Komšija prodao devojku za 600 €

Mladu manekenku Jelenu O. iz Inđije komšija na prevaru prodao kao prostitutku u jednom hotelu u Novom Pazaru, za 600 evra i moped, pišu Novosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2012.

08:52

Default images

"Imala sam 16 godina i bila najlepša manekenka u Inđiji. Imala sam odlične preporuke, ali nisam imala hrabrosti da prihvatim pozive modne agencija iz Beograda. Majka mi se početkom 2001. razbolela, a mlađa sestra Ana bila je još dete. Osećala sam se odgovorno za njih", kaže ona.

Odrasla je, kako kaže, bez oca alkoholičara, a majka joj je bila kasirka u lokalnom supermarkertu i njena plata bila je dovoljna za puko preživljavanje.

Kada je je pošla u srednju školu tražila je posao da bi zaradila nešto novca. Tada joj je, kako kaže, u leto 2010, kada je završila drugi razred ekonomske škole, prišao komšija Nikola, koji joj je rekao da zna neke ljude koji mogu da joj pomognu da ode u Crnu Goru na modnu reviju, a potom i na turneju po Italiji.

Rekao joj je i da joj je sve plaćeno, da će zaraditi 300 evra. Inače, Nikola je tada imao oko 30 godina, petogodišnju ćerku i vodio je turističku agenciju, zbog čega je Jeleni delovao, kako kaže, pouzdano.

Ona je zatim potpisala ugovor za reviju u Budvi i u julu je krenula s njim krenula kolima za Crnu Goru. Međutim, na putu do Crne Gore prenoćili su u jednom hotelu u Novom Pazaru, a kada se ujutru probudila za Jelenu je počeo pravi pakao.

"Kada sam ujutro sišla u hol, Nikole nije bilo, a vlasnik hotela, visok i krupan čovek, rekao mi je: 'Ti od sada radiš ovde. Danju ćeš pomagati u čišćenju soba, a noću si u klubu igračica i hostesa.' Odgovorila sam da je to ružna šala i da sa Nikolom idem u Budvu. Tada sam čula strašan odgovor: 'Nikola te je prodao meni za 600 evra i moped. Budi vredna, isplati sebe i idi kući ili u tu Budvu”, ispričala je Jelena O.

Kada su je odveli u drugu sobu, tamo je bilo još pet devojaka, koje su joj objasnile da će i ona od sada biti "hotelska kurva", ”da gazda nije grub čovek, da ih ne tuče i ne tera da rade kad imaju menstruaciju“.

Jelena je "bačena" u prostituciju već narednog dana. Silovao ju je prvo jedan čovek, a potom još dvojica. Ujutro se probudila sva modra i krvava. Usledili su meseci tokom kojih je danju radila kao spremačica, a noću kao prostitutka. Klijenti su bili poslovni ljudi i kriminalci, ali i policajci.

Novac koji je dobijala davala je gazdi, a on bi njoj potom dao 10 evra. Kako bi se približavala noć, uvek bi pila vinjak, jer ju je otupljivao.

"Posle šest meseci sam zatrudnela i zatim abortirala. I tako još dva puta. Ni tada nisam izašla iz hotela, jer je ginekolog dolazio u moju sobu. Poklonila sam mu maminu zlatnu ogrlicu i zamolila ga da o mom slučaju obavesti policiju u Inđiji. Verovala sam da me u mom gradu neko traži. Kada su dvojica policajaca iz Beograda došla po mene, nisam htela da se vratim u Inđiju. Nisam mogla mami i sestri da izađem pred oči", ispričala je Jelena O.

Nikolu, međutim, nije pomenula policajcima, jer se plašila za bezbednost majke i sestre. Otišla je u Beograd u sigurnu kuću, gde sada radi kao spremačica. Kako kaže, biće joj potrebno vreme da se usudi da izađe na ulicu, a potom i da ode u Inđiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: