Američku firmu Cummins i Rudarsko topioničarski basen Bor povezuje poslovna saradnja duža od 50 godina, a njenu uspešnost potvrđuje i donacija dva generatora za proizvodnju struje vredna blizu 50.000 evra, koje je Cummins donirao u okviru basenske akcije prikupljanja donatorskih sredstava za razvoj grada i izgradnju strateških objekata. Agregati za rezervno napajanje električnom energijom nabavljeni su, kako je prilikom potpisivanja ugovora o donaciji rekao generalni direktor borskog kombinata bakra, Blagoje Spaskovski, za potrebe Kluba RTB-a Bor i Zoo vrta.


– Ovom akcijom uradili smo mnoge poslove u gradu, a Boru dali ton savremenog industrijskog centra. Sledeće donacije koje pripremamo sa našim poslovnim partnerima vezane su za sanaciju gradskog stadiona FK Bor i kupovinu malog aviona marke „cesna“ za potrebe Aerokluba – izjavio je Spaskovski, dodajući da nije prvi put da Cummins nešto poklanja gradu bakra.

– Cummins proizvodi dizel i gasne motore, komponente za motore velike snage i generatore za proizvodnju struje. Njihov bruto promet prošle godine iznosio je 17 milijardi dolara – kaže predstavnik ove američke firme za Srbiju, Crnu Goru, BiH i Makedoniju Slobodan Sretenović.

– Rado smo se odazvali pozivu da učestvujemo u akciji prikupljanja sredstava za lepši Bor jer su donacije lokalnoj samoupravi na čijoj teritoriji posluje Cummins, u stvari, deo globalne politike najvećeg svetskog proizvođača motora. Svaki njihov predstavnik, distributer ili diler jednostavno je dužan da, pored održavanja poslovnih veza, a u okviru svojih mogućnosti, pomaže lokalnu samoupravu i kompaniju sa kojom sarađuje – kazao je Sretenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari