Đelić: Ne kockajte se sa budućnošću zemlje

Đelić: Ne kockajte se sa budućnošću zemlje

Politika -
Ukoliko dobijemo poverenje građana obezbediću da pirotski ćilim bude jedan od zvaničnih poklona za svakog ministra Srbije koji ide u inostanstvo

PIROT - Član Predsedništva Demokratske stranke (DS) Božidar Đelić izjavio je u Pirotu da je opasno kockati se sa budućnošću Srbije i pozvao građane da podrže politiku DS-a.

"Na čelu sa predsednikom Tadićem imamo ekipu koja može da obezbedi da Srbija počne pregovore za ulazak u EU i da tokom mandata sledeće vlade u potpunosti izgradimo autoput do granice sa Bugarskom i da nastavimo elektrifikaciju železničke pruge", rekao je Đelić novinarima u Pirotu posle razgovora sa građanima na štandu DS-a u starom delu grada Tijabari.

Đelić je rekao da je veoma bitno "da Pirot i cela Srbija nastave na ovom izazovnom putu".

"Obezbedili smo uslove i uz prisustvo predsednika Borisa Tadića pre nekoliko nedelja odlučeno je o povećanju kapaciteta u "Mišlenovoj" fabrici auto guma "Tigar Tajers" u Pirotu, investiciji od 170 miliona evra i otvaranju nekoliko stotina novih radnih mesta", kazao je Đelić. On je naveo da su obezbedili i 6,7 miliona evra za Korporaciju "Tigar" iz Pirota "da nastavi uspešan pohod ka izvozu".

"Tokom prošle posete Pirotu kupio sam pirotski ćilim. Ukoliko dobijemo poverenje građana obezbediću da pirotski ćilim bude jedan od zvaničnih poklona za svakog ministra Srbije koji ide u inostanstvo", kazao je Đelić, kom je otac Piroćanac.

Đelić je naveo pet konkretnih mera koje će Demokratska stranka sprovesti u delo. "Prva je je da ćemo sprovesti u delo ono sto smo već poslali u parlament, a to je da se vrati naplaćeni PDV na opremu za bebe i ograničićemo marže na dečju i opremu za bebe, obezbedićemo besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola, a za svaku nezaposlenu majku obezbedićemo novčanu nadoknadu do 20.000 dinara tokom prvih devet meseci života bebe", rekao je on.

Zatim, kako je naveo, podržaćemo žensko preduzetništvo kroz garancije i naša lista će istovremeno obezbediti da oni koji imaju porodičnu firmu ne plaćajhu poreze tokom prve godine zapošljavanja svakog novog radnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja