• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kriminal - biznis od 2.100 milijardi dolara

Kriminal u svetu generiše prihode od više hiljada milijardi dolara svake godine i svet mora da se udruži protiv toga, saopšteno na konferenciji UN u Beču.

Globalni kriminal, i posebno organizovani kriminal, po svom obimu preti privredama u brzom razvoju i podstiče međunarodnu nestabilinost, istakao je visoki zvaničnik Ujedinjenih nacija Juri Fedotov i pozvao za udruženu međunarodnu akciju za borbu protiv te tendencije.

Fedotov je naglasio da "biznis kriminala" godišnje donosi 2.100 milijardi dolara - skoro 1.600 milijardi evra, što je, kako je rekao, oko sedam odsto globalne privrede.

"Moramo uvideti da ovaj problem zahteva globalno rešenje", rekao je Fedotov, šef Kancelarije Ujedinenjih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODOC) na margini međunarodne konferencije te organizacije u Beču, gde joj je i sedište.

Konferencija se koncentriše na sprečavanju eksploatacije ilegalnih imigranata i drugih kriminalnih dela vezanih za trgovinu ljudima.

"Ni jedna zemlja ne može sama da rešava ovaj problem", rekao je Fedotov.

U obraćanju skupu u Beču Fedotov je rekao da su 2,4 miliona ljudi žrtve trgovine ljudima u svetu i nazvao trgovinu ljudima "sramotnim zločinom savremenog ropstva".

Tema ovog međunarodnog sastanka takođe je i korupcija. Fedotov je rekao na otvaranju sastanka da se procenjuje da se kroz korupciju u zemljama u razvoju gubi 40 milijardi dolara godišnje.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image