Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela ni iz drugog pokušaja da obezbedi vizu za Olimpijske igre koje će se ove godine održati u Londonu. Evropske prvakinje poražene su u drugom meču na turniru u okviru grupe B od Rusije sa 3:1 (29:27, 22:25, 25:16, 25:19) i tako i pre poslednje utakmice u grupi izgubile šansu za dalji plasman.


Prvi set doneo je dosta neizvesnosti ali je nakon duge igre živaca Rusija ipak izborila vođstvo od 1:0. U drugoj deonici viđeno je nekoliko preokreta ali su se izabranice Zorana Terzića u finišu seta prikazale u pravom svetlu i izjednačile rezultat. Nekoliko poena na početku trećeg seta nagovestilo je neizvesnu borbu za vođstvo u meču, ali je od rezultata 7:5 sve krenulo nizbrdo za Srbiju i ubedljivim rezultatom izgubile su set. Da se evropske šampionke neće lako predati, bilo je sigurno do 16:16 u četvrtom i nažalost odlučujućem setu ali je tada Gamova sa pet vezanih dobrih servisa omogućila Rusiji da privede meč kraju.

Nakon dramatičnog poraza od Holandije u prvom kolu, Srbiji je ostao još meč protiv Poljske danas od 13.00 koji za naše odbojkašice neće imati rezultatski značaj.

Poslednju šansu da izbore vizu za OI Srpkinje će imati na interkontinentalnom turniru u Japanu od 19. do 27. maja, a sa ovog takmičenja tri reprezentacije izboriće vizu za London.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari