Treći put zaredom, a prvi u šampionatu posle pet godina, Crvena zvezda je savladala Partizan, i to bez primljenog gola. Nakon identičnih pobeda u dva meča polufinala Kupa (2:0), crveno-beli su do tri boda u već rešenoj prvenstvenoj trci stigli zahvaljujući pogotku Mendeša Kadua u sudijskoj nadoknadi. Najbolji strelac tima sa Marakane ove sezone proveo je na terenu 25 minuta, ali mu je i to bilo dovoljno da iskoristi povratni pas Borhe i savlada debitanta u večitim derbijima Petrovića.


– Zaista sam presrećan jer je ovo moja prva pobeda u prvenstvu nad Partizanom. Drago mi je što sam ja odlučio pobednika. Mnogo nam znači ovaj trijumf jer smo pokazali da smo bolji i da imamo veći kvalitet i karakter od crno-belih. Pogodak koji sam postigao je jedan od najvažnijih u mojoj karijeri i bez lažne skromnosti, smatram da je bio mnogo lep. Borha je takođe veoma zaslužan za radost jer mi je ostavio sjajnu povratnu loptu. Ova pobeda je velika stvar za nas, ali nam sledi i finale Kupa protiv Borca u kojem je bitno da slavimo i osvojimo trofej – jasan je Brazilac.

Luka Milivojević je jedan od najstandardnijih crveno-belih prvotimaca ovog proleća. Borbenošću i zalaganjem i u ovom derbiju opravdao je poverenje trenera Roberta Prosinečkog.

– Ne postoji ništa slađe nego savladati večitog rivala na njegovom stadionu golom u sudijskoj nadoknadi. Ako je neko imao dilemu koji tim je najbolji u Srbiji ovog proleća, mislim da mu je sad kristalno jasno. Dali smo pet golova, a nismo primili nijedan u tri susreta. Pobede u derbiju nam posebno znače, jer smo vratili kult „Zvezdinog proleća“. Verujem da ćemo neporaženi ostati do kraja sezone i da ćemo trijumfom u finalu Kupa protiv Borca krunisati odlične partije – istakao je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari