Nedelja, 08.04.2012.

16:21

PL: Junajted maršira ka tituli

Fudbaleri Mančester junajteda nastavili su da nižu pobede u Premijer ligi, a u nedelju su sa 2:0 (1:0) savladali Kvins Park Rendžers.

Izvor: AK

Default images

Gosti nisu imali ni jednu šansu na meču, a glavni razlog za to bio je rani crveni karton Šona Derija koji je skrivio penal u 14. minutu.

Vejn Runi je sa bele tačke doneo vođstvo "crvenim đavoloma", a pobedu je potvrdio sjajni Pol Skols pogotkom u 68. minutu. Junajted sada ima osam bodova više od prvog pratioca Sitija koji kasnije gostuje Arsenalu u derbiju 32. kola.

Tim Aleksa Fergusona je rutinski stigao do 25. pobede u sezoni, mada je prvi gol bio "mali poklon" sudija. Deri jeste gurnuo Ešlija Janga u kaznenom prostoru, ali je igrač Junajteda pao suviše teatralno.

Pored toga, on je prilikom pasa u kazneni prostor bio u velikom ofsajdu, ali je sudija Li Mejson ipak svirao penal i dao crveni karton Deriju.

Junajted je iskoristio 'poklon', a Runi je preciznim udarcem pogodio za 1:0. Ovim golom tim iz Mančestera je izjednačio rekord Arsenala po broju uzastopnih mečeva u Premijer ligi sa postignutim golom.

U nastavku meča Junajted je dominirao, stvarao šanse, ali je sjajni golman "policajaca " Keni branio sve pokušaje Runija, Janga, te stopostotne šanse Velbeka i Rafaela.

Ipak, u 68. minutu sjajni veteran Pol Skol je u svom stilu sa 20ak metara, snažnim udarcem loptu poslao u donji levi ugao gola gostiju i najavio 20. titulu za Mančester junajted.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: