• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bokser i novinar "u trci" za ministra sporta

Poznati sportski komentator Milojko Pantić i bokserski šampion Nenad Borovčanin rekli su da bi prihvatili funkciju ministra sporta ukoliko bi im to bilo ponuđeno.

Oni su postavili uslov da partije kojima pripadaju uđu u vladu Srbije na predstojećim parlamentarnim i lokalnim izborima.

Pantić, koji je na izbornoj listi "LDP - Preokret", smatra da političarima nije mesto u sportu, a kao negativan primer naveo je trenutne rukovodeće garniture u našim najvećim fudbalskim klubovima Crvenoj zvezdi i Partizanu.

"Gledamo se u oči, lažemo i obmanjujemo kada neki od naših sportista ostvari vrhunski rezultat. Političari se tada identifikuju sa njima i kažu - eto, to smo mi Srbi, sposobni za vrhunska ostvarenja, a nemaju nikakve veze sa uspesima sportista. Ako se produži takva politika, teško da možemo da se nadamo novim velikim sportskim rezultatima", izjavio je Pantić gostujući u emisiji "Oko" na RTS.

Prema njegovim rečima, političari kao da se trude da srpski sport propada.

"U Evropi političari nemaju mesta u sportu. Moramo da uredimo državu i društvo, a kada se to uradi, onda će i situacija u našem sportu biti sređena", poručio je Pantić.

Borovčanin (SPS-PUPS-JS) takođe smatra da u srpskom sportu ima dosta političara, a u istoj emisiji zapitao se zašto nema više sportista među političarima.

"Uključio sam se u politiku i sam da bi se čuo glas sportista. Mislim da sport mora da bude dostupan svakom detetu, da svako može da iskaže talenat, a ne da sedi u kući i da se sportom bave uglavnom oni čiji roditelji imaju više novca", rekao je Borovčanin i istakao neophodnost da se sportske dvorane i tereni modernizuju, a da se tamo gde postoji mogućnost izgrade novi objekti.

"Ulagati u infrastrukturu i objekte, podizati masovnost i pojačati stručni kadar. Onda možemo da očekujemo nove uspehe srpskih sportista", poručio je Borovčanin i dodao da bi stadioni i imovina klubova trebalo da ostanu u vlasništvu gradova.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image