Capital.ba

Počela deblokada Dunava kod Novog Sada

13.04.2012. / 12:21

NOVI SAD, Po nalogu lučke kapetanije, otpočela je deblokada plovnog puta Dunava kod Novog Sada, izjavio je danas predstavnik radnika “Dunav grupe agregati” Milivoje Šujdović.

“Hrvatski brod ‘Osijek’ pogurao je vezane brodove ‘Dunav grupe agregati’ kojima je bio blokiran Dunav i oni će do utorka biti prikačeni uz Dunavski kej”, kazao je on. Deblokada će trajati do utorka, a potom će, kako je najavio Šujdović, radikalizovati štrajk ponovnom blokadom Dunava, ali sa većom flotilom.

Tokom praznika radnici će i dalje biti na brodovima, ko i u zgradi “Dunav grupe agregati”. Iako je bilo najavljeno, generalni direktor firme Mašan Ercegović i vlasnik Dušan Borovica nisu se pojavili danas na brodovima, potvrdio je Šujdović.

Radnici “Dunav grupe agregata” , bivšeg “Heroja Pinkija”, traže da im se isplati šest zaostalih zarada i uplate doprinosi i zdravstveno osiguranje. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!