• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U ponoć se zaključuje birački spisak

Birački spisak za izbore 6. maja trebalo bi da bude zaključen do ponoći, kada će se znati i tačan broj glasača.

Prema utvrđenom Rokovniku RIK-a, do 20. aprila u ponoć treba da bude doneto rešenje o zaključenju biračkog spiska i utvrđivanju ukupnog broja birača.

Narednog dana RIK-u treba da bude dostavljeno rešenje o zaključenju biračkog spiska, a odmah po dobijanju tog rešenja ukupan broj birača treba da bude objavljen u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Punoletni građani Srbije, koji žele da učestvuju na izborima 6. maja, a neće glasati u mestu prebivališta ili će tog dana biti u inostranstvu, mogli su do 14. aprila da podnesu zahtev da se u birački spisak upiše taj podatak, odnosno da će glasati prema boravištu u zemlji, odnosno inostranstvu.

Glasači će na predstojećim izborima moći da glasaju na ukupno 8.585 biračkih mesta, od kojih je 37 u inostranstvu, a 29 u zavodima za izvršenje zavodskih sankcija.

Građani putem interneta ili SMS mogu da provere da li su upisani u jedinstveni birački spisak, i ukoliko jesu, na kojem biračkom mestu mogu da glasaju.

Poruke su besplatne, a to isto mogu da provere i na portalu Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Informacije putem SMS-a mogu da se dobiju slanjem poruke na broj 2202 sa sadržajem: izbori (razmak) pa jedinstveni matični broj.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image