Utorak, 08.05.2012.

21:20

Jermenija: Protest zbog izbora

Više od 5.000 pristalica opozicije okupilo se u prestonici Jermenije, u znak protesta nakon što je vladajuća partija pobedila na izborima održanim 6. maja.

Izvor: Tanjug

Default images

Lider vladajuće partije je predsednik Serž Sarkisijan.

"Svaki sledeći izbori u Jermeniji su gori od prethodnih, svaki put pronađu nove mehanizme za kršenje", izjavio je na ovom skupu lider opozicionog bloka Jermenski nacionalni kongres, bivški predsednik Levon Ter-Petrosijan.

Sarkisijanova Republikanska partija osvojila je 44 odsto glasova na parlamentarnim izborima u nedelju i spremna je za apsolutnu većinu sa 68 poslaničkih mesta u parlamentu koji broji ukupno 131 mesto, dok je suparnička Prosperitetna Jermenija osvojila 36 mesta a jermenski Nacionalni kongres samo sedam mesta, ocenjuju lokalni analitičari uoči zvanične potvrde ovih rezultata, prenosi AFP.

Ter-Petrosijan je kazao da će njegov blok preuzeti svoja mesta u parlamentu uprkos navodnim kršenjima izbora ali će "nastaviti borbu" protiv Sarkisijana uprkos malom broju okupljenih pristalica opozicije na današnjem skupu.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost, Ketrin Ešton,i komesar za proširenje EU , Štefan File, izjavili su danas da izbori u Jermeniji predstavljaju "napredak ka transparentnijim i kompetitivnijim izborima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: