Subota, 28.02.2009.

19:44

Zvezda dobila Hemofarm za F4

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Hemofarm 77:69 (21:12, 21:26, 12:10, 23:21), u 23. kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Default images

Ekipa Svetislava Pešića uspela je da savlada Vrščane u četvrtom pokušaju ove sezone, i tako obezbedi finalni turnir NLB lige. Zvezda sada na drugom mestu ima 18 pobeda i pet poraza, treća je Cibona sa porazom više, a četvrti Hemofarm sa skorom 16-7.

Vladimir Štimac bio je najefikasniji igrač utakmice sa 17 poena. Kapiten Tadija Dragićević postigao je 15, povratnik Marko Marinović 13, a Elmedin Kikanović 11 poena. U sastavu Vrščana samo dva igrača ubacila su više od deset poena. Marton Bader i Miljan Pavković postigli su po 12 poena.

U prethodna tri duela ove dve ekipe u ovoj sezoni Hemofarm je lako i ubedljivo pobedio, pa je Zvezda imala dodatni motiv pred ovaj duel.

U domaći sastav posle povrede vratio se Marko Marinović i to je znatno ubrzalo i poboljšalo igru 'crveno-belih'. Zvezda je odlično otovrila i već posle tri minuta bilo je 7:0 za domaćina. Do kraja prve deonice Zvezda je zadržala tu prenost najviše zahvaljujući odličnom Štimcu koji je postigao osam poena u prvih deset minuta (21:12).

Početkom druge četvrtine trojke za Hemofarm postigli su Despotović i Pavković, i Vrščani su u 14. minutu prišli na samo poen zaostatka (25:24). Ipak, Zvezda je tada ubacila pet poena u nizu (trojka Marinovića i dvojka Kikanovića), i do kraja poluvremena uspela je da zadrži prednost (42:38).
BB
Početak drugog dela bio je veoma nervozan na obe strane, pa je nakon četiri minuta viđeno samo četiri poena (44:40). U nastavku treće deonice 'crveno-beli' su uspeli da održe minimalnu prednost, i pred poslednji kvartal su vodili šest razlike – 54:48.

U poslednjih deset minuta Hemofarm je najbliži preokretu bio u 35. minutu kada je Krstović pogodio uz prekršaj za 60:59. Tada Marinović i Drahgićević postižu trojke, i Zvezda vodi 65:61. Vrščani su do kraja još jednom pokušali da uhvate priključak, ali je odlučujuću trojku dva minuta pre kraja postigao Andre Ovens za 73:67.

U narednom kolu zvezda gostuje Zadru, dok Vrščani gostuju Vojvodini u Novom Sadu.

"Meč je bio intezivan, igrali smo protiv tima koji je u dobrom momentu. Bilo je grešaka u odbrani, ali meč je odlučilo naš odnos prema igri. Kada se igra dobro u defanzivi, onda je i statistika iznad proseka. Imamo 94 indeksna poena, a Hemofarm 63. To je velika razlika. Možda to nismo maksimalno iskoristili, ali igrali smo protiv kvalitetne ekipe. Košarka se stvarala u provinciji, a Vršac u košarkaškom smislu to davno nije", rekao je posle utakmice trener Crvene zvezde Svetislav Pešić.

"Zvezda je u meč ušla sa više energije od nas. Lopta se u napadu kretala sporo, bili smo bojažljivi. Odbrana protivnika je dosta kumovala tome, ali imali smo loša rešenje. Trojkama smo održali priključak, ali nas je u drugom poluvrememenu stao šut. Videlo se da je Zvezdi do sada mnogo nedostajao Marinović, on je kad se lomio rezultat ubacio nekoliko trojki i faktički rešio meč. Sada nam predstoji velika borba za plasman na završni turnir", izjavio je Stevan Karadžić, šef struke Hemofarm Štade.

Crvena zvezda - Hemofarm 77:69 (21:12, 21:26, 12:10, 23:21)

Crvena zvezda: Kešelj, Roberts, Kikanović 11, Marković, Kovač 6, Marinović 13, Stević 6, Dragićević 15, Ovens 7, Štimac 17, Bakić 2, Bjelica.

Hemofarm: Pavković 12, Despotović 3, Joksimović 3, Božović 4, Marković 4, Savović, Krstović 8, Mačvan 8, Petrović, Borisov 8, Marjanović 7, Bader 12.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: