Ponedeljak, 30.04.2012.

14:28

KG, NS, JA, UE: Kako do Evrope?

Borba za mesto u evrokupovima predstavljaće najzanimljiviji deo preostala tri kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Default images

Pored Crvene zvezde u kvalifikacije za Ligu Evrope ide treći, a u zavisnosti od rezultata finala kupa i četvrti klub u ligi (ako Zvezda pobedi Borac).

Za jedno ili dva mesta bore se Radnički Kg, Vojvodina, Jagodina i Sloboda. Partizan je šampion, Zvezda druga, u niži rang i formalno se preselio Metalac, a sa njim će gotovo sigurno Borac, kojem nedostaje šest bodova do Novog Pazara.

Radnički ima četiri boda više od Vojvodine, a pet od preostala dva rivala, pa im za potvrdu trećeg mesta i Evrope, najvećih uspeha u istoriji kluba, treba pet bodova, čak i u slučaju da rivali osvoje sve bodove. U uslovima JSL, gde timovi na pozicijama tri, četiri i pet u zbiru imaju 33 remija u ovih 27 kola, čini se da im ni toliko neće biti potrebno.

Ozbiljan test kragujevački “crveni đavolI” imaće već u subotu, kada idu na kratki put do Jagodine. Raspored Radničkog je najteži, bez dileme, jer jedini imaju pred sobom dva gostovanja, a u goste im dolazi Partizan, ali treba imati u vidu da su crno-beli svoj posao već završili.

Borba za opstanak mogla bi da odigra ulogu i u na ovom frontu, jer Vojvodina igra sa dva, a Jagodina i Sloboda sa po jednim klubom koji su još uvek ugroženi. Pored najslabije forme, Novosađane motivisanost rivala stavlja u teži položaj od ostalih učesnika u borbi za Evropu, a poseban problem je što im poslednjeg dana gostuje Zvezda, željna dokazivanja i osvete za 0:2 sa Marakane.
Utisak je da je najlakši posao pred Užičanima, koji gostuju samo na Karaburmi u poslednjem kolu, a dotle imaju dva meča kod kuće koje mogu da dobiju. Jagodince posle duela sa Radničkim čekaju dve utakmice koje bi trebalo da dobiju.

Otežavajući faktor u svim kalkulacijama predstavlja činjenica da se finale kupa igra 16. maja, pred poslednje kolo, pa će se tek tada znati da li i četvrtoplasirani ide u Evropu.

Radnički 1923 Kragujevac, 47 bodova
28. kolo, 5. maj, Jagodina (G)
29. kolo, 12. maj, Partizan (D)
30. kolo, 20. maj, Rad (G)

Vojvodina, 43 boda
28. kolo, 5. maj, BSK Borča (D)
29. kolo, 12. maj, Borac Čačak (G)
30. kolo, 20. maj, C.zvezda (D)

Jagodina, 42 boda
28. kolo, 5. maj, Radnički Kragujevac (D)
29. kolo, 12. maj, Metalac GM (G)
30. kolo, 20. maj, Novi Pazar (D)

Sloboda Point Sevojno, 42 boda
28. kolo, 5. maj, Novi Pazar (D)
29. kolo, 12. maj, Hajduk Kula (D)
30. kolo, 20. maj, OFK Beograd (G)
U slučaju da timovi završe sa istim brojem bodova, prednost će imati ekipa koja ima bolji međusobni skor.

Najpre ćemo proći kroz raspored Radničkog, koji ima bolji skor sa Slobodom i Vojvodinom (na gol u gostima), a sa Jagodinom tek treba da odigra drugi meč.

Slobodi ne odgovara nikakva podela mesta, jer je u minusu sa sva tri rivala, ima po jedan poraz i remi sa svakim.

Vojvodina i Jagodina su oba puta igrali nerešeno, a Novosađani su ispred rivala zbog gola u gostima. I u slučaju da sve tri ekipe (osim Radničkog) završe sa istim brojem bodova redosled bi bio isti, jer je Vojvodina Slobodu pobedila sa dva gola razlike, a Jagodinci minimalno.

Vojvodina – Jagodina 0:0 1:1
Sloboda – Jagodina 1:2 1:1
Vojvodina – Sloboda 2:0 2:2
Sloboda – Radnički 2:2 1:2
Radnički – Vojvodina 0:0 1:1
Radnički – Jagodina 0:0 5. maj

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

22 h

Podeli: