Izbori 2012: Kalkulacije i reakcije

Tanjug

08. 05. 2012. u 09:27

Duel Tadića i Nikolića 16. maja na RTS. Stranački funkcioneri počeli da se izjašnjavaju koga će podržati u trci za predsednika, i sa kim bi ko mogao u vladu. Dačić: Očekujem brz dogovor sa Tadićem

Lideri DS i SNS Boris Tadić i Tomislav Nikolić već su u kampanji za drugi izborni krug.

Dvojica finalista imaće televizijski duel 16. maja na RTS-u.

Funkcioneri ostalih stranaka počeli su da se izjašnjavaju koga će podržati u trci za predsednika i sa kim bi ko mogao u vladu.

Pratite sa nama postizborna dešavanja iz minuta u minut...

23:47 DEJANOVIĆ: MANDAT ĆE DODELITI NOVI PREDSEDNIK

Konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine Srbije zakazaću posle održavanja drugog kruga predsedničkih izbora, a mandat za sastav nove vlade ponudiće predsednik koji će biti izabran 20.maja, izjavila je predsednica srpskog parlamenta Slavica Đukić-Dejanović, koja i zamenjuje predsednika države.

"Kandidati koji su izabrani za poslanike, dok im mandati ne budu verifikovani u parlamentu, ne mogu da rade bilo šta. Ovoj, dosadašnjoj skupštini, mandat traje sve do konstituisanja novog saziva, tako da ne mogu da pozivam novoizabrane poslanike. Zvaće ih budući predsednik skupštine", rekla je Đukić Dejanović.

Ona je rekla da prati atmosferu i da stiče utisak da je većina raspoložena da se o mandataru i novoj vladi zvanično razgovara kad se ceo izborni ciklus završi.

"To ne znači da do tada neće biti komunikacije između lidera i predstavnika političkih grupacija koje su osvojile poslaničke mandate, ali mandat za sastav nove vlade, ponudiće onaj predsednik koga građani izaberu 20. maja, a ne ja", rekla je Đukić Dejanović.

20:52 DS: NIKOLIĆ SE UPLAŠIO SOPSTVENOG POZIVA

Demokratska stranka saopštila je da se predsednički kandidat Tomislav Nikolić uplašio sopstvenog poziva Borisu Tadiću da sučele stavove u televizijskom duelu, "jer sad kaže da za sutra nema vremena i odlaže ga za neki od sledećih dana".

DS u saopštenju navodi da to predstavlja "još jedan dokaz da Nikolić stalno menja svoje stavove".

"Ovakvo ponašanje samo je još jedan dokaz da Nikolić stalno menja svoje stavove i da se plaši duela, pa se iskreno nadamo da će se ipak pojaviti na već ranije dogovorenom sučeljavanju u sredu sledeće nedelje", navodi DS.


19:47 DUEL PREDSEDNIČKIH KANDIDATA 16. MAJA NA RTS

Televizijski duel predsedničkih kanidata Borisa Tadića i Tomislava Nikolića održaće se 16. maja, na Prvom programu RTS.


19:46 NIKOLIĆ KOVERTIRA OSTAVKU?

Lider SNS Tomislav Nikolić verovatno će na sednici Glavnog odbora u sredu kovertirati svoju ostavku na mesto predsednika stranke. Ranije je najavio da će se povući sa partijskih funkcija ukoliko bude izabran za predsednika.

Naprednjaci će na sastanku GO analizirati rezultate izbora, ali će ujedno i najuže rukovodstvo razmotriti sve moguće varijante za formiranje vlade.

19:40 JEŠIĆ: IVIČIN ZAHTEV REALAN

Predsednik opštine Inđija i funkcioner DS Goran Ješić izjavio je da će o sastavu vlade dogovor biti postignut pre drugog kruga predsedničkih izbora, kao i da bi u njoj trebalo da se nađu i LDP i URS.

- DS će platiti cenu katastrofalne odluke da se na praznični dan održe opšti izbori time što će koalicionom partnerima morati da prepuste više vlasti nego što zaslužuju. Budući da zavisimo od predsedničkih izbora i podrške drugih stranaka, a mnogo je važno da Boris Tadić pobedi kako Srbija ne bi bila suštinski ugrožena naredne četiri godine - za to ćemo morati da platimo veću cenu. U tom smislu je legitiman zahtev lidera SPS Ivice Dačića da bude premijer. To je u ovom trenutku potpuno realno - istakao je Ješić.

19:04 DVERI TVRDE DA SU PREŠLE CENZUS ZA POKRAJINSKI PARLAMENT

Predstavnici pokreta "Dveri" danas su izneli tvrdnju da su prešli cenzus na izborima za Skupštinu Vojvodine. Poverenik "Dveri" za Vojvodinu Miloš Stojković izjavio je na konferenciji za novinare da je taj pokret obradio 95 procenata izbornog materijala i da je na osnovu toga prešao cenzus za pokrajinski parlament.

18:46 NIKOLIĆ NE PRIHVATA DUEL ZA SUTRA, NUDI ČETVRTAK ILI SUBOTU

Predsednički kandidat Tomislav Nikolić nije prihvatio za sutra poziv predsedničkog kandidata Borisa Tadić za televizijski duel, već je ostavio alternativu za sredu i četvrtak, saopštili su naprednjaci.

17:40 PRVA TELEVIZIJA POZVALA TADIĆA I NIKOLIĆA NA TV DUEL

Prva srpska televizija saopštila je danas da je spremna da organizuje TV duel dva kandidata za predsednika Srbije, Borisa Tadića i Tomislava Nikolića koji su izrazili spremmnost da se suoče u TV duelu.

"Pozivamo gospodina Nikolića i Tadića da u velikom studiju Prve sutra u 21 sat suoče svoja mišljenja i predstave građanima svoje namere i planove za budućnost zemlje. Emisija će biti realizovana po svetskim standardima i pravilima", rekao je direktor Prve Dejan Jocić, saopštila je Prva srpska televizija.

17:25 U KURŠUMLIJI PONAVLJANJE IZBORA NA PET MESTA

Opštinska izborna komisija u Kuršumliji odlučila je danas da se zbog nepravilnosti ponove izbori na pet biračkih mesta, što će promeniti broj osvojenih mandata u lokalnoj skupštini.

17:14 BOGDANOVIĆ: REZULTATI IZBORA NAS OHRABRUJU

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izrazio je danas zadovoljstvo ishodom izbora održanim na Kosovu i Metohiji, ocenivši da on jasno pokazuje da građani žele nastavak dosadašnje politike koja vodi ka rešenju njihovih problema.

"Rezultati izbora pokazuju da su građani verovali ovoj vladi, da su za dijalog i kompromis, a ne da se problemi odlože i pravimo se kao da ih nema. Ovakvim glasanjem pokazali su da žele što pre rešenje statusa Kosova i nastavak dijaloga, a što je najbitnije da opstanu na ovim prostorima", kazao je on Tanjugu.

16:32 URS: PODRŠKA TADIĆU U DRUGOM KRUGU PREDSEDNIČKIH IZBORA

Ujedinjeni regioni Srbije u drugom krugu predsedničkih izbora podržaće predsedničkog kandidata koalicije "Izbor za bolji život" Borisa Tadića, odlučeno je danas na sednici Predsedništva URS.

"Predsedništvo URS-a je odlučilo da u drugom drugu predsedničkih izbora podrži Borisa Tadića", navedeno je u saopštenju.

16:20 DAČIĆ OČEKUJE BRZ DOGOVOR SA TADIĆEM

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas da veruje u nastavak dosadašnje saradnje sa DS i najavio da će sa liderom te stranke Borisom Tadićem tokom dana ili sutra razgovarati o načelnom dogovoru o budućoj vladi i politici koju bi trebalo zajedno da vode.

"Nema razloga za skrivenu politiku. Ako se saglasimo o opštim pitanjima, uveren sam da će dogovor biti brzo postignut i da neće biti potrebe da koalicija na čijem sam čelu pristupa dogovorima sa bilo kim drugim", rekao je Dačić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, komentarišući napise u listu "Koha ditore" da Priština smatra da EU treba da spreči njegov izbor na mesto premijera buduće vlade, da mu bolja reklama od toga ne treba.

"Kad vaši neprijatelji, svi oni koji se zalažu za nezavisnost Kosova i Metohije smatraju da ja ne treba da budem premijer, jer bih ugrozio nezavisnost, onda ja to smatram velikim komplimentom", rekao je Dačić.

15:50 MARKOVIĆ:POZIVAM SRBIJU DA GLASA ZA TADIĆA

Gradonačelnik Jagodine i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma podržao je danas predsedničkog kandidata liste "Izbor za bolji život" Borisa Tadića i čestitao mu kao "novom starom predsedniku Srbije".

Marković je, na Tadićevom predizbornom skupu u Jagodini, podsetio da je poslednja vlada i prva u novijoj istoriji koja je izdržala pun mandat, da je uspela da od Srbije napravi državu političke stabilnosti, i da takva politika treba da bude nastavljena.

"Želim da pozovem građane Srbije, ne samo one koji su glasali za koaliciju SPS-PUPS-JS, da glasaju za budućeg predsednika Borisa Tadića. Ja imam to pravo zato što su me priznale moje komšije, i ako mi Jagodinci sa koji sam odrastao veruju, mogu da pozovem i celu Srbiju da glasa za Borisa Tadića.

Prema njegovim rečima, posle godina ekonomskih iskušenja i strani investitori su upravo zahvaljujući dosadašnjem presedniku Borisu Tadiću počeli da dolaze u Srbiju.

15: 30 DEŽER: GRAĐANI SRBIJE POKAZALI DA ŽELE U EU

Evropska unija želi da nastavi proces proširenja na zemlje Balkana, među kojima i Srbiju koja je deo evropske kulture, a čiji su građani na izborima jasno pokazali da to i oni žele, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer.

"Želimo da uputimo poruku svim balkanskim zemljama, naravno i Srbiji, da želimo da nastavimo da se krećemo u istom pravcu", rekao je Dežer .

On je naglasio da je Srbija u poslednje dve-tri godine načinila veoma značajne korake na putu ka EU i kao primere naveo viznu liberalizaciju, trgovinski sporazum i sticanje statusa kandidata.

15:20 KOŠTUNICA POSLAO PISMO NIKOLIĆU

Lider DSS Vojislav Koštunica uputio je danas, povodom drugog kruga predsedničkih izbora, pismo predsedničkom kandidatu koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislavu Nikoliću, rekao je Tanjugu portparol DSS Petar Petković.

On nije precizirao sadržaj pisma, ali je najavio da će javnost sa njim biti upoznata kada ga Nikolić dobije.

14:53 TADIĆ PRIHVATIO NIKOLIĆEV POZIV NA TV DUEL

Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić poručio je da prihvata poziv svog protivkandidata Tomislava Nikolića na TV duel, ističući da će to zapravo biti test političkih namera lidera SNS.

- Neka se tačno prikaže šta sam ja govorio i radio 90ih, a govorio sam ono što mislim i govorim i danas i nikada nije bilo razlike između onoga što sam govorio i mislio", rekao je Tadić. - Ali, ima ogromne razlike i u rečima onoga što je moj konkurent govorio, a da ne govorim o razlikama u onome što je radio".

Tadić je istakao da je spreman da sa Nikolićem uđe u javnu debatu o svim sferama društvenog i političkog života.

14:07 DRAŠKOVIĆ: SPO PODRŽAVA TADIĆA
Srpski pokret obnove podržaće u drugom krugu predsedničkih izbora kandidata koalicije "Izbor za bolji život" Borisa Tadića, izjavio je danas lider SPO Vuk Drašković.
"SPO će u drugom krugu predsedničkih izbora podržati Borisa Tadića i verujem da će to učiniti i svi članovi i pristalice SPO", rekao je Drašković Tanjugu.
Drašković je naglasio da je ta podrška principijelna.

"Ova podrška je principijelna, jer se sa Borisom Tadićem za cilj evropske Srbije borimo zajedno još od 1990. godine", naveo je Drašković.


13:34 NIKOLIĆ: O VLADI POSLE DRUGOG KRUGA

Kandidat Srpske napredne stranke za šefa države Tomislav Nikolić izjavio je danas da pre završetka drugog kruga predsedničkih izbora neće ni sa jednom partijom razgovarati o formiranju vlade.

13:18 IZBORNI REZULTATI U BUJANOVCU I PREŠEVU

Prema podacima Opštinske izborne komisije u Preševu lider DPA Ragmi Mustafa ponovo jepobedio lidera Partije za demokratsko delovanje Rizu Halimija. DPA je osvojila 40,7 odsto glasova, dok je Partija za demokratsko delovanje dobila 23,9 odsto.

Odbornike će imati još tri albanske liste: Demokratska unija Albanaca Rahmija Zuljfijua, GG "Demokratski preporod Ramiza Ljatifija" i Demokrtatska unija DolineSkendera Destanija. Od tri srpske liste u Preševu, ni jedna nije prešla cenzus.

Na lokalnim izborima u Bujanovcu, prema nezvaničnim rezultatima Opštinske izborne komisije pobedila je Demokratska partija Nagipa Arifija osvojivši 23,3 odsto odnosno 4.921 glas Albanaca. U parlament Bujanovca ulaze i Pokret za demokratski progres Jonuza Musliua i Demokratska unija AlbanacaMejdi Zećirija.

I u Bujanovcu Srbi su platili ceh podeljenosti, jer je su od sedam prijavljenih, u lokalni parlament prošle samo tri liste za koje je glasalo 8.445 birača. Interese Srba naredne četiri godine zastupaće Grupa građana "Stojanče Arsića", lista “Izbor za bolji Bujanovac” i Srpske napredne strankesa oko 17 od ukupno 41 odbornika.

13:15 PONAVLJANJE GLASANJA U NIŠU I SMEDEREVU

Glasanje na lokalnim izborima u Nišu poništeno je na 17, a u Smederevu na 11 biračkih mesta. Zakonski rok za ponovno glasanje je sedam dana.

Niška Gradska izborna komisija u Nišu potvrdila je da će glasanje na lokalnim izborima biti ponovljeno na 17 biračkih mesta.

Na jedanaest izbornih mesta u Smederevu, zbog propusta i nepravilnosti, poništeni su rezultati izbora za Gradsku skupštinu Smedereva.

Nepravilnosti su se ogledale u nepotpisanim kontrolnim listićima, zatim na nekim izbornim mestima nisu evidentirani građani koji su glasali van biračkog mesta, a neki građani su glasali, a da nisu imali to pravo.

13:00 TADIĆ: NIJE SVEJEDNO

Predsednički kandidat koalicije Izbor za bolji Boris Tadić izjavio je danas da Srbija neće biti ista zemlja, ukoliko na njenom čelu bude Tomislav Nikolić ili ako to bude on i dodao da na predsedničke izbore gleda čitav svet, zato što je Srbija ključ stabilnosti i razvoja regiona.

"To je značaj ove odluke i zato je 20. maj je dan od ogromnog značaja da definiše karakter ove zemlje", rekao je Tadić u obraćanju svojim pristalicanma na trgu u Ćićevcu.

Ističući da je 6. maja mnogo ljudi ostalo kod kuće i nije glasalo, Tadić je poručio da, neizlaskom na izbore, oni ugrožavaju svoju egzistenciju i budućnost i da bi trebalo da glasaju u drugom krugu, a, kako je rekao, "biće vremena za zamerke i kritike, jer niko nije nepogrešiv".

"Tražim od vas da radite od jutra do mraka, da ubedite svakog nevernog Tomu da izađe na izbore i ne glasa za 'nevernog Tomu', nego za sigurnu budućnost, za našu političku opciju, jer je ona dobra čak i za nevernog Tomu", poručio je Tadić.

12:37 STANKOVIĆ: NEFORMALNI KONTAKTI

Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da dve najjače stranke - DS i SNS neće u periodu zaokupljenosti trkom za šefa države formalizovati razgovore i veruje da su "verovatno počeli neki neformalni kontakti" koji mogu rezultirati pravljenjem "kostura" buduće vlade.

"Tek nakon drugog kruga možemo očekivati da pregovarači sednu za sto. Ni naprednjacima, ni demokratama koji su osvojili više glasova od Dačića, u trenutku intenzivne kampanje u kojoj su okrenuti vlastitom nadmetanju ne odgovara da trče po podršku trećeplasiranog", kaže Stanković za Tanjug.

11:29 REZULTATI U ŠUMADIJI

Liste DS pobedile su na lokalnim izborima u šumadijskim opštinama Batočina, Lapovo i Rekovac, URS je najviše glasova osvojio u opštini Rača. U Topoli je pobedila koalicija okupljena oko predsednika opštine Dragana Jovanovića, a u opštini Knić lista SPS.

11:01 KORAĆ: NAJVEROVATNIJA VLADA DS I SPS

Predsednik SDU Žarko Korać ocenio je da će buduću vladu najverovatnije formirati Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije, ali da to "neće biti lako".

Korać je da sa liderom koalicije "Preokret" Čedomirom Jovanovićem, na čijoj listi je nastupao na izborima, još nije razgovarao o tome da li će podržati takvu vladu i dodao da i ukoliko DS odluči da napravi vladu sa SNS, ona neće dugo trajati.

09:27 TONER: SAD SPREMNE DA RADE SA BILO KOJOM VLADOM U SRBIJI
VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države su spremne da rade sa bilo kojom vladom koja bude izabrana u Srbiji, sa ciljem da se nastave dalje evroatlantske integracije, izjavio je portparol Stejt departmenta Mark Toner.

Toner je sinoć na konferenciji za štampu čestitao građanima Srbije što je izborni proces protekao bez ozbiljnih nepravilnosti, istakavši da će, bez obzira koja partija bude došla na vlast, SAD sa njom sarađivati na daljem putu Srbije ka Evropskoj uniji.

Portparol Stejt departmenta je takođe čestitao OEBS-u na organizaciji izbora na Kosovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (113)

вук

08.05.2012. 14:40

@zagrebcanka - Ne možemo mi, sUsjeda, u kućicu, jer su u njoj konvertitići iz novosklepane endehazije, koji su, kao i vazda u svojim bespućima povijesne zbilje, požurili da se zavuku pod skute aktuelnog globalnog siledžije te da otuda kevću i reže na svoje podrijetlo e da bi se dodvorili gospodaru, ma kako se on zvao.

a sta je rekla

09.05.2012. 01:16

@zagrebcanka - zagrepcanka@ A sta je rekla vasa firerka Merkel?Ne svidja joj se program Francuske pa kevce na njih jer se boji da nece moci vise da se grebe kod njih i da im salje svoje baustelce.

Lavica

08.05.2012. 10:17

Ameri su nam opet presudili! A nas prestravljeni narod, sudeci po rezultatima izbora, spreman je da se povinuje diktatu!

naranca

08.05.2012. 11:33

@Lavica - Drage Zag.Lavic sa koje ste vi planete?Kom diktatu?Sta su rekli?Koju kucicu?Nadam se da imate neke koristi od ovih komentatrisanja?

sale ZD

08.05.2012. 13:52

@Lavica - Lavice, pogledaj film Baklanski špijun... Mnogi, pa i ti, podsećaju me na Iliju Čvorovića...

Loki

08.05.2012. 10:28

Zagrebcanko meni je tebe zao veoma! Jer ste toliko zeleli da odete od nas a sad ste spali na to da citate nase novine :( Jenostavno kompleksi se ne lece nikad a ti si dokaz za to dok mi vase nikad ne citamo jer nas ne zanimate. Pozdrav iz Srbije i daleko vam lepa kuca vasa da se nikad vise ne vidimo :)

milan

08.05.2012. 10:46

Vi nebi trebali trebali da se mijesate u evro inegracije, to sa vama nema nista opsteg. Sto se tice NATO pakta, netrebate nam i nikada necete biti pozeljni. Jos nije stala krv i zarasle rane od vasih tomahavki i sve je vise oboljelih od vaseg oslabljenog urana.

Milan024

08.05.2012. 10:48

" Brat je mio, koje vere bio ", samo je bit no da " igra " po nasem diktatu!!!!!!

MatijaBG LDP

08.05.2012. 11:24

Tadic predsednik,Nikolic premijer!!Dve najvece partije moraju formirati zajdnicku vladu.Dacic je poceo gadno da ucenjuje.Srbija posle Kostunice koji je sa 4 mesta bio premijer,to vise nesme da radi.Premijer bi trebao biti neko iz SNS/a.Izborna volja se mora postivati.Dacic je na trecem mestu i gradjani ga ne zele.Premijer SNS,vicepremijer DS!jos veci ucenjivaci su PUPS i JS,tako da je Dacic i manji problem.Dosta je malih ucenjivaca.LDP je ipak ovog puta bolji kao opozcija,a posebno URS!

Bojan

08.05.2012. 12:12

@MatijaBG LDP - Matija, ovo je prvi put da posle silnog vremena nesto razumno i realno cujem od tebe.ima nade za tebe :)

nikola

08.05.2012. 12:53

@MatijaBG LDP - Bilo bi dobro da premijer bude gospodja Tabaković iz SNSa. Kao ekonomista, ona je prava osoba za položaj premijera. A i bilo bi fino osveženje na našoj političkoj sceni kada bi dobili damu za predsednika vlade.

Goran

08.05.2012. 16:50

@MatijaBG LDP - Nisam siguran da li si ti isti momak koji je onako hrabro, trljao nos raznim crkvenim dušebrižnicim i pobornicima albanskog modela države.... Nekako mi tvoji komentari dobiše liniju manjeg otpora. To mi se ne dopada. Volim kad vidim ove partijske Gebelse kako vrište od muke zbog tvojih komentara. Sa takvim Matijom bliže smo napretku nego sa Matijom koji nudi kompromise.

MatijaBG LDP

08.05.2012. 18:15

@MatijaBG LDP - Nije nestao onaj Matija,nego su nestali oni.Unisteni su,ispod cenzusa su i ja sad gubim inspiraciju....:))Salim se ,naravno.....ja se nikad ne menjam,ja sam uvek bio za svoju zemlju i brinem za nju.Nisam ovde da bilo koga nerviram,ovde sam usput,iznosim svoje misljenje i borim se da Srbija postane clanica EU i NATO pakta.Samo sam realan posle izbora i vidim da je Srbija izabrala istu vlast,ali Dacic smatra da je izbrala njega,a kad je tako,onda ajde da promenimo Dacica i zamneimo Tomom!Poz...

вук

08.05.2012. 21:20

@MatijaBG LDP - Zbog ''komentara'' tvog jarana zvanog ''matijabgldp'' može se vrištati isključivo od smeha. I kome je to, gde i kada taj ''momak'':D ''onako hrabro:D natrljao nos'', osim ako pod ''trljanjem nosa'' ne podrazumevaš celodnevno kampovanje na ovom sajtu i besomučno mlataranje po tastaturi.(?)

dula

08.05.2012. 12:15

ja bi voleo da bude u vladi nikolic ,dacic i kustunica,njabolja vlad u svim vremenima,to mu treba serbiju.

Realan

08.05.2012. 13:01

Svako ko je glasao za vlast koja je privatizovala drzavu i bacila je u ruke korumpiranog licemernog olosa koji je ubio svaku nadu da covek moze da ima bilo kakav pristojan zivot u ovoj zemlji, taj ne zasluzuje mozak. Braco Srbi, sa pravom nas mrze i sa predrasudama gledaju na Zapadu, mi smo najgori i najgluplji narod na svetu. Ja samo znam da ovde vise necu da zivim, zbogom svima.

sale

08.05.2012. 13:07

Beli listići u malo u skupštini! Bez kampanje osvojili 4,19 odsto!Jedino ko je svatio poentu belih listića je Dragan Đilas.

iv

08.05.2012. 14:06

@sale - Naprotiv, Đilas je doslaovno rekao da ne razume bele listiće. On žali zbog njih jer nedavanje poverenja boli. Kada bi bili masovni izbori bi propali i to bi bilo ogledalo naše političke "elite".

DJUBRETARKA

08.05.2012. 19:47

@sale - Bele listice su Vam poslali generali Vojske Srbije. Sidjite dole da vidimo sta hocete??

Master BL

08.05.2012. 21:11

@sale - Ma znam u kojoj zemlji živim....ti beli listići me ne bi čudili da su i naručeni!

boljan

08.05.2012. 13:21

Nema te vlasti koja ne bi pozelela ovakav narod. Jedino sto moras da radis je da na svake cetiri godine zaplasis narod da ce im biti jos gore ako ne glasaju za tebe. A izmedju toga ne moras da radis bukvalno nista.

MYSTIK

08.05.2012. 13:58

Na osnovu Koracevog predvidjanja moze se zakljuciti,da je pametniji deo naroda Srbije ostao kod kuce,njihov moto za ne izlazak je "sto da glasam kad se nista nece promenuti".

Čedomir Činić

08.05.2012. 14:53

Negativac! da li si primetio, mirno iz dana u dan, ja sve vise napredujem,

вук

08.05.2012. 15:02

Такозвану владу ће, као и пре четири године, склепати ЦК у Бриселу, посредством надлежног окупаторског гаулајтера који се лажно представља као ''амбасадор''.

ZIKS

08.05.2012. 15:18

E sad posto ga je Vuk podrzao, sve aveti raznih privatizacija konacno na okupu.Dajmo im vlaaaast, glaaaad.....

Toni

08.05.2012. 15:23

Ja bih samo hteo da cestitam DS-u na pobedi,i nek naprave vladu sa socijalistima,i bice super.Da mozemo fino da putujemo bez viza,kao dosad.Svaka cast Clooney!!!

Goran5

08.05.2012. 18:40

@Toni - Bez viza i bez para se nigde ne putuje,a sa parama mogu i vize da se čekaju,pa onda da se putuje.

Toni

09.05.2012. 09:22

@Toni - Pa sad...,ja mislim da vecina nas ima para da putuje.Ne kazem da putujemu u Dubaji.

kondor

08.05.2012. 15:28

Narodi Srbije kukali i iskukali opet isto , kuknjava se nastavlja verovatno jos cetiri godine. Samo je sada pitanje ko ce na vlast i koliko ce se zatvoriti radnih mesta , koliko ce sa narodi Srbije jos zaduziti , tako da ce nas paraunuci prokljinjati svoje rodjenje u drzavi okovanoj dugovima. I ako je Srbija bogata zemlja , sve vlasti su naucile da se drzava zaduzuje , izgleda da je nama Srbima sudjeno duznicko ropstvo .

Goran

08.05.2012. 16:44

@kondor - Stvarnos i više naporan. Pusti više Srbiju na miru i idi u svoju državu. Čoveče, nisi ti pametniji od naroda! Idi kukaj na sahranama - sjajna si narikača. Luzerskoj stranci pripadaš, pa šta? Više srece sledeći put.

filipo

09.05.2012. 01:08

@kondor - Goran@ Mozda kondor nije pametniji od naroda ali se ne prodaje za konzervu. A sto se sahrane tice zar ne vidis da nas ovi vec 12 godina polako sahranjuju. Luzerska stranka? Ti ne kapiras, "moderni" covece ko je tu gubitnik.Ovo nije bila fudbalska utakmica o kojoj se prica do sledeceg vikenda, ovo treba preziveti 4 godine.

Sale RIO

08.05.2012. 15:43

Bravo Srbijo... Evo ovi sto kukaju da smo se vratili u devedesete. Vratili su nas glasaci SPS-a njih 1.105.000. Pa kome to odgovaraju devedesete? Mitrovica za ministra informisanja grand paradu za akademiju nauka , Anu Bekutu za ministarku kulture... Mleka i 'leba za 1 dinar...

nole

08.05.2012. 15:48

Nema nigde na svetu da gubitnicke partije formiraju novu vladu, ni u skoli ocene 3 i 2 ne daju krajnju ocenu 5

neka nam je bog na pomoci

09.05.2012. 01:02

@nole - nole Na nasoj politikantskoj sceni 3 i 2 daju 6 ali i to samo za pocetak.

miki bg

08.05.2012. 16:13

Ajde bre napravite vladu SNS-DS, ne mogu vise ovog Dacica da slusam na tv, usilio se kao da su oni najaca stranka u Srbiji a svi znamo kako du dobili toliko procenat. Ja mislim da je ovo zadnji voz DS, do sledecih izbora bi ih SPS unistio, imali bi manje od 18%, ako ne verujete vidimo se za dve godine, je sa Ivicom na celu vlade, to ne pije vodu, zato pamet u glavu politicari iz DS i SNS...!!!!!!!!!!!!!

Boe

08.05.2012. 16:23

Nisam glasala 6. maja jer nisam bila u Srbiji. I mogu reci da mi je zao. Izacicu u 2. krugu, to je obaveza stanovnika ove zemlje, koliko god da su nezadovoljni i isfrustrirani. Izadjite!!!!

Čedomir Činić

08.05.2012. 16:38

Negativac! Osetis fer i pravedno, od svega otvoreno ne dvosmisleno iznosim. Ne zelim da te muci, sta su moje namere.

Čedomir Činić

08.05.2012. 18:43

@Čedomir Činić - Da li treba ova cutnja da se razume da zelis da se izjasnis na nekom mirnijem mestu.

Čedomir Činić

08.05.2012. 18:59

@Čedomir Činić - Kako je stanje potrebna ti je lekarska pomoc

Čedomir Činić

08.05.2012. 19:07

@Čedomir Činić - Polovina mladih ljudi su bez posla u Srbiji. Ono su tempirana bomba, za napacenu srpsku vlast, socijalni nemiri su opaka stvar.

Čedomir Činić

09.05.2012. 07:11

@Čedomir Činić - Da se primetiti da u svim dosadasnjim oblicima saradnje, strpljenje i razumevanje, je tvoj markantan karakter.

Čedomir Činić

09.05.2012. 11:31

@Čedomir Činić - Negativac ne trosi energiju na razmisljanje imaces dovoljno vremena u zatvoru.

Čedomir Činić

09.05.2012. 11:32

@Čedomir Činić - Svako ko je na ostrvu ubijen bioje tinejdjer, a najmladji je upravo napunio 14 godina.

Skeptik

08.05.2012. 16:38

Nikolicu pitaj Tadica da se izjasni o ulasku Srbije u NATO, gotovo nikakvom izvozu u Rusiju, koliko je amandmana opozicije a koliko iz vlasti usvojeno u Skupstini za 8 godina njegove vladavine, koliko se puta mesao u rad medija i ko ga je sprecavao da se ne mesa u losu privatizaciju i zastitu radnika, koliko je Srba za 8 godina napustilo zemlju i zasto, da li je istina ono sto je Wikileaks objavio o njemu i zasto nije bio nesto narocito ponosan u vreme davanja intervjua HRT-u.

darko

08.05.2012. 16:56

Narod Srbije je po ko zna koji put pokazao zaslužuje ovo što nam se dešava.I od srca želim novoj "demokratskoj Vlasti da nastavi sa zatvaranjem domaćih fabrika ,da sve što imamo rasproda uz što bolju proviziju,neka i dalje forsiraju Hrvate i Slovence jer tako treba,neka radnici seku sebi prste,ruke ,noge.Gore vlasti i opozicije ne bih poželeo ni najgorim dušmanima.E reba da nam bude još gore !!!

kondor

08.05.2012. 17:26

Ajde Gorane vec se jednom otkaci od mene , ne diram te i ne znas otkuda sam i gdje zivim . Mislis da znas sve i sam ne znas koliko si plitak . Idi ti kukaj na sahranama ima ih dosta u Srbiji . Stvarno si neki dosadan tip .

goran

08.05.2012. 18:47

@kondor - Svaki tvoj komentar je pun zla prema ljudima koji ne misle kao ti. Sasvim je u redu komentarisati građane i narode Srbije ali nije u redu ovo što si napisao: "Narodi Srbije kukali i iskukali opet isto". Srbija nije kukala ni iskukala, nikad. Srbija smo svi mi koji živimo u njoj i kad joj ide dobro i loše. Narod je birao i izabrao. Bilo koje rešenje da je odabrao - moramo poštovati. Rekoh ti, više sreće drugi put.

Duleee

08.05.2012. 23:41

@kondor - Kondor, zvucis mi kao Bosanac sto znaci da bi trebao da brines o svojoj drzavi a ne o Srbiji... i onako vas ima previse i u Srbiji i u Beogradu!!!

milan f

09.05.2012. 01:55

@kondor - Srbija su svi koji žive u njoj i svi srbi u rasejanju. Što se tiče kukanja, grešiš , to je naš najomiljeniji hobi ! A od kukanja nema ništa. Pogledaj oko sebe i dali možeš da nam garantuješ da niko ne kuka ?

dule

08.05.2012. 17:42

Veliki problem SNS-a u kampanji bili su nedovoljno ubedljivi slogani.Neki stranac koji nije upucen u srpsku zbilju, mogao bi da pomisli da je slogan "postena i uspesna Srbija" zapraco parola vladajucih partija, koje promovisu svoje uspehe.Na njihovu srecu, ni kampanja DS-a za republicke izbore nije bila bolja.Sa sloganom "izbor za bolji zivot",Tadic se predstavlja kao opozicija sebi samom.Trebalo je da se ugledaju na vozdovacke izbore "jedino SNS da pobedi DS i.SPS..",jasno i nedvosmisleno.

Mali bata

08.05.2012. 18:02

Da li moze neko da pomogne da razumem, o cemu TV duel, da nije mozda opet o tome kako naprednih drzava narod ima sposobne politicare ,ili je opet pronadjeno politicko remek delo koje nikom nemoze da pomogne.

Goran5

08.05.2012. 18:34

Jedini način da duel bude pošten jeste da obojica izaberu po jednak broj novinara koji će ih ispitivati.U suprotnom Tadiću neće biti postavljeno ni jedno neprijatno pitanje,a Nikoliću će biti postavljana samo takva pitanja.

Jednostavan život

08.05.2012. 21:10

@Goran5 - Unapred se zna ko će da bude pošteđen neprijatnih pitanja....Ipak su tu zapošljenja u pitanju!

trofazni utikač

08.05.2012. 21:09

@Beogradjanin - I ja se slažem sa tobom!I te kako nevažeći!Pa samo ako se pogleda šta se radilo po Smederevu, Zaječaru...da ne pričam u Nišu....pa da smo u EU ne da bi nas izbacili nego bi nam uveli doživotnu zabranu ulaska!

Lara

09.05.2012. 09:10

@Beogradjanin - Kao i svake godine, na istoku stare price, na zapadu nista novo! Evo, ja sam radila na izborima, na mom birackom mestu je u dve kutije bio po jedan listic viska, pa nikom nista! A kako su se ti listici nasli u kutiji, to je veliko pitanje, a i ko je dobio taj glas vise...

Milenica Rakić

08.05.2012. 21:08

@zli zo - Ne da ih vole nego umiru za njima.....pogotovu za Dinkićem koji ih je pokrao, kao i sav narod u Srbiji a onda se sada šlihta i pravi pametan...kako da ne

nahtigal34

08.05.2012. 19:32

Ako je tacno ovo sto kaze Korac onda nam je novi ministar spoljnih poslova Ceda Jovanovic.Covek koji kaze da je Kosovo nezavisno a Republika Srpska genocidna i da je treba ukinuti."Hvala" Srbijo.

Ciciban

08.05.2012. 21:07

@nahtigal34 - Znaš kad će to da se desi?Nikada!!!Nemam ništa protiv LDP-a (ili možda imam) ali nema šanse da on bude išta u narednom sazivu

DJUBRETARKA

08.05.2012. 19:46

Narodi Srbije napravice vladu od koje ce SAD da boli glava. Nikolic predsednik, Dacic premijer a Tadic ministar spoljnih poslova. Sta hocete sada?????

ranko75

09.05.2012. 00:46

@DJUBRETARKA - Nema ko da ih samelje. Dok je bio Tito toga je bilo, a posle nema.

MatijaBG LDP

08.05.2012. 20:34

Vidi sad Tomu,bas je zlocica.Ponudio Tadicu duel,a sad kaze da nije spreman za sutra ,nego cetvrtak ,subota....Nije valjda da mu toliko treba da nabavi sertifikat sa fakulteta:))))?

dss

08.05.2012. 22:22

@MatijaBG LDP - sta se bre ti javljas ,ko voli ldp u ovoj zemlji ? niko ..dveri su ostvarile uspeh s obzirom da izlaze prvi put i samostalno na izbore ,a podrzavaju ih najveci akademici kosta cavoski ,smilja avramov..ko podrzava ldp ? jelena karlevusa koja nema osnovnu skolu zavrsenu hahahahah ..i pusti se ti tomine diplome i ceda prasak neam diplomu ni dan radnog staza !! zivela srbija ..

MatijaBG LDP

08.05.2012. 23:06

@MatijaBG LDP - dss.....ti nemas caps lock na tastaturi,ne radi ili....?Bitno da je LDPispred radikalcica i dvercica:))

DSS

09.05.2012. 00:54

@MatijaBG LDP - Zabole me da za tebe kucam pravilno bitna je misao ne ' gramaticko savrsenstvo' u komentarima,ali sam te pokopao pa si da bi se izvadio nasrnuo na pravopis! Inace ni ldp nije presao cenzus svuda,a kad uzmes medijsku blokadu,losa fin.sredstva za kampanju,prvi izlazak na izbore i bez koalicije ,DVERI su milion puta bolje prosle od ldpa!-cao preokretenu

milan f

09.05.2012. 01:43

@MatijaBG LDP - Niko u svetu neorganizuje duel sutra dan prvog kruga izbora ! To nije samo absurdno nego i glupo. Svaki duel , svaki ispit, konkurs se priprema ! Mora Toma da sabere sve greške i prevare demokratske stranke ( a ima ih baš preterano) i da ih dostavi Tadiću pa da vidimo kako će ih objasniti. Šta Tadić da kaže Nikoliću ? Da je bio nekad protiv a sada za EU ? Pa samo budale ne menjaju mišljenje ! Šta drugo ? Da je izdao Šešelja?

Maja

09.05.2012. 02:21

@MatijaBG LDP - Joj,Matija,cime se ti tesis estetikom slova!Pa da ova zemlja nije kriminalna,pokradene Dveri bi imale bar 8%,SRS takodje.....da narod ima pravo glasa.ovi bi bili davno iza resetaka a tvoj Ceda u Drajzerovoj!

Lara

09.05.2012. 08:50

@MatijaBG LDP - Nije LDP nego koalicija oko LDP-a... Imas i ti clansku kartu analfabeta, redovno pises "PREOKRET/a", umesto Preokret-a, pa nikome nista! Napisao si " LDPispred ", nisi stavio tacku na kraju recenice, u srpskom jeziku se koriste tri tacke, a ne proizvoljan broj istih, i tako dalje. Ako prozoves nekoga za pismenost, potrudi se da i sam budes pismen! Manite se vise lektorisanja i prozivanja za pismenost, ovo su komentari, a ne literarni konkurs!

MatijaBG LDP

09.05.2012. 09:52

@MatijaBG LDP - DSS,nemas pojma kako si me pokopao....hahahahahahha....pokopao si isto kao sto su Dveri pokopale LDP na izborima......moram ti reci,da sam i ja kao i ti,odusevljen rezultatom Dveri na izborima:))))

DSS

09.05.2012. 10:05

@MatijaBG LDP - kao prvo lupas,spominjes Radikale,ja realno mislim da su Radikali malo ludi i nije mi ih zao ..ja pricam o Dverima i DSSu( modernoj desnici)..Ne bih se ja nesto ponosio vasim rezultatima vi bezite Dverima za nijansu samo ,a u Beogradu STE ISPOD CENZUSA AHAHAHAH ! inace glup si ne uzimas sve kriterijume u obzir kada se porede ogromne ,pare ,vase forsiranje i zabranjene kampanje desnice pa imate mng losiji rezultat! ja se ne bih hvalio vec pokrio usima ! idi sakrij se ,ziveo dss!

MatijaBG LDP

09.05.2012. 10:11

@MatijaBG LDP - Larice maco.....doticnog nisam ispravljao gramaticki,cak sam i njegov bosancizam Karlevusa,umesto Karleusa progutao,samo sam ga napomenuo da tastaura ima CAPS LOCK.Bas me briga za gramatiku,iskreno,ne pazim na pisanje,ali doticni je imao problem sa histerijom i nepovezanoscu,pa ga nisam najbolje razumeo.Inace sto se LDP tice,sami ste govorili da i u koaliciji necemo preci cenzus,a imamojednak broj mandata kao vas jedini preostali zagovarac velikosrpskih gubitnickih ideja Kostunica:)))Puknite!

sreto

08.05.2012. 20:35

Vece GLUPOSTI odavno nisam cuo. Citiram Tadica: "Srbija nece biti ista zemlja, ukoliko na celu bude Tomislav Nikolic" Kraj citata. Gospodine (bivsi predsjednice) Tadic, pa zato su i odrzani VANREDNI IZBORI da zemlja ne bude ista, kao kad us VASI PULENI (strani placenici) vladali Srbijom.

Stefan

08.05.2012. 20:57

Hvala vam birachi...sto ste ponovo izabrali one koji su nas vec 11 godina doveli u jad i bedu i omogucili nam da jos 4 godine zivimo u mraku.Umesto da dovedemo druge,a ove posaljemo u opoziciju i da ih jos propitamo,ko je to i kako unistavao Srbiju poslednjih 11 godina,mi im dadosmo jos 4 godine mandat kao nagradu.....Ludilo!!

GADAFI

08.05.2012. 20:58

draskovicu koji clanovi spo pa ti da imas clanove izaso bi na izbore kao ozbiljna partija.nego gazde iz inostranstva naredili cedi da te uzme u partiju.draskovicu sto lazes narod razumem to ti je u krvi nego sto sebe lazes da si ti neka glasacka moc.autobus partija u penziju draskovicu to je ljucki.

dejan

09.05.2012. 08:45

@GADAFI - Ha-ha-ha...Komunjare jel vam muka sto Srbi vole Draskovica Vuka??? SRS je ozbiljna partija,ha-ha-ha...

vladan

08.05.2012. 21:13

''Prema rečima konzula Srbije Milana Miloševića, glasanje protiče u apsolutnom redu bez bilo kakvih nepravilnosti i primedbi. U birački spisak upisano je 185 građana Srbije, a po zakonu biračko mesto u inostranstvu se otvara samo ukoliko je prijavljeno najmanje 100 glasača, tako da je Moskva jedino mesto na kojem danas mogu da glasaju državljani Srbije.'' cestitke konzulu na predanom radu da se u celoj rusiji skupi 185 srba da glasa

srle

08.05.2012. 22:01

jos nije gotovo... Nikolic je iskusan politicar koji sada donosi odluke bez Seselja. I pre izbora je znao da bez Dacica nema nista od vlade. Po meni - odlucuju predsednicki izbori: ako pobedi Nikolic, DS nece odustati od premijerskog mesta ( zamislite DS i bez predsednika i bez premijera - blam...) i poslace Ivicu ka SNS-u koji ce mu to sa radoscu dati. U slucaju da Tadic pobedi sve je jasno - vlada DS-SPS i ko vec nije bitno sa Dacicem na celu.

MrShock

08.05.2012. 22:37

Ne mogu verovati da neko moze da glasa za DS!? Zar ne vidite da smo ljudi propali, uzese nam KOSOVO jedinu svetinju sto imamo, jos malo Vojvodinu... Tadic bre prodao Srbe, pokrao sve ja ne znam sta on trazi.? Zar mu nije dosta?! Da neko normalan vise dodje na vlast!!!

nenad

09.05.2012. 08:10

@MrShock - Koliko si ti normalan vidi ti se po komentaru. Dok ti i tebi slicni nesto naucis, procitas i shvatis zaista ce nas nestati. I to dobrovoljno. Za tebe ne trebaju dokazi, ako i imas neku diplomu, sigurno je kupljena kao i Nikoliceva. Tebi ne odgovara onaj ko bi te naterao da nesto radis na sebi , da se opismenis. Jer bi tada imao cime da mislis, a ne da ponavljas kao papagaj, davno istrosene floskule. RADIKALSKE.

sono io

09.05.2012. 08:34

@MrShock - gospodine MrShok.... Koaliciju oko DS-a čine ... DS, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Demohrišćanska stranka Srbije, Zeleni Srbije i Socijaldemokratska partija Srbije... Eto ko je glasao za "DS"...

lumi

09.05.2012. 08:42

@MrShock - A ko je to bolji od Tadica da nije mozda Nikolic koji se hvali diplomom koju je kupio, nije mi jasno ko moze da povjeruje u to da jee on zavrsio fakultet!

razumno

09.05.2012. 03:03

kad pratim ove komentare po medijima prosto se zapitam pa ko to glasa z a tadica i za valast, 85% je ljudi nezadovoljno vlašću, očito da glasaju zadovoljeni, uljuljani, kupljeni....jad!

Mex

09.05.2012. 03:53

Citajuci ove izjave tadica , onog palme, dacica , portparola s.d. ... osecam kako nas samaraju a nedaju nam da placemo . Srbijo moja ,sahranisete a nisu ti dozvolili ni cestito da umres .

Mika

09.05.2012. 04:47

Ko god glasa za SNS i Nikolica nema ni dva grama mozga niti inteligencije. A, ovi sto se pale na Dveri, 1389 i slicne manijake i ostale morone- sve redom potrpati u neki KP dom na prevaspitavanje.

rajna

09.05.2012. 10:43

@Mika - a gde 'prevaspitati', ili bolje reci kako, Srbe kojima je kao i tebi uvaljena doktrina da ne valjamo jer smo Srbi, da bez EU nema daljeg zivota i da cemo doziveti kolektivnzu nirvanu cim joj se uvalimo??? Zbog tog 'lepka' na koji smo se navukli izvesno je samo da nas ocekuje sudbina Indijanaca: zive u enklavama u sopstvenoj postojbini, na alkoholu i drogama, marginalizovani i bez ikakvog uticaja na bilo sta. Eto, tom idealu srece jasemo u susret.

LI ČAN ČE

09.05.2012. 08:28

Posle ovih izbora očigledno je da u Srbiji fali bar milion lekara za mozak.

DJURA

09.05.2012. 09:08

Toma je los jer mu postave pitanje koje nezna da odgovori i pocrveni kao uvredjena devojka .Toma nije za parlament. nepismen.i okre tljiv obruko se ion i Vucic bolje daj ostavku .

albatros

09.05.2012. 13:37

Dveri su napravile veliki pomak u politici ,verovatno su i presli cenzus i imaju svu podršku u daljoj borbi za Srbiju ! Pozdrav svim dverjanima u zemlji i širom rasejanja!