Pretresno veće Apelacionog suda u Beogradu odlučilo je da se 19. aprila održi glavni pretres, gde će doneti konačnu presudu Marini Andrejić (40) iz Majilovca, koja je krajem prošle godine osuđena u požarevačkom Višem sudu na 20 godina zatvora zbog ubistva sina Đorđa (13).


– Pošto je presuda protiv optužene doneta samo na osnovu pretpostavki, bez dokaza, očekujem njeno oslobađanje. Ukoliko do toga ne dođe, podneću žalbu Ustavnom sudu Srbije, najavio je advokat Srbislav Stojanović, branilac optužene.

Marina Andrejić je osuđena na 20 godina u martu prošle godine, ali je Apelacioni sud ovu presudu ukinuo i naložio novo suđenje, kako bi se utvrdio način ubistva. Novim veštačenjem ustanovljeno je da je lobanja dečaka, nađena u novembru 2010. godine, najverovatnije oprana i izbeljena u hidrogenu ili varikini, radi uništavanja DNK tragova i da je doneta sa nekog drugog mesta. Iako ni ovo veštačenje nije pomoglo da se otkrije način izvršenja ubistva, Viši sud je Marinu ponovo osudio na 20 godina zatvora. Prema navodima optužnice, koju je zastupao zamenik višeg tužioca Miroslav Vojinović, Marina Andrejić je 22. jula 2010. godine ubila sina Đorđa na njivi u okolini Majilovca tako što ga je udarila držaljom motike u vrat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari