Vesti

2

Navijači izazvali nerede u Resniku

Autor: MP

Izvor: Beta/Novi magazin

Navijači izazvali nerede u Resniku

Izvor: Tanjug

On je naveo da je policija privela 20 osumnjičenih, od kojih je 14 zadržano, a protiv 16 osoba podnete su krivične prijave zbog napada na službeno lice i nasilničkog ponašanja.

Po Dačićevim rečima, od 16 osumnjičenih, dvojica su maloletni.

Dačić je precizirao da su prekršajne prijave podnete protiv dvojice osumnjičenih zbog narušavanja javnog reda i mira, dok su protiv dve osobe podnete krivične prijave za ometanje službenog lica.

"To je najmanje što treba Srbiji, jer policija ne donosi takve odluke niti ima razloga da bilo ko napada policiju. Policija nije reagovala, nego tek kada su počeli da je gađaju kamenjem", rekao je Dačić.

Dačić je naveo da je pitanje raseljavanja Roma u nadležnosti gradske vlasti Beograda.

"Nećemo dozvoliti da policajci budu glineni golubovi, da stanu i da ih svako napada", rekao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da je juče razgovarao sa gradskim vlastima i upozorio ih na problem u Resniku, a da su mu predstavnici grada preneli da je buduće romsko naselje udaljeno kilometar od naselja u Resniku.

"Ne možemo sa jedne strane da raseljavamo Rome a da sa druge strane ne žele da ih prime u nekim sredinama i mislim da su nađene lokacije koje nisu u naseljima da ne bi bilo problema. Policija ne učestvuje u donošenju političkih odluka. Treba razgovarati, najlakše je da policija interveniše i ona će intervenisati ako je neko napadne", rekao je Dačić.

U jučerašnjim neredima u Resniku povređeno je 13 policajaca i dva građanina.

Neredi su izbili zbog nezadovoljstva stanovnika Resnika da se u njihovo naselje premeste Romi iz divljeg naselja kod Belvila na Novom Beogradu.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Željko

Jedino rješenje koje vam toplo preporučam ; nemojte stvarati GETA ! Pronađite model koji je zaživio u zemljama članicama EVROPSKE UNIJE , što smatram jedinim civiliziranim postupkom a to je INTEGRACIJA I SOCIJALIZACIJA ROMA humanim preseljenjem u INTEGRIRANU ZAJEDNICU.. Imate socijalnih stanova koje bi i Romi trebali koristiti,,,a drugi model je otkupiti napuštene kuće u okolnim mjestima i zatražiti bespovratna sredstva iz Evropskih fondova , i te kuće dodijeliti Romima, osigurati im radna mjesta i rješili ste jednim udarcem tri muhe....Rješili ste pitanje integracije , socijalizacije, zapošljavanja i Romi više neće biti na teret poreznih obveznika već će privređivati svojim vlastitim rukama i egzistirati od vlastitih žuljava, Svako drugo rješenje je po meni uzaludno ,,,,to osobno tražim za rome u hrvatskoj,,Jer u hrvatskoj imamo DŽUMBUS....potošena su milijunska sredstva iz EU za uvođenje infrastrukture po Romskim naseljima i tu unutar tih GETA nema života,,,nikakvih sportskih, kulturnih i društvenih sadržaja i to je čista IZOLACIJA.....!Evo imate ideju koji zasigurno vaši lideri Roma u Srbiji neće i neznaju da je predlože a po meni je to jedini način da nas NEROMI nazivaju beskorisnima, neradnicima,socijalnim slučajevima a najprljavije ŠUGAVCIMA....!

Slobodan

Problem je veoma lako razrešiti: 1. Dati sopstveni primer i prvu trećinu Roma naseliti na Dedinje 2. Po istom scenariju drugu polovinu Roma naseliti na Senjaku 3. Za preostale Rome će se otimati po celoj Srbiji da ih prime u svom komšiluku. Izgelda šašavo ali bi sigurno upalilo. Ovo je inače i formula kako da Tadić i Đilas sa sledbenicima ubedljivo pobede.