Nova animacija Džejmsa Kamerona: Kako je zaista potonuo Titanik?

Tanjug

09. 04. 2012. u 17:44

Američki reditelj je zajedno sa timom stručnjaka pokušao da najnovijom generacijom kompjuterske animacije reši misteriju

LOS ANĐELES - Filmska epopeja "Titanik" Džejmsa Kamerona osvojila je 1997. godine 11 Oskara i zaradila više od milijardu dolara, a najnovijom generacijom kompjuterske animacije sada je pokušano da se reši misterija potonuća modernog broda na prvoj plovidbi.

Američki reditelj, koji je za potrebe filma svojevremeno obavio više od 30 ronjenja, udružio je ovog puta snage s Nacionalnom Geografijom i zajedno sa timom inženjera, pomorskih arhitekata, umetnika i istoričara pokušao da najnovijom generacijom kompjuterske animacije reši misteriju kako je i zašto "nesalomivi brod", ipak, potonuo.

Prema rečima Kamerona, nikada dosad nije tako precizno i tako dramatično prikazano potonuće čuvenog kruzera koji je 14. aprila 1912. nestao u hladnim vodama Atlantika.

Kombinujući svoja stručna zapažanja, istraživači su ispitali verodostojnost prikaza potonuća broda u Kameronovom filmu i pokazali šta je, u međuvremenu, otkriveno pomoću novih tehnologija.

Novo "forenzično" istraživanje snimljeno je u vidu animiranog filma u dva dela pod naslovom "Titanic: The Final Word with James Cameron" (Titanik: posledna reč sa Džejmsom Kameronom).

Prvi deo je prikazan sinoć, a drugi će biti emitovan večeras na kanalu Nacionalne Geografije koji je tim povodom lansirao i interaktivnu igricu "Avature na Titaniku".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

brebrebre

09.04.2012. 19:28

a sta koga briga vise za titanik? bilo je pre 100god, ima mnogo interesantnijih tema od jednog broda koji je potonuo

srle

10.04.2012. 00:16

@brebrebre - Ajde Sta?? Ko??? Ratko Mladic? Seselj??! Jel to??!Pun pogodak za Novosti i odlican clanak. Bravo.