Poraz Viktora Troickog od Tomaša Berdiha 3:0 (6:2, 6:1, 6:2), i fantastična pobeda Janka Tipsarevića u duelu sa Radekom Štepanekom posle više od pet sati 3:2 (5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7)prvog dana četvrtfinala Dejvis kupa u Pragu, doveli su reprezentaciju Srbije u dobru situaciju pred subotnji dubl u duelu sa Češkom.

 Selektor Bogdan Obradović, uprkos nominalno određenom paru, konsultovaće se sa Nenadom Zimonjićem do ranih jutarnjih sati o tome sa kim bi trebalo da ga upari. Janko Tipsarević, nakon maratonskog meča prvog dana, gotovo sigurno neće igrati u subotu, ali bi zato odmorni Viktor Troicki mogao da uskoči umesto Ilije Bozoljca.

Prevagu bi mogao da odnese iskusni Nenad Zimonjić. Njemu će subotnji meč možda biti i najvažniji u dosadašnjem delu reprezentativne karijere, pošto je ulog zaista veliki, a bod u dublu bio bi od nasušne važnosti za „orlove“. Svesni suštine tog poena obojica trenera prijavila su u najmanju ruku čudne postave, pa je izvesno da će posegnuti za izmenama postava koje su moguće najkasnije sat vremena do početka meča. Naime, očekuje se da će kombinaciju domaćina Čermak/Rosol odmeniti dubl Berdih/Štepanek. S druge strane, Iliju Bozoljca bi u kombinaciji sa Nenadom Zimonjićem mogli da odmene Tipsarević ili Troicki.

Sramotan potez Štepaneka

Umesto pružene ruke posle poraza od Janka Tipsarevića nakon više od pet sati igre Radek Štepanek je srpskom asu pokazao srednji prst izazvavši erupciju besa kod popularnog Tipse.

Obradović: Bez Noleta u ovoj godini

– Novak ne planira da igra Dejvis kup ove godine, zbog Olimpijskih igara u Londonu i želje da zadrži prvo mesto na svetu. Čim bude želeo da se vrati u tim on će biti deo reprezentacije. Mislim da i bez njega imamo tim koji dostojno može svima da se suprostavi – istakao je selektor Obradović u Pragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari