Petak, 11.05.2012.

09:10

"Nije trebalo pustiti Haradinaja"

Šef Kancelarije za saradnju s Haškim tribunalom Dušan Ignjatović kaže da puštanje na slobodu Ramuša Haradinaja neće uticati na završni tok suđenja protiv njega.

Izvor: Tanjug

Default images

Ipak, prema njegovim rečima, Tribunal je trebalo da se suzdrži od njegovog puštanja, imajući u vidu probleme sa svedocima do kojih je dolazilo prilikom njegovog prethodnog puštanja na slobodu.

"Vlada Srbije je više puta upozoravala da je u tom postupku bilo mnogo propusta, pogotovo je bilo problematično njegovo ranije puštanje na slobodu, kada su nestajali svedoci, a njemu omogućeno da se bavi politikom. Tribunal je trebalo da se uzdrži, to je moje mišljenje", rekao je Ignjatović za RTS.

Biće loše, dodao je on, ako se postupak završi tako što će Haradinaj dobiti sertifikat o nevinosti zbog nedostatka dokaza.

Ignjatović je, na pitanje da li privremeno puštanje Haradinaja na slobodu može da ima uticaj na završetak suđenja, rekao da to ne bi trebalo da utiče, budući da su svi dokazi izvedeni i da se 25. i 26. juna očekuju završne reči.

Haradinaj, bivši komandant OVK kome se u Hagu sudi za ratne zločine, juče se vratio na Kosovo, pošto je Tribunal odlučio da ga pusti na privremenu slobodu. Haradinaj i još dvojica optuženih bivših pripadnika OVK - Idriz Baljaj i Ljahi Brahimaj optuženi su za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja na Kosovu 1998. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: