Automobili

Ponedeljak, 09.04.2012.

12:28

Renault planira novu limuzinu

U Renaultu planiraju razvoj potpuno novog modela, limuzine srednje veličine, koja bi se na tržištu suprotstavila Volkswagenovom Passatu.

Izvor: B92

Default images

Novi sedan bi bio nesto veći od Lagune hečbek, a francuski proizvođač bi u projektovanju iskoristio iskustva iz razvoja modela Renault-Samsung SM7.

Odluka o proizvodnji još uvek nije definitvno doneta, a nova limuzina bi mogla da bude lansirana 2016. godine.

Šef marketinga Renaulta, Stiv Norman (Stepehen Norman), izjavio je za britanski Autocar da njegova kompanija namerava da se novim modelom uključi u borbu na tržištu limuzina srednje klase.

“Ovo se posebno odnosi na Nemačku i Veliku Britaniju, gde se automobili iz ovog segmenta dosta kupuju, a gde je jedan od dominantnih modela VW Passat”, dodao je Norman.

U međuvremenu, u Renaultu rade na novoj generaciji Lagune koja će se na tržištu pojaviti 2015. godine.

Pročitajte o planovima Renaulta za proizvodnju novog crossovera.

Pročitajte o novoj generaciji modela Clio za 2013.

Vozili smo Renault Latitude Business 2.0 dCi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: