SKANDALOZNO: Bez kazne za transparent "Srbe na vrbe"

Član navijačke grupe "Torcida", koji je u Splitu postavio transparent "Srbe na vrbe", oslobođen krivice za širenje nacionalne mržnje. Tužilaštvo najavilo žalbu

  • 0

Antonio Vujčić (24), nezaposleni elektroinstalater i član navijačke grupe "Torcida", oslobođen je, na ponovljneom suđenju u Opšinskom sudu u Splitu, optužbe za učestvovanje u postavljanju transparenta "Srbe na vrbe, nikad zaboravit, nikad oprostit".

Kako je prenela splitska "Slobodna Dalmacija", tužilaštvo je šokirano ovakvom presudom i najavilo je žalbu.

Transparent je bio postavljen na nadvožnjak na Pujankama u julu 2010. godine.

Optužnica Opšinskog državnog tužilaštva je Vujčića teretila da je zajedno i u dogovoru s nepoznatim osobama, zarad izazivanja bezobzirne nesnošljivosti prema pripadnicima srpskog naroda, postavio transparent dimenzija 20 puta četiri metra.

Kako je utvrđeno, Vujčić je sa tim nepoznatim osobama izradio transparente prethodnog dana u večernjim satima u garaži u Ulici Pujanke bb.

Prvostepenom odlukom Suda Vujačić je osuđen na četiri meseca zatvora, ali je Županijski sud tu presudu ukinuo i vratio drugom sudu na ponovno odlučivanje.

Drugi sudija Marisa Matić ocenila je da nema dokaza da je Vujčić zaista i postavio transparent, pa ga je oslobodila odgovornosti za krivično delo širenja nacionalne mržnje.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA