan?!

Boba

14.05.2012. 07:45

Pa Tadicu ako je tako kako kazes POKAZI TO DELOM . Formirajte nezavisnu komisiju da uporedi zaoisnike sa birackih mesta i one koji su stigli u RIK ! ! ! Tako ces najvise doprineti stabilnosti i kredibilitetu zemlje !