Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 08.04.2012.
15:08
Beta A

Koštunica: Glasmo za slobodu ili za ucene

Predsednički kandidat Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da će na predstojećim izborima biti odlučeno da li će Srbija raditi na svoju štetu ili korist.

Vojislav Koštunica: Na izborima odlučujemo o koristi ili šteti
 

"To je zapravo izbor koji je pred nama. Da li ćemo nastaviti da trpimo pritiske i ucene ili ćemo biti slobodni. Da li će Srbija nastaviti pogubnim putem da EU nema alternativu ili će se okrenuti svom razvoju i slobodi", naveo je Koštunica.

Koštunica je istakao da je loša situacija u svim oblastima u Srbiji najbolji pokazatelj loših rezultata politike sadašnje vlasti i istakao da je rešenje u političkoj i vojnoj neutralnosti zemlje, jer bi tako Srbija, kako je kazao, sarađivala sa svim zemljama, a ne samo sa EU i njenim članicama.

Kao primer zbog čega Srbija ne treba da bude u EU, predsednik DSS-a je naveo izbore iz 2008. godine, kada je, kako je ocenio, krivotvorena volja naroda mešanjem EU preko ambasadora zemalja članica u forimiranje vlasti. On je ocenio da je kandidatura zemlje u EU beznačajna za Srbiju, a značajna za EU, jer, kako je kazao, može da nastavi da iznuđuje od Srbije.

"Politička neutralnost je pozitivna politika koja nije protiv nečega, već za nešto. Ona je rešenje za razvoj Srbije", rekao je Koštunica.

On je naveo i da sadašnja vlast u kampanji treba da govori šta je uradila a šta nije od obećanog, a ne da priča šta će uraditi u budućnosti. Koštunica je kritikovao vlast i zbog usvajanja Deklaracije o Sreberenici, jer je time, prema njegovim rečima, za prvog i izvornog krivca za ratove u bivšoj Jugoslaviji označila narod, koji je zapravo bio žrtva.

On je naveo i da se više od pola građana Srbije protivi ulasku zemlje u EU, a još više građana ulasku u NATO.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.04.2012. 15:26
ta deklaracija o srebrenici je najvece ponizenje koje su nam uradili ovi sa vlasti,uz izvinjenje u potocarima od ,ime ne zelim da mu pomenem
Nedelja 08.04.2012. 15:34
Ne moze Srbin nad Srbinom da izvede genocid.Cak i sama Evropa bezi od toga jer ISTINA izlazi na videlo.Sta je s Atifom i Oricem? Treba da se radi s ljudima poput Babe, da se narod pomiri, osude i Nedici/Ljotici i Handzari radi zajednicke buducnosti.Ravnogorci cetnici i partizani su kao oba pokreta bili zastupljena i u Srbiji i Bosni i Cg i Mk. Pametno bi bilo da svi ostanemo neutralni i kao sta kaze Voja-Istok zapadu i zapad istoku.Neka samo Hrvati i Slovenci idu.Nikad nisu bili deo naseg tela i ne treba da gajimo iluzije nekom pricom o katolicima Srbima.Ti ljudi su uvek unosili razdor preko raznih ambasadora katolika izmedju Srba, bili podeleni po religioznom ili geopolitickom opredelenju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online