• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naprednjaci doveli Rudolfa Đulijanija

Bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani u Beogradu će održati predavanje, konferenciju za novinare, a prošetaće i centralnim gradskim ulicama.

Kandidat naprednjaka za gradonačelnika Beograd Aleksandar Vučić rekao je za televiziju Pink da je Đulijani juče kasno popodne stigao u Beograd i da će ga danas prvo odvesti na Savu gde će mu detaljno izložiti projekat naprednjaka "Beograd na vodi".

Bivši gradonačelnik Njujorka izjavio je danas da njegova poseta Beogradu i Srpskoj naprednoj stranci nije plaćena.

"Ja sam ovde privatno i nikada nismo pričali o tome da mi se plati dolazak", rekao je Đulijani novinarima tokom obilaska reke Save u društvu sa kandidatom SNS za gradonačelnika Beograda Aleksandrom Vučićem.

Đulijani je kazao da ima privatan biznis i da nije povezan sa politikom i da je savetovao i druge gradove u svetu kako da se razvijaju.



Alekdandar Vučić takođe je kazao da SNS nije platila ni jedan dinar za dolazak Đulijanija u Beograd.

Đulijani je rekao da je projekat SNS "Beograd na vodi" "izvanredan", da može da promeni i glavni grad i Srbiju i da će privući investitore.

On je kazao da mu je čast što može da pomogne da se taj projekat, sa kojim ga je Vučić upoznao, razvije.

Najvažnije je da se što brže omogući dobijanje dozvola za izgradnju. Ono što sam video jeste da je potrebno previše dozvola i papirologije, a to obeshrabruje investitore, kazao je Đulijani i dodao da tamo gde ima puno propisa i velikih kašnjenja ima i korupcije, što je slučaj i u drugim gradovima.

"Odlaganje dovodi do mita", kazao je Đulijani.

Vučić je dolazak Đulijanija ocenio kao "veliki dan za Beograd i Srbiju" i da je posebno srećan što se odazvao njegovom pozivu, i što ga je upoznao na koji način Beograd može da se razvija i kako da se ubrza poslovanje i dobijanje dozvola.

On je dodao da se nada da će i ubuduće moći da računa na Đulijanijevu pomoć i savete. Vučić je rekao da mu je je Đulijani sinoć kazao da je jedna od najvažnijih osobina lidera nestrpljivost.

"Rekao mi je da lider uvek treba da traži i želi više i da će tada to postići", kazao je Vučić i dodao da je sinoć nekoliko sati slušao Đulijanijeva iskustva.

Rudolf Đulijani, gradonačelnik Njujorka od 1994-2001. poznat je po rešavanju problema korupcije i kriminala i kao heroj obnove grada nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image