Radnici RM prekinuli štrajk glađu

Bivši radnici Ratka Mitrovića prekinuli su štrajk glađu koji su počeli 11. aprila tražeći isplatu zaostalih zarada i povezivanje radnog staža više od dve godine

Izvor: B92

Subota, 21.04.2012.

17:08

Default images

Odluku o prekidu štrajka glađu radnici su doneli pošto im je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović obećao da će gradska uprava do utorka, 24. aprila, uplatiti sredstva koja duguje "Ratku Mitroviću" na ime ranije izvršenih radova.

Predsednik Štrajkačkog odbora Predrag Radović je kazao da će bivši građevinari, međutim, nastaviti protest u upravnoj zgradi dok ne dobiju obećane pare za zaostale zarade.

Bivšim radnicima "Ratka Mitrovića" pre dva dana je ponuđen predlog za prekid štrajka glađu koji predviđa da će im Fond solidarnosti isplatiti po dve i po plate, kao i doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje za devet meseci.

Ostatak zaostalih zarada, kako je obećao vlasnik tog privatizovanog preduzeća u stečaju Dragoljub Pantić, biće im isplaćen pošto ta građevinska firma naplati potraživanja od naručilaca posla, među kojima je i Skupština grada.

Štrajkači su prvobitno odbili taj predlog, a sutradan su se predomislili, kada su rekli da će štrajkovati glađu sve dok ne dobiju pare.

"Sa gradonačelnikom Stevanovićem smo se sastali oko 15 sati i garantovao nam je da će grad do 24. aprila najkasnije uplatiti sredstva koja duguje 'Ratku Mitroviću' i zato smo doneli odluku o prekidu štrajka", rekao je Radović.

U preduzeću "Ratko Mitrović" stečaj je uveden 19. marta, a dan kasnije svih 110 radnika dobilo je rešenje o otkazu, posle čega su usledili protesti i štrajk glađu, uz optužbe Pantića da je na nezakonit način odveo preduzeće u stečaj. Pantić je tada štrajkačima rekao da nema para i da nema odakle da im isplati zarade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: