Danas počinje štampanje glasačkih listića

Danas počinje štampanje glasačkih listića

Politika -
Glasački listić štampaće se u više jezičkih varijanti u zavisnosti od toga koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim opštinama i gradovima

BEOGRAD - Republička izborna komsija (RIK) utvrdila je oblik i izgled glasačkog listića za predsedničke izbore 6. maja, čije će štampanje početi danas u štampariji "Službenog glasnika".

Glasački listić štampaće se u više jezičkih varijanti u zavisnosti od toga koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim opštinama i gradovima.

Tako će se glasački listić sa jednom, dve ili tri jezičke varijante štampati na formatu hartije A-4, a listić sa četiri ili pet jezičkih varijanata na formatu A-3.

RIK je ranije utvrdio da će glasački listić za predsedničke izbore biti svetlo drap boje.

Kako je u petak odlučeno žrebanjem u Skupštini Srbije, prvi na glasačkom listiću biće Zoran Stankiović iz Ujedinjenih regiona Srbije, drugi Vladan Glišić koga je predlozila grupa građana "Dveri", a treći BorisTadić koga je predložila koalicije "Izbor za bolji život".

Četvrti kandidat na glasačkom listiću biće Vojislav Koštunica iz Demokratske stranke Srbije, peti je Zoran Dragišić koga je predložio "Pokret radnika i seljaka", a šesta Jadranka Šešelj koju je predložila Srpska radikalna stranka.

Na sedmom mestu na listiću biće Muamer Zukorlić koga je predložila grupa građana, na osmom je Danica Grujičić koju je predložio Socijaldemokratski savez, a na devetom Ivica Dačić koga je predložila koalicija SPS- PUPS - JS.

Deseti po redu biće Čedomir Jovanović koga je predložio "Preokret", na 11. mestu je kandidat Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, a 12. je predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track