Svet

0

Grci iznajmljuju policajce za 30 evra na sat

Autor: MP

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Grci iznajmljuju policajce za 30 evra na sat

Izvor: AP/Tanjug

 

Inicijativa da se omogući iznajmljivanje policajca, ali i policijske opreme, pokrenuta je u uslovima ekonomske krize i ima za cilj da finansijski pomogne policiji i popuni državnu kasu, piše grčki tabloid Proto Tema.

Grčki ministar za zaštitu građana Mihalis Hrisohoidis potvrdio je da je ova mera uvojena sa ciljem da se amortizuju troškovi korišćenja policijske opreme i infrastrukture i iste modernizovale. 

Prema cenovniku koji je objavio Proto Tema, policajci se mogu iznajmiti po ceni od 30 evra na sat, patrolna kola za 40 evra, dok je za patrolni čamac potrebno izdvojiti 200 evra, odnosno 1.500 evra za sat vremena vožnje policijskim helikopterom.

Ministarstvo napominje da će ovakva iznajmljivanja biti odobrena samo u "izuzetnim slučajevima" i pod uslovom da se ne umanjuju operativni kapaciteti policije. 

U ponudi su i razne usluge od pratnje transporta opasnih materija i umetničkih dela do obezbeđivanja filmskih ekipa tokom snimanja. 

Ove usluge je, inače, grčka policija godinama pružala besplatno, ističe se u saopštenju ministarstva koje je, u poslednje vreme, često kritikovano da na netransparentan način dodeljuje skupo policijsko obezbeđenje domaćoj političkoj i ekonomskoj eliti. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR