• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je sve dobio Pulicera

AP, Philadelphia Inquirer, Patriot News, Džefri Džetlemen iz New York Timesa, Meri Šmič iz Chicago Tribuna, Met Voerker iz časopisa Politiko i Masud Hosaini iz agencije AFP dobitnici su Pulicerove nagrade.

Američka novinska agencija Asošijeted Pres (AP) dobitnik je Pulicerove nagrade za istraživačko novinarstvo, zbog objavljivanja serije tekstova o tajnom programu njujorške policije, koja je godinama špijunirala muslimane u tom gradu zbog navodnog suzbijanja terorizma.

Prema sinoć saopštenim podacima, nagradu je dobio i list Filadelfija Inkuajrer (Philadelphia Inquirer) povodom izveštavanja o školskom nasilju u velikim američkim gradovima.

Najprestižnija nagrada u novinarstvu je dodeljena i lokalnom listu Pejtriot Njuz (Patriot News) iz gradića Harisburg u Pensilvaniji, koji je otkrio skandal vezan za seksualno zlostavljanje dečaka u koji je upleren legendarni trener američkog fudbala Džo Patern.



Za izveštavanje o međunarodnim odnosima nagrada je dodeljena novinaru Džefriju Džetlemenu iz Njujork Tajmsa, dok je najbolje komentare pisala Meri Šmič iz Čikago Tribjuna.

Nagrade su dodeljene i Metu Voerkeru iz časopisa Politiko, za najbolje crtane stripove, i Masudu Hosainiji iz agencije Frans Pres za najbolju brejking njuz fotografiju.

Ove godine nije dodeljena nagrada za najbolji urednički uvodnik.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image