• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović: Treba nam istina

Nosilac izborne liste "Preokret" i njen kandidat za predsednika Srbije Čedomir Jovanović izjavio je danas da su izbori 6. maja sukob dve ideje, a ne političara, i da se mora govoriti o istini.

"Istina je da je Tadić osam godina predsednik Srbije. Istina je da je u toj Srbiji bio i predsednik i premijer i sudija i tužilac i Đoković...", poručio je Jovanović na predizbronom skupu u Požarevcu.

Mislim, dodao je Jovanović, da je "posle osam godina vreme da izaberemo novog predsednika, da mu se zahvalimo za sve dobro što je uradio, da ga podsetimo da smo u tom dobru uvek mi bili pored njega sa svojom glavom tamo gde njegovi koalicioni partneri nisu smeli da pogledaju i da mu kažemo da je Srbiji potreban predsednik s politikom koja neće biti prepuna oklevanja, neiskrenosti i sebičnog odnosa prema društvu".

Prema rečima lidera LDP, predstojeći izbori nisu sukob političara, nego sukob dve ideje.

"Biramo između načina na koji smo živeli do sada i mogućnosti da živimo drugačije. Između ideje da političari treba da žive život umesto građana i ideje da političari prestanu da građanima oduzimaju pravo na normalan život. I zato je izbor na tom glasačkom listiću zapravo vrlo jednostavan i sužen", rekao je on.

Uz konstataciju da će Srbija živeti i posle 6. maja, Jovanović je rekao da mu nisu potrebni glasovi birača nego dogovor o poslu koji će zajedno raditi posle izbora dodajući da je "ruku pružio i Tadiću i Nikoliću i rekao dajte da se dogovorimo, a oni su to odbili".

Prema rečima Jovanovića, ta ruka i dalje ostaje pružena, "ali ne njima, nego onima koje su oni predstavljali, a danas više ne predstavljaju".

"Da je Nikolić zajedno sa Tadićem 2008. godine govorio o Srbiji i našim poslovima u njoj onako kako smo mi to činili, pre bismo stigli do cilja....", rekao je on i dodao da je zato od Nikolića tražio da Srbiji kaže istinu umesto ćutanja.

Jovanović je naglasio da je od Tadića tražio da bude predsednik Srbije i da "nas vodi kroz Srbiju, a ne da nas vodi u svoju stranku".

Kandidat "Preokreta" za predsednika Srbije je napomenuo da se zato i kandidovao, što je "Demokratska stranka mala za svakog od nas".

"Zato sam kovertirao svoju ostavku, neka i oni to učine sada, unapred preuzmu obavezu koja mora da prati nekog ko se kandiduje za predsednika Srbije. Dužnost predsednika Srbije je da predstavlja i svom širinom omogući svakom građaninu Srbije da u njemu vidi nešto korisno i potrebno za sebe i svoju porodicu", istakao je Jovanović.

Obraćajući se građanima, on je naveo i da pobeda puta "istine i preokreta" znači brže evropske integracije i bolji život građana.

Prema njegovim rečima, sadašnja politika i njeni nosioci ne mogu zemlju povesti tim putem i zato Srbija nema velikog izbora.

Predsednik "Bogate Srbije" Zaharije Trnavčević, stranke koja je na listi "Preokret" rekao je da je šansa Srbije poljoprivreda i da "novi ljudi i nova politika moraju toj poljoprivredi dati pravu šansu".

"Mi imamo vredne ratare, imamo ljude koji znaju i hoće da rade,ali oni nemaju podršku za to. Preokret zna način kako da pomogne selu i seljacima", kaže Trnavčević.

Jovanović je u toku dana posetio i Veliko Gradište.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image